Bianca Ingrosso och Anders Arga snickaren Öfvergård
Anders "Arga snickaren" Öfvergård gästade Bianca Ingrossos talkshow Bianca. - Foto: Stella Pictures, Discovery+

Anders Öfvergård hånas för orden i Bianca: "Är han korkad eller?"

Anders "Arga snickaren" Öfvergård gästade Bianca Ingrossos talkshow Bianca – och reaktionerna från tittarna har inte låtit vänta på sig...


Det var bara några dagar före midsommarafton som Anders "Arga snickaren" Öfvergård, 55, ertappades med att stjäla ett par köttbitar på Ica Maxi Värmdö utanför Stockholm. 

I självscanningen betalade Anders Öfvergård bara för två köttbitar av fem. Det köttet som Öfvergård inte hade betalat för var två bitar ryggbiff och en entrecote, till ett totalt värde av 395 kronor.

Anders Öfvergårds version av vad som hände på Ica är att självscanningsblippen inte funkade och att det var därför han fick med sig köttbitarna. 

Det köttet som Anders Öfvergård inte betalade för på Ica Maxi Värmdö, ett par dagar före midsommar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Chefen på Ica Maxi firade med champagne när Anders Öfvergård greps

Men i förundersökningsprotokollet målades det upp en bild av att det här inte var första gången som Anders Öfvergård ställde till med problem i just den här butiken.

I förhör så berättar butikskontrollanten, som jobbar som väktare och var civilklädd, att han blev kontaktad av butikschefen som bad honom att ha "järnkoll på en person som kom in i butiken". Den personen visade sig vara just Anders Öfvergård.

– Han (butikschefen reds. anm) sa citat att han "gäckat oss" och vi har haft stora problem med honom. Det var det jag fick veta exakt. Jag vill att du punktmarkerar honom var hans exakta ord, säger butikskontrollanten i förhör.

Personalen på just den här butiken hade till slut blivit ombedda att inte själva konfrontera Öfvergård längre. Detta då han varit "aggressiv, dryg och otrevlig" mot personalen. Det ska bland annat handla om en tidigare slumpmässig avstämning där allt inte var scannat. Då ska Öfvergård ha blivit aggressiv och otrevlig.

Anders Öfvergård betalade för en bit Gruyere-ost, mjölk, grädde, ryggbiff och en entrecote. Men tre köttbitar missade han att scanna. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Vid ett annat tillfälle ska Öfvergård ha släppt påsen och sprungit iväg. Enligt Ica-handlaren hade problemen börjat i mars, och dykt upp igen kring sommaren.

– De hade uppmärksammat honom tidigare. Ica-handlaren sa att han skulle hem och fira med champagne för att det äntligen var över. Detta just för att han hade varit så aggressiv, dryg och otrevlig vid konfrontation att de inte fick ingripa mot honom längre på grund av arbetsmiljön. Så uppfattade jag det, säger butikskontrollanten i förhör.

Självscanningen på Ica Maxi Värmdö. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Butikschefen till polisen: "Tagit dyra grejer förut"

I förhör med polisen berättar butikschefen att Anders vid två tidigare tillfällen – 25 mars 2023 och 14 april 2023 – hade missat att scanna varor. 

Vid ett tillfälle ska det ha varit "väldigt många varor som inte var scannade". Där i mars så rörde det sig om "dyra varor" som han inte scannat. Bland annat räkor för 100 kronor och cashewnötter för nästan 150 kronor.

Ett av tillfällena finns sparat på övervakningsfilm, står det att läsa i förundersökningsprotokollet som Nyheter24 tagit del av.

Men det är ingenting som Anders Öfvergård varken har åtalats eller dömts för.

Så gick det till när Anders Öfvergård tog kött på Ica

Butikskontrollanten berättade vidare att han följde efter Öfvergård i butiken, och såg hur Öfvergård tog fem stycken köttprodukter. Han hörde sedan hur han bara scannade två av fem produkter.

När Anders Öfvergård hade passerat den sista betalningsmöjligheten så greps han i luftslussen på väg ut till parkeringen. Butikskontrollanten kallade på polis, som skickade en patrull bestående av tre poliser som kom till platsen.

Inför rättegången tog Anders Öfvergård in en av Sveriges främsta försvarsadvokater i form av Johan Eriksson. Eriksson har bland annat varit advokat åt Drottninggatan-terroristen Rahmat Akilov, SD-politikern Kent Ekeroth och en av de män som mördade 12-åriga Adriana

Toppadvokaten till trots så dömdes Anders Öfvergård för köttstölden.

Anders Öfvergård svarar på nya anklagelserna: "Jag har inte tagit någon öl"

Johan Eriksson, delägare i advokatbyrån Försvarsadvokaterna. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Gör comeback med Renoveringsdrömmar i Kanal 5

Kort innan köttstölden så hade Kanal 5 gått ut och meddelat att Öfvergård skulle göra comeback hos dom med ett nytt renoveringsprogram. Det är det brittiska formatet Renovation Nation som nu kommit till Sverige, och under ledning av Anders Öfvergård har det fått titeln Renoveringsdrömmar.

Premiären blir i februari 2024, men redan nu har Anders Öfvergård börjat synas mer i rampljuset igen. Under söndagen gästade han Bianca Ingrossos talkshow på Kanal 5, och där står Anders Öfvergård fast vid sin version om vad som hände på Ica Maxi strax före midsommar. Han menar att han aldrig har stulit i hela sitt liv.

Anders Öfvergård gästade Bianca Ingrossos talkshow Bianca. Bildkälla: Discovery/Kanal 5

– Jag har aldrig stulit något i hela mitt liv, inte ens en plockgodis, säger Anders Öfvergård.

Hit åkte Anders Öfvergård efter domen – därför lämnade han Stockholm

Tittarnas starka reaktioner på Anders Öfvergårds ord i Bianca

I kommentarsfältet på Bianca talkshows Instagram har det nu rasat in reaktioner från tittare som inte är helt nöjda med att Anders Öfvergård gästar, och många tittare är det som ställer sig tveksamma till om Anders Öfvergård verkligen talar sanning i programmet.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Några reaktioner lyder:

"Ge han inte mer uppmärksamhet tack."

"Så när man blippar, då är det betalt??? Va?? Är han korkad eller??"

"Har tappat all respekt för den mannen en riktig dubbelmoralsgubbe"

"Världens sämsta gäst"

"Måste vara känsligt ämnen för han fortfarande"

Tittarnas reaktioner på Anders Öfvergårds ord i Bianca Ingrossos talkshow. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Anders Öfvergårds drag i rättegången – tagit in stjärnadvokaten Johan Eriksson

Chefen på Ica Maxi firade med champagne när Anders Öfvergård greps: "Stjäl regelbundet"

Arga snickaren greps för att ha stulit mat på Ica – har en enorm förmögenhet

Väktarens plötsliga avslöjande i rättegången mot Öfvergård – de slipper kontroller på Ica

Det sa Anders Öfvergård när han greps på Ica Maxi: "Sa att han..."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!