Onsdag 30 Nov
Stockholm

Åsa Waldau

Åsa Waldau, som numera bytt namn, är en före detta pastor som föddes i Örebro den 26 oktober 1965. Waldaus morfars far var Willis Säwe, vilken är känd som en av Sveriges mest välkända företrädare av pingsrörelsen. 


Åsa Waldau blev känd som Kristi brud


Waldau blev känd för hela svenska folket som Kristi brud i samband med Knutbydramat 2004 då hennes lillasyster Alexandra Fossmo mördades. Vid tidpunkten var Waldau pastor vid Filadelfiaförsamlingen i Knutby utanför Uppsala tillsammans med bland andra Peter Gembäck, Emma Gembäck, Urban Fält, Johan Grimborg, Kim Wincent och Helge Fossmo.


Åsa Waldau idag – efter Knutbymordet


Fem år efter mordet i Knutby var Waldau fortfarande medlem i församlingen, men avslutade då sitt uppdrag som pastor. Under 2016 lämnade Waldau församlingen för gott och senare tog även församlingen avstånd från hennes lära.


I början av 2020 åtalades Waldau och två andra pastorer från Knutby för de missförhållanden som funnits i församlingen. Den 13 mars fälldes Waldau för åtta fall av misshandel. Uppsala tingsrätt dömde henne till en villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. 


Läs de senaste nyheterna om Åsa Waldau här!

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.