Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bobo sparkas - junior tar över Malmö

Sport | 13/01/2009 14:46

Allsvenska Malmö sparkar hockeytränarna Bobo Simensen och Peter Andersson. J20-tränaren Göran Karlström blir ny chef.

Allsvenska Malmö sparkar hockeytränarna Bobo Simensen och Peter Andersson. Ersättare blir förre J20-tränaren Göran Karlström och den nuvarande J20-tränaren Robert Olsson.

– Min uppgift är att få laget att börja vinna. Få spelarna att våga tro på sig själva, säger Göran Karlström till Sydsvenskan.

Sportchefen Peo Olsson ska också ingå i konstellationen.

Karlström har varit tränare inom Malmö i två perioder tidigare, 1991-1995 och 2001-2005. Han har främst verkat som J20-tränare, men har även varit assisterande A-lagstränare. Göran Karlström har tränat ett gäng av dagens A-lagsspelare.

– Jag har haft Marcus Olsson, Johan Björk, Carl Söderberg, Jesper Damgaard, Marcus Olsson och även Robin Alvarez lite grann. När jag var i juniorlandslaget tränade jag Fredrik Eriksson och Marcus Paulsson, säger han.

Karlström var tränare för danska Hvidovre i fjol, men har den senaste tiden arbetat som elektriker i Danmark, där han är bosatt.

Malmö har satsat hårt på att bli ett topplag i allsvenskan och avancera till elitserien nästa år. Men efter 31 matcher är Malmö inte bättre än nia och har tio poäng upp till play off-strecket.

– Klart att vi måste förändra spelet. Vi måste börja vinna. Och jag kan lova att jag ska driva på, säger Göran Karlström.

Bobo Simensen fick beskedet om att han får lämna klubben under tisdagens träning.

– Det är som det är i det här yrket. Vi har inte fått resultaten med oss.

– Det är jättetråkigt så klart, men jag kände det på mig, säger Simensen till Expressen.

Men det känns självklart tråkigt att man inte får vara med och rätta till allt.

Skrivet av: