Kan man begära mer mot Belgien, undrar Anton?
1 av 6
Kan man begära mer mot Belgien, undrar Anton?
Sebastian Larsson dansar mot Belgien.
2 av 6
Sebastian Larsson dansar mot Belgien. - Foto: Bildbyrån
Eden Hazard sträcker på armarna.
3 av 6
Eden Hazard sträcker på armarna. - Foto: Bildbyrån
Sverige var nära att ta ledningen flera gånger.
4 av 6
Sverige var nära att ta ledningen flera gånger. - Foto: Bildbyrån
Men det var Belgien också.
5 av 6
Men det var Belgien också. - Foto: Bildbyrån
Och tillslut gick det inte.
6 av 6
Och tillslut gick det inte. - Foto: Bildbyrån

Sverige gjorde allt man kan begära – men vem bryr sig nu?

Sverige gav ALLT i matchen mot Belgien och spelade bra, men det var inte värt ett dyft i slutändan, menar Anton Lundgren.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverige var pressat att vinna och gav det ett ärligt försök. Och det var väl allt man egentligen kunde begära?

Sverige spelade bättre mot Belgien än vad de gjorde mot både Italien och Irland. De tilläts hålla boll, spelade smart och yttrarna Sebastian Larsson och Emil Forsberg fick äntligen lite yta att jobba på framför backlinjen.

Belgien var förstås riktigt bra, men det visst vi att de skulle vara. Kevin De Bruyne var sylvass med bollen, Eden Hazard skapade läge på läge för sina lagkamrater och Andreas Isaksson, som varit en gigant för Sverige i det här mästerskapet, fick återigen visa varför han är förstemålvakt i Sverige.

Men det fanns svagheter i Belgien. De lämnade mycket ytor framför backlinjen då Radja Nainggolan och Axel Witsel fick alldeles för mycket yta att täcka själva.

Men det var inte i den här matchen som Sverige åkte ur EM. Det var mot Irland och Italien. Irland läste Sveriges, och kanske framför allt, Erik Hamréns plan, och även Italien verkade bombsäkra på att få in en boll till slut.

Zlatan Ibrahimovic, vår Ferrari längst fram, kom knappt ur garaget. I alla fall inte längre än ut på uppfarten, när han är som allra bäst i 160 blås. Ett belgiskt 1–0 hängde i luften lika mycket som ett svensk, och just den här turneringen och i den här matchen gick det inte Sveriges väg.

Sverige spelade bra mot Belgien. Men vem bryr sig?

Bäst i matchen: Andreas Isaksson, Erik Johansson, Albin Ekdal, Martin Olsson, Belgiens kontringar.

Sämst i matchen: Belgiens tröjor, Kim Källströms hörnor, domarens avblåsning på Marcus Bergs höga spark.

/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.