Malmö lever på hoppet

Hoppet om play off-spel lever för Malmö.


Tacka backen Fredrik Eriksson för det. 33 sekunder före slutet kvitterade han till 2-2 mot Almtuna.

Av bara farten tog Malmö extrapoängen, vann straffslagningen och matchen med 3-2.

Poängen var absolut nödvändig för Malmö. Laget ligger åtta - två poäng efter Troja på den hägrande sjundeplatsen som betyder play off-spel.

– Det var ett mycket viktigt mål. Nu har vi avgörandet i egna händer, sade Fredrik Eriksson.

– Jag visste att det var kort tid kvar och jag gick på mål. Sedan hade jag tur att få pucken. Hur den gick in vet jag inte.

Det är också så raffinerat att Malmö möter Troja på söndag i en direkt avgörande match.

– Vi visste att vi behövde sju poäng på de tre sista matcherna. Nu är det fem kvar, sade Eriksson.

Sju raka utan förlust

Det här var Malmös sjunde raka utan förlust och laget har inte förlorat sedan konkurshotet blev en realitet.

– Ingen hade väl kunnat förutse den här utvecklingen när sex etablerade spelare lämnade klubben i slutet av januari. Det känns osannolikt. Det här är som en saga, fortsatte Eriksson.

Malmö, som spelat med enorm inspiration de senaste sju matcherna, såg betydligt segare ut än i tidigare matcher.

– Det kanske såg ut så men vi får inte glömma att vi mötte ett mycket bra lag. Det är det klart bästa motstånd vi haft sedan jag tog över, sade Malmötränaren Göran Karlström.

Bra publik

Almtuna stressade Malmöspelarna som aldrig fick tid på sig att bygga upp något spel. Och när Almtuna i mittperioden gjorde både 1-0 och 2-0 såg det kört ut. Ett mål i power play och reducering till 1-2 gjorde att hemmalaget fick nytt hopp.

– Vi visste att det skulle bli tufft att komma hit och möta Malmö med det publikstöd laget har. Jag tycker vi gjorde det bra och hade kontroll över läget och borde vunnit. Tyvärr åkte vi dit på en studspuck i slutet. Men så är hockeyn, sade Almtunas tränare Jonas Rönnqvist.

Fredrik Eriksson kan inte nog poängtera hur viktigt publikstödet är för laget.

– Vi hade inte varit där vi är i dag utan publiken. Man blir inte lika trött när känner stödet. Poängförlusten var kännbar för Almtuna. I och med att Västerås vann med 4-0 mot Huddinge är Almtuna fyra poäng efter Västerås på tredjeplatsen med två matcher kvar att spela. Västerås har ett fast grepp om den tredje direktplatsen till kvalserien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!