Alexander Bard

Artisten och musikproducenten Alexander Bard föddes 17 mars 1961 och växte upp i Motala. 

Under uppväxten var han elevrådsordförande och bokade in konserter på skolan med bland annat gruppen Reeperbahn. Han startade också en dragshowgrupp med namnet Fermez La Bouche och arrangerade som 14-åring världsmästerskap i Fia med knuff. 

I samma veva var Bard övertygad kristen och gick i bibelskola. Några år senare, 1982, skapade Bard stora rubriker när han presenterades som "Satanskyrkans överstepräst i Sverige" i Aftonbladet. En ganska tvär vändning med andra ord.

Alexander Bard har under åren spelat i grupperna Army of Lovers, BWO, Gravitonas och Vacuum. Han har också varit medlem i juryn i TV4:s Idol mellan år 2011-2015. Utöver karriären inom musik och TV så är han även psykoanalytiker och författare. 

Under årens lopp har Bard skrivit mängder av hits åt de största svenska artisterna, som Pernilla Wahlgren, Tommy Nilsson, Barbados, Agnetha Fältskog och Arvingarna, för att bara nämna några. 

Han har också gjort sig känd för sina kontroversiella åsikter och debatter kring frågor om prostitution, droger och ungdomspolitik. Dessutom är han listmaster för den mytomspunna email-listan Elit som har varit en pågående happening sedan tidigt 1990-tal. 

År 2008 gick Alexander med i Folkpartiet, men lämnade det efter valet 2010. Därefter bildade han ett eget politiskt parti med namnet Liberaldemokraterna, för att sedan 2011 gå med i Centerpartiet och lämna det igen 2014. Istället uttryckte han ett intresse för att samarbeta med Piratpartiet, som han blev medlem i.