Anders Arga snickaren Öfvergård
Efter skandalerna – Anders "Arga snickaren" Öfvergård är tillbaka. I februari 2024 syns han i Renoveringsdrömmar i Kanal 5. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Kanal 5

Anders "Arga snickaren" Öfvergård visar dyra köpet: "Typiskt manlig"

Anders "Arga snickaren" Öfvergård är god för miljoner – så kanske är det inte konstigt att han unnar sig då och då...


Det var år 2009 som Anders Öfvergård, 55, kom att bli "Arga snickaren" med hela svenska folket. Först blev han en stor profil på Kanal 5 med programmen Arga snickaren, Arga restaurangen och Nybyggarna. När han år 2016 gick över till konkurrenten TV4 gjorde han program som Anders knackar på och Robinson.

Men år 2021 spårade Anders ur på en slutfest för Robinson-produktionen. Efter några för många glas så skulle Anders åka iväg med ett terrängfordon – och när en kvinna försökte stoppa honom så inleddes en "brottningsmatch". Bråket i Karibien resulterade i att TV4 sparkade Anders Öfvergård.

Anders Öfvergårds comeback på Kanal 5 med Renoveringsdrömmar

Efter att ha varit ute i kylan i två år så fick Anders en andra chans – den här gången på Kanal 5. I februari tidigare i år gick kanalen ut och meddelade att Anders skulle leda ett renoveringsprogram baserat på det brittiska formatet Renovation Nation, som på svenska fått namnet Renoveringsdrömmar.

Men några månader senare var Anders namn åter på löpsedlarna. Detta då han några dagar före midsommar hade gripits på Ica Maxi Värmdö där han stulit tre köttbitar. 

I förundersökningsprotokollet målades det upp en bild av att Anders vid flera tillfällen ställt till med problem i butiken, och Ica-chefen blev så lättad när Anders greps att han skulle hem och fira med champagne.

Anders Öfvergård dömdes för köttstölden, men själv menar han att det var ett misstag och att han aldrig i hela sitt liv har tagit något – inte ens lösgodis.

Hit åkte Anders efter domen – därför lämnade "Arga snickaren" Stockholm

Det köttet som Anders Öfvergård inte betalade för på Ica Maxi Värmdö, ett par dagar före midsommar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Anders Öfvergårds miljoner – så mycket pengar har han

Tidigare har Nyheter24 skrivit om Anders Öfvergårds mastiga lön. I förundersökningsprotokollet gällande Anders köttstöld så framgick det att han år 2022 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 901 400 kronor.

Tidigare år har lönen varit ännu högre, 2019 hade tjänade han 1 250 272 och 2020 landade årsinkomsten på 1 015 500 kronor. I förundersökningsprotokollet framgår det även att Öfvergård har en förmögenhet på hisnande 45 miljoner kronor.

Anders Öfvergård gästade Bianca Ingrossos talkshow

I februari 2024 är det premiär för Renoveringsdrömmar, och de senaste dagarna har Anders bland annat intervjuats i Aftonbladet och gästat Bianca Ingrossos talkshow Bianca på Kanal 5.

När Anders gästade just Bianca så kunde den uppmärksamma se att det var något riktigt dyrt som hängde kring Anders handled...

Anders Öfvergård gästade Bianca Ingrossos talkshow. Bildkälla: Discovery/Kanal 5

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur både prinsessan Madeleine och Carolina Gynning bägge äger riktigt dyra klockor. Madeleine med sin diamantbeströdda Cartier, och Gynning med en riktig värsting-Rolex som är så dyr att hon nu förvarar den i ett bankfack.

Carolina Gynning la nästan en halv miljon kronor på sin Rolex. Hon vågar inte längre ha på sig den utan förvarar klockan i ett bankfack. Bildkälla: Stella Pictures.

Prinsessan Madeleine med sin klocka från Cartier i modellen Tank Américaine. Värstingklockan i vitt guld är prydd av 142 briljantslipade diamanter på totalt 1,37 carat, och armbandet är tillverkat av alligatorskinn. Priset för klockan är i dag cirka 440 000 kronor. Bildkälla: Pontus Höök/TT Bild

Anders Öfvergård visar klockan från Sjöö Sandström

Riktigt i den prisklassen är inte Anders Öfvergårds klocka från det svenska märket Sjöö Sandström – men inte är den gratis direkt... 

Det svenska klockmärket grundades 1986 av Christer Sjöö och Mikael Sandström, och den första modellen lanserade de 1993.

Hanna Hellberg är smyckeexpert och hörs i både Smyckespodden och i podden Klocksnack med Denke & Berns. För Nyheter24 berättar Hanna att den modellen som Anders bär heter UTC Extreme Black I.

Hanna Hellberg är något av en expert när det kommer till smycken och klockor. Bildkälla: Hanna Hellberg

Vad skulle du säga att den här klockan signalerar?

– Jag skulle säga att det är en typiskt manlig kodad klocka: det är en stor pjäs på 44.2mm, och det svarta utförandet får mig osökt att tänka på specialförband inom militären – typ Navy Seals. Ska man sammanfatta det med ett ord så blir det hypermaskulinitet, säger Hanna.

Anders Öfvergård gästade Bianca Ingrossos talkshow – och runt handleden hängde hans favoritklocka från svenska Sjöö Sandström. Bildkälla: Discovery/Kanal 5
Anders Öfvergård under en pressdag hösten 2023. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

På frågan om klockan är en bra investering är Hanna tveksam då hon inte tycker att man ska se på klockor som investeringar.

– Det är vanskligt att köpa klockor för att de ska öka i värde, även om marknaden för vissa typer av märken och klockor lätt kan peka på motsatsen. Men om vi tittar på denna klocka specifikt så får du en riktigt fin svensk klocka, en kompis för livet att ha på handleden. Om du gillar den så är det ett bra köp för dig, säger Hanna.

En närmare titt på Arga snickarens klocka. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

En kompis för livet verkar det onekligen ha blivit för Anders som har haft klockan i över 13 år, och synts med sin trotjänare i både tv och på röda mattan.

– Som namnet antyder är det en klocka tillverkad för att tåla ett och annat, i alla fal om man får tro tillverkaren själv som beskriver det som en klocka för "så väl bergsklättrare som innerstadsäventyrare", så ja nog bör den vara lämplig även för vår gode snickare, säger Hanna till Nyheter24. Här Anders år 2010 med sin klocka. Bildkälla: Stella Pictures.
Klockan har hängt med Anders Öfvergård genom åren! Bildkälla: Stella Pictures.
Anders Öfvergård år 2010. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild
Anders Öfvergård på mingel år 2011. Bildkälla: Stella Pictures.

Anders har en annan Sjöö Sandström-klocka också, en Royal Steel World Timer med orange urtavla, så han verkar vara ett riktigt Sjöö Sandström-fan. Förvånar det dig?

– Kanske lite, men när jag tänker efter är det rimligt att en svensk ikon bär en svensk ikon. Det är kul att han väljer svenska klockor och inte går på de självklara valen så som Rolex, Omega, eller Tudor. Anders känns annars som en typisk Tudor-kille!

Anders Öfvergård med sin andra Sjöö Sandström. Här under inspelningen av Robinson som då spelades in i Sverige. Bildkälla: Simon Eliasson/TT Bild

Montret Tudor SA, eller kort och gott Tudor en schweizisk klocktillverkare med bas i Geneve. Märket grundades 1926 av Hans Wilsdorf som även grundade Rolex. Tudor är något av ett systermärke till Rolex. Kändisar som synts i klockor från Tudor är märkets ambassadörer David Beckham och Lady Gaga.

Hanna uppskattar att Anders stöttar svensk klockindustri, men om hon fick utmana Anders hade hon velat se en mindre Sjöö Sandström på honom.

– Om han vill jobba vidare med Sjöö Sandström så hade jag gärna utmanat honom att våga gå på något mindre. Det osar storkukslugn om män som vågar välja mindre klockor – varför inte testa en Royal Steel Classic? Den är 36 mm, och finns med en ljust rosa tavla som jag tror hade varit sjukt cool på Anders. Det är en tålig och funktionell klocka, bara i ett lite mer elegant och otippat utförande, säger Hanna till Nyheter24.

Så mycket kostar Arga snickarens klocka

Den som är sugen på att köpa en likadan klocka som Anders har får vara beredd att öppna plånboken – hela 44 500 kronor kostar modellen UTC Extreme Black I.

Här kan du läsa mer om Anders Öfvergård: 

Anders Öfvergårds drag i rättegången – tagit in stjärnadvokaten Johan Eriksson

Chefen på Ica Maxi firade med champagne när Anders Öfvergård greps: "Stjäl regelbundet"

Väktarens plötsliga avslöjande i rättegången mot Öfvergård – de slipper kontroller på Ica

Det sa Anders Öfvergård när han greps på Ica Maxi: "Sa att han..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!