Percy Nilsson talar ut om krisen

Malmös hockeybas öppnar upp – men inte för mer pengar till "Deadhawks".


Bilden av Percy Nilsson har varit en framgångsrik, självsäker och kanske lätt självgod entreprenör. Den senaste tiden har Malmös store hockeymecenat tvingats se "sitt" hockeylag misslyckas i stadens nybyggda, toppmoderna hockeytempel. Något som har haft stark negativ påverkan på klubbens ekonomi ? och som i sin tur har fått folk i Malmö att hoppas att "stadens starke man" ska investera ännu fler av sina byggmiljoner för att rädda klubben i hans hjärta.

– Det är mitt stora problem att alla säger att jag är så jävla stark va. Asså när man är så som jag, och går på, de som inte riktigt pallar säger: ”Du är så jävla stark”. Jag hatar det ordet, jag hatar när folk skyller sig undan för att man är för stark. ”Du är så stark”, jag har hört det så många gånger, jag blir nästan ledsen när folk säger det, säger Percy Nilsson i en stor intervju med Sydsvenska Dagbladet.

– Det är inte min mening att vara stark på det viset utan mer för att saker och ting ska ske. Sedan kan man ju vara stark på fel sätt. Då är man kanske för dominerande. Förr var jag säkert väldigt obehaglig att ha att göra med.

Percy Nilsson medger att den senaste tidens mörka rubriker om Malmö Redhawks – ibland kallade "Deadhawks" – är jobbiga att läsa. Men Percy Nilsson vore inte Percy Nilsson om han inte också kunde se något poistivt, en möjlighet, i allt det mörka.

– Man kan ju se betydelsen av varumärket Malmö Redhawks när vi bara på en dag hade 240 artiklar, då är det ett rätt så starkt varumärke. Det vore synd om ett sådant varumärke skulle försvinna, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!