Jubel i Leksand - depp i Malmö

Leksand hade en enkel resa mot tre poäng hemma mot serietrean Växjö.

Serieledande Leksand hade en enkel resa mot tre poäng hemma mot serietrean Växjö, vann 3-0.

Samtidigt fortsätter Malmös besvär. Bofors vann i Malmö Arena med 2-0 efter storspel av målvakten Micael Andersson.

Växjö har varit allsvenskans stora sensationslag, men efter nyår har Växjö tappat fart. I Leksand hängde Växjö inte alls med i svängarna. Visserligen kom alla Leksands mål i numerära överlägen, men hemmalagets segersiffror borde varit ännu större. Leksand dominerade matchen med eftertryck och gav aldrig Växjö en chans. Trots förlusten är dock Växjö kvar på den sista direktplatsen till kvalserien.

Vi gjorde det bra, sade Leksandsbacken Jan Huokko, en av hemmalagets målskyttar.

Huokko har varit med om att missa uppflyttning med Leksand några gånger, men ser positivt på denna säsongs upplaga av dalalaget.

– Vi är ett bättre kollektiv än tidigare. Det hackade lite i spelet före jul och det var nog bara positivt att vissa brister kom upp till ytan. Vi märkte att vi aldrig är bättre än det jobb vi lägger ner, sade Huokko.

Omgångens stora vinnare blev Almtuna. Samtidigt som Växjö förlorade besegrade Almtuna hemma Mora med 1-0, segerskytt Jonathan Persson i den första perioden. Almtuna har nu samma poäng som Växjö på sin fjärdeplats.

Malmö har långt till en kvalserie, ännu längre blev det efter förlusten hemma mot Bofors. Malmö vann skotten med förkrossande 37-17 men Bofors vann matchen med 2-0, båda målen inprickade i sista perioden av Andreas Sundin. Stor matchhjälte i Bofors var målvakten Micael Andersson som var helt omutlig. Malmö hade ett flertal heta målchanser men Andersson agerade levande vägg.

– Visst är jag besviken, vi skapar tillräckligt med chanser för att avgöra. Det handlar om självförtroende, sade Malmös tränare Göran Karlström till TV4 Sport.

Serietvåan AIK vann lätt hemma mot tabelljumbon Mariestad, 7-2. Nybro vann hemma mot Sundvall, 5-1.