Hej Marcus. Jag börjar bli riktigt förbannad på dig. Skitsur, till och med. Du har nu gång på gång skrivit helt vansinniga saker och sedan vägrat stå för dem, antingen för att du inte vill kännas vid vad du säger implicit, eller i vissa fall för att du tycker att kritik även mot det du säger explicit är ett angrepp på din person.

När du försvarar en krönika (nu borttagen från nätet?) där du skriver om mordet på Elin Krantz genom att ”kritisera förorten” där du drar paralleller mellan mannen som mördade Elin Krantz och terrorister och ”skäggiga män i klänning” som om det var en indiciekedja med samband. (Vad är förresten detta ”förorten” att kritisera? Är det folk som bor utanför staden? Är det folk i Danderyd? Eller är det bara folk som bor i fattiga förorter? Eller är det bara folk som har en annan religion, kultur eller hudfärg?) Ändå har du mage att prata om ”mobbarna” som aldrig låtit dig vara ifred, som om det var det kritiken handlade om. Som om den kom ovanifrån.

När du skriver om hur du luras av ett teveprogram (det visste du dock inte när du skrev krönikan) och drar slutsatser om östeuropéer generellt. Jag blir förbannad. Jag blir också förbannad på hur du försöker förneka din makt och ditt privilegium. Jag blir förbannad när du vänder kritiken mot dina fördomar, dina slutsatser och ditt förakt för människor till ett angrepp på din person, ett angrepp med syftet att trycka ner dig för att du är känslig. Det är bullshit Marcus Birro.

När du nu spårar ur alldeles fullkomligt och skriver såna här saker i Dagen:
Jag ber om Guds vilja, inte min egen. Min egen vilja leder mig nästan alltid fel och vilse.
Gud är inte en lesbisk kvinna som lagar mat i himlen. Gud är inte en bög i läderbyxor. Gud är en dömande Gud. Han är en mullrande kraft.

Då gör du mig mullrande jävla dyngilsk. Det är ett frontalangrepp på homosexualitet och du kan inte svära dig fri från det. Vem fan är du? Och är du uppriktig i ditt angrepp på sekulariseringen (”en lögn”). Betyder det att du har problem med religionsfrihet?

”Sverige behöver Gud, kollektivt och enskilt. Nio miljoner och en enda. Riddarhjärtan för Jesus Kristus. Är ni med mig?” NEJ, Marcus, beskedet är glasklart: Vi är inte med dig. Vi är INTE med dig. Och hur tjatigt det än är att bemöta dina dumheter, för de är många och konsekvent återkommande, så är det nödvändigt.

Jag önskar att Malou von Siwers, som idag meddelar att du är hennes nya sidekick i TV4, ändrar sig. Jag hoppas att Expressen blåser av ”Birros bord”. Jag hoppas att Expressen slutar anlita dig som krönikör. Jag kräver ingenting, för de får göra precis vad de vill och anlita vem de vill. Men jag kan hoppas att läsarna och tittarna inte vill ha en homofob, halvrasistisk extremist som lyfts fram för att kommentera samhällsproblem.

Då Marcus, då kan du orera fritt i Världen idag och Dagen eller på Livets Ord-möten, och slippa få kritik. Men så länge du drar fram den här dyngan i bred offentlighet kommer jag ha svårt att hålla käften.

Mvh.