Flera subreddits gick privata på måndagen på grund av protester mot Reddits kommande dataavgifter.
Flera subreddits gick privata på måndagen på grund av protester mot Reddits kommande dataavgifter. - Foto: Tim Aro/TT/ Matt Slocum/AP

Tusentals Reddit-trådar stängdes i protest – miljoner följare utelåsta

Den 12 juni låstes tusentals Reddit-forum så att ingen kunde besöka dem. Bland annat försvann de populära trådarna r/funny och r/gaming, som har flera miljoner användare.


Reddit-trådar släcktes - här är varför

Trådarna släcktes ned i protest mot att Reddit ska börja ta betalt för sin data. Från och med juli behöver nämligen tredjepartsutvecklare betala en rejäl summa pengar för att få ha kvar sin tillgång till Reddits data, skriver CNN

Flera Reddit-appar löper nu risk att försvinna, bland annat appen Apollo - en tjänst som samlar flera appar på en och samma plats: bland annat YouTube, Imgur och Vimeo. Men Apollo har inte råd att betala de avgifter som kommer gälla. Detta har lett till många upprörda Reddit-användare som använder dessa tjänster på en daglig basis. 

Därför kommer Reddit ta avgifter för sin data

En anledning till den populära sajtens förändring är att den är nära att bli börsnoterad. Men avgifterna beror även på att AI-tjänster som Chat GPT har använt sina verktyg gratis på Reddits data.

Då öppnar Reddit-trådarna igen

Nedsläckningen började på måndagen den 12 juni och planerades vara två dagar lång, vilket innebär att de blir öppna för allmänheten igen onsdagen den 14 juni.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00