Expressen avslöjar Isabella Löwengrips bluffsiffror

Info – jag har tömt hela moddlistan på ip-nummer och mailadresser så att alla kan kommentera som om det vore första gången igen. Vill du fortsätta med det så håller du en god ton, annars åker du marsch pannkaka tillbaka in på listan. Sitter du däremot på svarta listan (det märker du om din kommentar ändå inte syns nu) så får du maila mig på kontakt@bloggbevakning.se – Info

Och så ÄNTLIGEN kom den granskning jag gått och väntat på, den som Expressen gjort på Isabella Löwengrip, hennes bolag och hennes statistik.
Alla lögner som hon kommit undan med under SÅ lång tid och som vissa naiva läsare vägrar acceptera existensen av lägga nu, svart på vitt, fram av Expressens journalist Frida Sundkvist.
En del av mig vill säga ”Vad var det jag sa?” medan en annan del av mig tycker det är tragiskt att Isabella fått hålla på med det här så här länge och blåsa företag på mängder med pengar.
Expressen har nämligen pratat med flera namngivna företag som nu berättar om hur Isabella exempelvis presenterat falska siffror på möten för att kunna ta mer betalt.
Företagen är även missnöjda med att hon gör reklam för konkurrerande märken samtidigt, någonting jag tagit upp här på bloggen flera gånger.
Bland annat HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR.

Ingenting av innehållet i den här granskningen är nyheter för mig, utan det var den här journalisten och den här granskningen jag bad mina källor att delta i för några månader sedan, om ni minns?
Den lär ju också vara anledningen till att Isabella ”gjort slut” med svensk media, för hur i hela fridens namn skulle hon kunna rädda upp det här? Inte ens Marisol Was skickas fram för damage control den här gången, och då är det illa…
Lögner, lögner, lögner!!!
Här räcker det knappast med ett fabricerat hot i form av en upptejpad lapp på en bil.

Artikeln verkar vara bakom betalvägg, men jag kan varmt rekommendera alla att betala en slant för att läsa den.
Det är VÄL värt pengarna om man säger så!
Grattis Frida till en fenomenal granskning!

Var vänliga och tänk på er ton när ni kommentarer så slipper jag radera dem och ni skriva om dem.
Jag kommer inte tillåta nedsättande kommentarer om utseende mm…
Håll det relevant!

572 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ??? min dag är räddad. *hämtar popcorn* ASG

   Oj, såg att Underbara Clara lagt upp denna löpsedel på sin story och skrivit ”ÄNTLIGEN”. Vilket ställningstagande! ??

    Löwe it! 😉

    Tycker det var urlöjligt.

     Ja. Får för mig att hon nog kommer ångra sig. Det var ju inget massively damning bakom Expressens flashiga rubrik. Nu verkar hon ju mest fånig.

      Nej, det är ingen större fara. Det blåser över ganska snabbt om inte tidningen följer upp detta med något bättre.

       Om det inte ligger ngt bakom kommer det göra det. Men iom att BB nog inte har 100% rent mjöl i påsen kommer det nog ge ganska stora konsekvenser. Tänker på samarbeten då.

     Båda är ju influencers och jag kan tänka mig att sättet BB jobbar på går ut över andra. UC var väl med och grundade nån slags fackförening/organisering för influencers för att stärka dem i yrket eller nåt liknande. Dessutom ligger deras värderingar långt ifrån varandra i mångt och mycket och man tenderar ju att gotta sig när ”bad people” faller platt.

      Fast det är väl det som blir problemet, Tycker inte IL föll så platt. Problematiken med att det inte riktigt går att mäta vad man så att säga får för reklampengarna i form av försäljning och att branschen är ny och oreglerad gäller ju (förmodar jag) inte bara IL. Så hon framstår ju lite som nån som blir väldigt skadeglad över en negativ artikel om en kollega lite för tidigt. Vilket jag gissar inte heller är bra för imagen i längden 🙂

       Det är inte problemet heller. Problemet är att BB säljer in falska siffror. I andra branscher kallas det bedrägeri. Då influencer marketing är så nytt och för många svårt att ta seriöst avfärdar man oriktigheter som i andra branscher hade setts som mycket allvarligare.

       I artikeln står det tydligt att Bella ljuger om att hon medvetet säljer falska siffror och flera personer som Expressen har vänt sig till har bekräftat detta. I ett fall kan det till och med handla om marknadsmanipulation för att få en aktie att rusa i pris, vilket är olagligt.

      Ja, Clara har jobbat hårt för att etablera en seriös bild av influencers och influencer marketing. Hon har kommenterat Isabellas arbetsmetoder tidigare och gjort det ganska klart vad hon tycker om dessa, så jag gissar att hon har en del juicy gossip och information om henne. Det är väl trots allt en ganska liten ankdamm det där.

       Precis. Jag tror det finns mycket bakom kulisserna, men som är svårt att verifiera.

     P

    Själv gapskrattar Isabella åt dagens intensiva men roliga händelser på Instastories. Fullkomligt gapskrattar. Hon måste verkligen älska uppmärksamhet.

     Ta det med en nypa salt. Hon verkar panikslagen vilket syns i den videon du syftar till.

   ÖNSKEMÅL: Cam, behåll detta inlägget överst under resten av dagen – så att ingen missar detta! 🙂

    Btw – såg att det fanns en annan artikel från Breaktit som inte är bakom betalvägg (dock tycker jag verkligen att Expressen är värda att man prenumererar eller köper papperstidningen idag!):
    https://www.breakit.se/artikel/21882/40-tal-personer-vittnar-sa-ar-det-att-samarbeta-med-isabella-lowengrip 🙂 De hänvisar till Expressens artikel.

     Ja helt klart vört att betala för. Äntligen!

      Kritik från Axfoods. Är inte det Marisols förra arbetsgivare?

     Det komiska är ju att express och breakit behöver skriva om Isabella för att dra läsare hahaha.. Innan har ni gnällt så på expressen och nu när de skriver en artikel men bluff i rubriken så hyllar ni och uppmanar att köpa hahaha.. komiskt att så måga behöver Isabella till draghjälp – expressen, breakit, cc ger-ide…m.fl. Komiskt och tragiskt.

     Finns det ens några företag som journalisten pratat med eller har hon bara läst dessa inlägg som c skrivit här och utgått ifrån det och påverkats av det och läst det som sanning? Galet isåfall, helt sjukt hur en del inte fattar att det mesta som står här är vinklat med ett syfte.

      Så alla de namngivna företag och chefer som står med i artikeln har journalisten hittat på menar du? Pga MIG? Har du ens läst artikeln? Dina teorier är skrämmande världsfrånvända idag, mer än vanligt! ?

       Hoppas öppet spår i kväll. Varit och ännu inte bra varit fruktansvärt sjuk vill göra inlägg Ang äggstockscancer. Kram.

       Nej har inte läst artikeln, framgick inte det? Jag undrade ju liksom, och det är klart att juornalisten utgått och påverkats av det du skrivit här, även om hon pratat med olika företag. Men vad säger företagen? – Är det inte likadant med andra influencers – att företag inte alltid är nöjda med samarbeten, att det inte gav den försäljning de hoppats på, visar andra inte siffror på samma sätt osv.. Det var ju inget unikt just för Bella, men syftet är ju att smutskasta just henne, och att dra läsare. Och det du skriver ”att hon blåst företag på pengar” är ju vinklat, inget du vet eller är det något företag som säger det och menar det? Så teorin att Breaktit får fler läsare då de länkas här när de skriver om Bella är världsfrånvänd? Okej..

        Börja med det då…

        Läs artikeln innan du skriver, Anonym ?

        Hur kan man kommentera så tvärsäkert om sanningshalten i en artikel om man inte läst den?

         Med foliehatt på spelar det ingen roll om man läser eller inte!

       Jag undrar lite.. har inte foretag en viss skyldighet sjalva?

       Missforsta mig ratt.
       Jag kollar mycket pa david dobrik and the vlog squad. As roliga.
       David har typ 14 milijoner foljare – fran hela varlden. Jag skulle aldrig anvanda hans rabatt koder, for jag bor inte I USA. Ett foretag som samatbetar med honom kanner till att en stor procent subscribers ar fran andra lander, fel malgrupp, etc etc, etc – for att de har gjort sin reserch. Darfor har han ocksa valdigt fa men stora sammarbeten. Varfor kan svenska foretag inte gore samma research?

        Fast många gör säkert det. Annars är jag helt enig med dig, företagen i expressens granskning framstår ju som betydligt mer oseriösa än IL.

         Ja, men det ar just dem jag menar. Om jag hade 125 tusen att lagga pa marknadsforing hade jag varit palast sedan innan. Folk far ta lite ansvar.

         Angaende artikeln kanns den lite tunn.

        Hur missförstår man någon rätt? Antingen förstår man eller så missförstår man. Någon förklara snälla 🙂

         Men det är ett uttryck!!

     Komiskt att exp och brek-t behöver skriva om Isabella för att dra läsare hahahaha skrev mer men blev blockad såklart. Suck.

    Finns även denna korta artikel: https://omni.se/lowengrip-anklagas-for-att-overdriva-bloggsiffror/a/3JQw49

    Fyll gärna på med fler, jag tycker att de nyhetssidor som uppmärksammar detta är väl värda några klick från oss som besöker BB.

     Det står samma sak i alla

     Hej är du T-H Hej, kallar dig Hej nu, eller är du HJ. Ja tänkt att nu hyllar du exp-essen ist innan har ni gnällt på den, nu hyllar ni för att de skrev en vinklad artikel med ett blufff i rubriken haha så sjukt. Att c skriver vinklat att hon ”blåst företag på stora pengar” alltså så j-vla sjukt och vinklat – påstår något företg ens det? De som köper instagram-följare kanske det skulle skrivas om ist för de blåser ju typ företag på pengar. Och andra influencers reklam har nog inte heller alla gånger lett till så mycket försäljning som förväntat. Hoppas det kommer granskning om denna blogg också.

      Vad är T-H? ? Tokio Hotel? Nej jag är Anja (tidigare aliaskr, men på grund av en mindre mysig upplevelse härinne har jag bytt alias.

      Vad vill du ska granskas med denna bloggen? Förstår inte helt? På vilket sätt lurar Camilla företag och naiva kunder? Väldigt oklart för mig.

       Det är högst oklart! ?

      Men alltså, vad tänker du ska granskas? Allt här hämtas ju från andra bloggar. Väldigt lätt att kontrollera saker. Granska dig själv och hur du skriver istället, så blir nog många fler glada.

      Du är alltid lika underhållande! ”Titta vad duktig jag är som försvarar min idol hela tiden.” Knalla ner och köp dig en Expressen.

    Resten av veckan tycker jag ?

    *SKOJA*

   Woho! Det här är ett äkta ”halleluja moment”! ????

    nu äntligen inser folket att Kejsaren är naken

   Bra att lögner bland personer med makt avslöjas. Hoppas på att Cissi Wallin är näste man ut för rakning ?.

    Ska nog skicka tips om Cissis manipulativa beteende och lögner med tydliga källhänvisningar till samma reporter som skrivit den här artikeln. Vill du ha infon också Camilla?

     Hennes lögner är väl ganska dokumenterade. Det är bara en fråga om man vill se dom eller inte.

      Likt Bella är det viktigt att alla i maktposition granskas, speciellt när de återkommande ljuger för egen vinnings skull.

   Vilken märklig utveckling Bella gått igenom sedan sin skilsmässa! Tycker hon har utvecklats till en gapflabbande och enbart ytlig person som bara vill synas och tjäna pengar. Och för detta verkar hon kunna gå över lik och allt som är viktigt i livet som familj, kärlek och relationer kommer långt ner på hennes prioriteringslista. Hennes uppblåsta ego och omoraliska kompass verkar inte ta stopp.
   Finns det ingen i hennes närhet med normala sunda värderingar som kan få henne på rätt bana igen? Jag tycker när man ser hennes senaste instainlägg, där hon gapskrattar inte känns helt friskt faktiskt.

    Är det mer friskt och skriva som du gör om en människa du inte känner och bara gissar om. Skräp dig!

     ”Skräp” dig själv!!! ?

   Ja saknar djupet i berättelsen om Isabella Löwengrip från första början med Spotlight till Spotlife och hur hon själv enligt sina egna ord fick en massa betalt för att säga något i TV4. Alltså en stenhård medvetenhet om betald reklam som hon sedan dess ofta förnekat. https://www.dagensmedia.se/nyheter/johan-kinnander-fornekar-smygreklam-pa-blondinbella-se-6224392
   En belysning om hur Spotlight blev Spotlife osv och hur bedrägerierna kantade vägen & företag och projekt ständigt byter namn …

   ”Blondinbella saboterar bloggarnas affärer”
   https://www.dagensmedia.se/experter/debatt/blondinbella-saboterarbloggarnas-affarer-6218987
   Svårt att förstå hur hon kunnat hålla på såpass länge med samma skit (i olika förpackningar, med lite olika etiketter)

   Hjälp!
   Jag tror hon på riktigt har tappat det helt!

   Se Bellas instastorys och lyssna till hennes vansinnighetsskratt! ?
   Människor runt henne ser väldigt obekväma ut.

  Nu när han snärjt en miljardär spelar det väl mindre roll dessvärre.. men skönt att slippa henne i media!

   Hon*

   Han kanske fått uppfattningen att hon är ekonomiskt oberoende och tänkt att hon inte är med honom pga pengarna, då hon själv framstått som så framgångsrik.

    Hon har ju pengar så det ju ingen lögn. ??

     Hon har ju dock använt en hel del av dom på kort tid och levt extra lyxigt, och på sistone har det kommit en del tveksamma desperata samarbeten. Så tror knappast hon är så rik som hon försökt framstå som ?

      Vad får dig att tro att han vill vara med henne pga det då? Tror hon är ganska exakt så ”rik” som hon framstår. ??

       Sa inte att han vill vara med henne endast pga det, men är man så rik som honom så uppskattar man nog när man hittar någon som verkar finna intresse i en och samtidigt verkar ha gott om egna pengar. Du får gärna tro det, jag tror hennes ekonomi är på väg neråt 🙂

       Hon må ha mycket pengar att röra sig med, men hon är inte ekonomiskt oberoende. Vore hon det hade hon vågat ge sin bild av tex ett misslyckat samarbete som My Flawless. Hon har istället dragit på sig så höga löpande kostnader att hon är högst beroende av att stora summor kommer in varje månad. Helt fel väg att gå för den som vill ha makt.

        Ja vad hände med denna strategin som hon nämnde i boken ”Isabellas hemligheter”?

        ”Min trovärdighet är viktigare än något annat.Jag måste kunna stå för det jag gör och pratar mig varm om, så enkelt är det. You lie, you die – så fungerar det i mediebranschen”

        Har hon förutspått sin eget fall..? xD

       [Borttagen kommentar]

        Tänker samma sak, de måste göra lite bättre bakgrundskoll än vad de gjort men de menar på att hela influencer-branschen är opålitlig eftersom de inte kan få några exakta siffror, de kan bara gå på vad influenserna säger och visar dem.

        [Borttagen kommentar]

        Kommentarer som dessa måste du bli snabbare på att radera Camilla. Varför får de alltid stå kvar länge när dehandlar om just Bella?! Du framställer dig inte i bra dager när du gör så gång på gång på gång.

         Förtydligande, menade kommentarer likt den om att Bella ser ”billig” ut osv.

      Hennes aktiekapital är ändå ganska stadigt, speciellt mtp NC. Det är nog mer bolagen som är som korthus/lekstuga medan personliga tillgångar är höga. Med detta sagt välkomnar jag denna granskning!

     Knappast, hon har ju inte ens råd att slutföra sin egen pool (grovjobbet är ju gjort) utan fiskar spons för detta.

      Det luktar fisk om henne och hennes karriär & pool
      -hon vill alltid bli sponsrad

     Ja, men vad händer om hon inte kan ro hem lukrativa samarbeten i samma takt längre? Tror hon behöver ett ganska bra inflöde för att hålla cirkusen flytande….

    [Borttagen kommentar]

     Det där var lite onödigt skrivet. Skönhet sitter i betraktarens ögon, och bara för han är över 50 betyder det inte att han väljer kärlek efter utseende enbart.

      Bella är dessutom 29år och tvåbarnsmamma, hon är ingen ungdom direkt.

       Eh?

       [Borttagen kommentar]

        Onödig kommentar!

         Mycké som e onödigt hörruu.

        Och du kan inte låta bli att spekulera trots att Camilla undanbett div spekulationer.

     [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

     Snälla sänk inte inlägget eller granskningen med påhopp kring någons utseende. Så otroligt onödigt.

      Håller med. Så jäkla onödigt och elakt framförallt!

       Tycker ändå lite synd om henne, nu när hela luftslottet rasar samman. Kan ju omöjligt sova gott om nätterna i nuvarande situation? Tror att huset är ute till försäljning inom ett halvår.

        Går nog snabbare än så!

        Jodå hon har väl fri tillgång på sin ” olja hon gjort reklam för ! Förrut kanske hon tog rek dos men efter detta behövs nog en flaska per kväll !!

      Hon lever på sitt utseende, så att inte kommentera detta centrala tema är att strikt begränsa debatten. Normal sett är det dock en sund regel, men varför ska dessa sunda regler gälla för personligheter som åtsidosätter sunda regler?

      Det är liksom att åtsidosätta ett centralt tema av influencers funktionen och därigenom skapa någon ny jävla primadonnaklass av okritiserbarhet i några aspekter av helheten

       men lägg ner! Hon lever inte ALLS på sitt utseende, utan på sin blogg. Att säga att någon lever på sitt utseende är bara för att du ska rättfärdiga att vara elak mot någon annan. Hon är inte modell, då hade jag kunnat förstå vad du menar, men egentligen inte ens då, då det finns så många olika modeller. Ska det vara så jävla svårt att bara sluta kommentera någons utseende negativt? Håll tyst istället bara.

        Var min kommentar ful och inte vacker?
        Sluta då att kommentera utseendet på kommentarens bokstäver och mening. Fyll din egna önska i en förening!

        Hon lever på sitt utseende vilket hon marknadsför på sin blogg. Om du tycker det är fult att kommentera utseenden så kommentera dem aldrig då! Inte heller utseendet på mina eller hennes bokstavskombinationer som ord i en bildad mening

         Kommentera utseendet på kommentaren? Är du galen?

          Tala snyggt är mer än retorik
          Liksom hur du ser på en kommentar… men visst kan du spela dum hur länge du vill och fråga andra om de är galna. Det går bra. Välkommen!

          Var inte så ful i mun, kära du 🙂

        Men visst håller med dig
        Det är konstigt att den som medverkar till kroppshetens bland unga flickor och så vidare upp i åldrarna inte ska kunna få sitt egna utseende kommenterat. Jävla Hycklande säger logiken och jag kan bara hålla med.
        https://www.expressen.se/noje/kritiken-mot-lowengrip-for-reklamsamarbetet/

        Förstår inte, Isabella har ett stort team omkring sig som fixar make, kläder mm.

         Visst är det ett mirakel att hon ändå kan vara så ful i min och ljuga så hårt och ändå lyckas se bra ut?
         https://omni.se/lowengrip-anklagas-for-att-overdriva-bloggsiffror

         Är det gåsleverfeminismens främsta proletär?
         Det är verkligen en förlust för gåsleverfeminismen om hon flyttar till USA, vilken förställd osanning ska nu tala för kvinnorna som feministikon?

         Ja, det är en sjuk fråga född ur en sjukare verklighet. Jag vet!

        Klart att hon lever på sitt utseende – också!!! Hon behöver utstråla lyx och flärd, glow och framgång. Hur gör man det om man ser ut som…(här får du fantisera själv). Det säger ju sig själv. Vem vill ha henne som reklampelare då? Sen har hon ju inte b a r a tjänat pengar på sitt utseende.

  Skönt att sanningen kommer fram nu då för de som är drabbade och för er alla andra som orkar lägga er energi på denna människa. Jag hoppas nu att det blir mindre tjat om henne här i bloggen.

   Man tycker olika, jag hoppas på mer om henne här i bloggen ?
   Särskilt nu när sanningarna börjar komma fram ??
   Yay!

    Vilka sanningar kom fram nu? Överdrivna siffror, mycket samarbeten.. Är ju inga nyheter i artikeln.

     Vi har vetat ja. Men det börja komma fram i media, bland företagen osv ?

      Fast företag verkar ju redan veta om det? Tyckte det var en klassisk kvällstidningsartikel, mycket påståenden, få faktiska bevis. Var är bilder som visar att hon säljer på falska siffror tex. Ingen som sitter på ett avtal där falska siffror står i tryck i samband med försäljning.

       Är du Bellas advokat eller låtsas du bara?

        Nej? Jag undrar varför ingen uppvisat bevis på det de påstår. Är ju då det de skriver får effekt på riktigt. Varför köper du saker rakt av utan bevis? Har inte mycket övers för Bella. Men jag har inte högt förtroende för kvällspressen heller.

         Menar du att de namngivna företag som säger att IL inte kan deras produkter, inte uppnått förväntade försäljningsmål och att IL visar upp sidvisningar som antal följare, inte är trovärdiga uppgifter?
         När en influencer får mängder av sympati från sina följare när hon skriver om saker som inte går att kontroller varför skulle då inte namngivna företagsledare uppfattas som trovärdiga när de berättar att de inte är nöjda med sint samarbete?

          Varför ingick de ett samarbete med henne när hon visade upp sidvisningar som sina följare?

           Jag uppfattar det som att företaget drog öronen åt sig när de såg statistik baserat på sidvisningar och just därför inte ingick ett samarbete.
           Det innebär att partnern ifrågasätter Löwengrips trovärdighet.

           Artikeln är ju rätt kass…det går att tolka på båda sätt (och några till).

          Jag förstår vad personen menar. Det var ju väldigt luddigt. ”vi nådde inte uppsatta försäljningsmål”, ehrrm, okej. Jag gissar att infuencerreklamen (helt oavsett antal följare) inte är så effektiv som man tror helt enkelt. Lite svårt ta granskningen på 100 % allvar utan jämförande statistik. Nu handlar det ju verkligen bara om IL, blir lite tendentiöst.

           Denna artikel handlar om IL och orsaken är att expressen säljer på att skriva om henne. Först som en framgångssaga och nu mer ifrågasättande.
           Vad är det för luddigt med att vi inte nådde uppsatta försäljningsmål? Vad hade du förväntat dig?
           ”Vårt försäljningsmål i Löwengripskampanjen FY 2019 Q1 var x% RoI och y% bidrag till ebita?”
           Ber om ursäkt att jag frågar men är det så att du silar mygg och sväljer kameler för att skydda en annan agenda?

           Nej absolut inte. Jag är inte jätteinsatt i IL eller bloggosfären alls 🙂 Men jag tolkar inte texten på samma sätt som dig, tyckte den var för tendentiös för att gå att tolka.

           Tack för svar. ? förstår bättre vad du är ute efter.
           Det som är viktigt här är inte den absoluta sanningen och bevisbördan bakom. Det är inte en rättssal.
           Den skada som artikeln i expressen gör är att den sår ett frö av tvivel. Man uppnår inte förväntade säljmål och personen ids inte ens lära sig vår produkt. Det är sammanfattningen av artikeln. Det är det som en majoritet kommer att minnas som tänkt köpa content av IL.
           De flesta människor fattar beslut baserade på känsla. Några få fattar beslut på logisk deduktion. De framgångsrika kombinerar de båda.

          Lite tramsigt att inte briefa influencern man betalar om sina produkter? Låter inte som ett superseriöst företag. Kan man verkligen skylla på influencern om de inte lyckas sälja som de själva tror.

           Hur vet du att företaget inte briefade IL om produkten?

           Nej det vet jag inte. Men det är det jag menar med att jag tycker ”granskningen” var rätt lam. Det går liksom inte att utläsa av artikeln om det är företaget som har för stor tilltro till sin produkt eller & förlitar sig för mycket på random influencer för att sälja nåt som helt enkelt inte är lika attraktivt som de hoppas eller om det är just IL som genuint gjort nåt klandervärt. Uppriktigt så framgår det ju inte ens om hon bluffade om sidvisningarna eller om det var de hon redovisade och företaget nappade ändå. Granskningen imponerade helt enkelt inte på mig, det saknas relevant fakta för att det ska gå att dra nån vettig slutsats av den. Och då gissar jag ju såklart att expressen inte hade mycket mer på fötterna än det de redovisar iom att kritik mot IL säljer.

           Jag skrev ett svar ovan som ansluter till detta svar. Det du tar upp i sak kan jag relatera till och det hade jag kanske förväntat mig att se i en granskande artikel i DI.
           Hela ILs varumärke bygger på hennes påståenden. Hon backar aldrig upp påståenden med fakta trotts att det finns fakta som visar på att hon friserar verkligheten. Expressen granskar inte ett seriöst företag utan skriver om en bloggare som gör karriär av att sälja content. Vinster som hon sen använder till att nära en företagsdröm. Det ligger något fundamentalt banalt över det hela och det som förvånar mig mest är att så många företag gör samarbeten med henne utan att ha försäkrat sig om att de kommer att ge förväntad avkastning.

          Men syster yster – hur visar andra influencer sina siffror då? De kanske visar siffrorna på samma sätt, likadant. Och andra influencers reklam säljer inte alltid som förväntat förtsås – så det är ju inget udda just för IL men det ska framställas som att HON ljuger och som att HON är dålig när det är likadant med andra. Att c skriver ”att hon blåst företag på pengar” återigen vinklat, är så lågt – för vet c det, står det ens i artikeln? Journalisten är ju påverkad av vad c tidigare skrivit här och har utgått ifrån det som en sanning. Så fel.

           Det mest trovärdiga blir ju tredjepartsmätningar för att visa på oberoende siffror, exempelvis google analytics. UI hade ju tidigare presentationer på sin hemsida med de olika bloggarnas besökarantal men Bellas var inte öppet där på den tiden heller.

           Exempelvis har ju Bella offentligggjort gamla siffror på sin hemsida från Elite Media. nåt som borde vara uppdaterat dagligen i teknikens tidsålder i 2019? http://www.elite-media.se/wp-content/uploads/2018/12/Isabella-Lo%CC%88wengrip-presentation-price-list17323.pdf

           Jätte bra och relevant fråga. Som sätter fingret på problemet. Influencer marketing är så nytt att det inte finns tillräckligt många studier på hur det effektivt ska mätas.
           Det som IL helt självmant gör är att hon gör utfästelser som baseras på hennes egna erfarenheter som bloggare sen 14 års ålder. Hon marknadsför sig som sakkunnig och att hon dessutom hjälper andra influencers i sin strategi.
           Det jag ifrågasätter är hur hon baserat på sina i detta fall begränsade data kan dra långtgående slutsatser om förväntade effekter av hennes samarbeten. För att kunna dra sådana slutsatser krävs teoretisk kunskap, förmåga att tolka kvantitativ data och data från flera källor. När det gäller tillgång till data och kunskap är det först nu som forskningen börjar komma ikapp.
           De personer som uttalat sig i artikeln sår tvivel. Kommer ett samarbete med IL att nå önskat resultat? Tror företaget inte det inget samarbete.
           IL provocerar många även när hon inte har för avsikt att provocera mycket för att hon verkar sakna förmåga att vara ödmjuk. Bland sin följarskara kan jag tänka mig att hon ses som en fantastisk kvinna vilket är jätte positivt att hon ses som en inspiratör och förebild. Utanför den sfären är hon antigen irrelevant eller osynlig. Men hon vill vara där och hon talar om för människor med både mer kunskap och erfarenhet att de borde lära av henne. Detta blir många provocerade och förbannade av.
           Samtidigt förstår jag att de som är positivt inställda till IL eller negativt inställda till BB och CG tar illa vid sig när IL ifrågasätts och kritiseras.

       Marisol, har du börjat leta efter ett nytt jobb än?

        Åh. Den var ny! Skolkar du från skolan idag? Rekommenderar dig att gå på svenska lektionerna iallafall. Att kunna argumentera är en bra egenskap att ha. 🙂

         Åh! Tack!

         Svensklektioner*

          Ha, ha! Bra där!

       Men det är väl det personen syftar på, att företagen äntligen insett sanningen. Varför måste du vara så dryg och ta kommentaren så himla bokstavligt ?

       Fast det känns lite som me-too grejen. ”alla visste hur han var” men det kom aldrig ut… Det är liksom samma grej här. De visste men jag tror inte företagen i det här fallet orkade göra en stor medial grej av att hon är en bluff, utan det var nödvändigt att någon stor nyhetsbyrå tog tag i det.

     Mmm, VI härinne vet sedan länge att hennes business kan kallas Ruffel & Båg och att hon är totalt oseriös.
     Men alla vet inte och majoriteten av folket läser inte här. Så äntligen får den informationen en större spridning och når ut till folk på ett helt annat sätt.

     Och sista kortet är knappast lagt än, fler sanningar lär komma fram och nya lär ploppa upp med tiden.

     Säger detsamma, vilka sanningar kom fram?? Eventuellt överdrivna siffror, mycket samarbeten och företag som inte sålt lika bra på reklam som förväntat? Detta är inte särskilt spektakulärt dessutom så är ju reportern påverkad av vad **milla tidigare skrivit och påstått i denna blogg – vinklat, och denna artikel är ju också vinklad precis som detta inlägg är. Att c just nu släpper på mo*dlistan var sl*gt också så att hon ska få extra många och elaka smutskastande kommentarer om IL. så att T*H kan återgå till att skriva femtio arga smutskastande kommentarer om IL.

     När ska e*pr*ssen el annan media grannska C och denna blogg? Detta kan IL annmäla för f*rtal.

      Förtal?

      Nu får du ta och ge dig i ditt Bellaridderi. Det är nog nu. Din idol är avslöjad som den bluff hon är! Ha !

      Bara för att du upprepar samma kommentar på massa stället innebär inte att folk tror att fler har din åsikt.

    Säger detsamma, vilka sanningar kom fram?? Eventuellt överdrivna siffror, mycket samarbeten och företag som inte sålt lika bra på reklam som förväntat? Detta är inte särskilt spektakulärt dessutom så är ju reportern påverkad av vad cam*lla tidigare skrivit och påstått i denna blogg – vinklat, och denna artikel är ju också vinklad precis som detta inlägg är.
    Att c just nu släpper på moddlistan var slugt så att hon ska få extra många och elaka smutskastande kommentarer om IL. så att TrH kan återgå till att skriva femtio arga smutskastande kommentarer om IL.
    När ska e*pressen el annan media granska Cc och denna blogg? Detta kan IL anmäla för f*rtal.

     ??‍♀️??‍♀️ Kämpa! Din lojalitet till Blondinbella är imponerande! Du kommer nog ha att göra här ett tag framöver så akta dig så du i te bränner ut dig! ?

      Vilket svar.. säger allt om dig. Kära nån… kanske du som borde akta så du inte bränner ut dig, så uppenbart att du inte mår bra men NU är du glad att Isabella får skit, vinklad skit i vanlig ordning. Vad tycker du förresten om det som Elena Belle skriver om dig. Kanske andra kommer kontakta journalister och be dem granska dig. Dina siffror och ditt överdrivna cv t ex och din besatthet av vissa personer, dina missbedömningar, spekulationer och påhitt. IL hade väl iaf väldigt höga siffror enligt dig, men hur är dina unika siffror – varför visas inte de någonstans?

       Vem är ute på hal is? Är det Stollis? Ja, ständigt lika vis.

       Att du orkar… kunde använt din energi på att rädda sälarna eller bara skaffat dig ett liv? Att sitta i sandlådan och kasta sand blir så jobbigt. Ett annat tips; hitta en blogg som du trivs med!

      Tycker att det är ganska osmakligt att, oavsett vad man anser om kommentarer, besvara dem med spelad omtanke om utbrändhet, för att sedan avsluta med hånskrattande smileys.

      Jag undrar varför du valt att aldrig ta dig tid att besvara seriös kritik, men istället ofta besvara kommentarer likt den ovan, där du lätt kan svara nedsättande?

     Ånej, något förtal är det definitivt inte tal om!

      Det är absolt förtal om de anmäler det – förtal är att skriva nedlåtande om någon så att det påverkar den personens yrke och business. Vi vet inte heller sanningen i det, om det finns sanning och om det verkligen är sanning som skrivs – det är iaf vinklat hur som helst. Så jo det är förtal, förtal handlar inte enbart om v-ldtäkt och liknande.

       Nej detta är inte förtal, absolut inget som skulle hålla i rätten

       Det var något nytt för mig att sanning är förtal. Du vet kanske bättre?

        Det ÄR förtal – sanning eller ej sanning! Det har C förklarat tidigare i bloggen, hon har förklarat att förtal handlar inte om ifall något är sant el osant – det handlar om att sätta någon i dålig dager. Punkt.

         Absolut, det stämmer men sedan måste man i varje enskilt fall ta ställning till ifall en identifiering är pressetiskt försvarbar mm. Detta görs från fall till fall och är upp till den ansvarige utgivaren.

          Kan ju även tas upp som allmänt åtal av åklagare och då är det rätten som bestämmer huruvida det är förtal eller ej.

          Camilla har tidigare skrivit att Bella använt falska siffror i avtal med företag. Om hon nu har bevis för detta, varför inte redovisa dem?

           Hört talas om källskydd?

     Det beror på vad som menas med spektakulärt. Det ligger i betraktarens ögon. Hade du förväntat dig bevis på brottslig aktivitet? Ja då kan jag förstå att du saknar drama i expressens artikel.
     Samtidigt tycker du att IL ska anmäla BB för förtal? Hur exakt lyder den brottsrubriceringen?
     Vad gäller artikeln i expressen är det ovanligt att företag hänger ut en enskild leverantör och låtet sig citeras med både med eget namn och företagsnamn. Det förvånade mig.
     BB kanske har inspirerat journalisten att skriva artikeln. Men hon, Frida, gör ett jobb. Hennes jobb är att publicera det som säljer hur krasst det än låter. Bedömningen från hennes redaktör är att det säljer. Frida gör sitt jobb och får betalt att göra det.
     Skulle BB kunna påverka Frida att gå CGs ärenden, om hon nu har en egen agenda vill säga? Knappast troligt. Skulle CG påverka alla källor i artikeln att vara negativa mot IL? Helt osannolikt. Helt ärligt tillskriver du CG en mycket större makt än hon faktiskt har.
     Vinklat är ett ord som du alltid använder i din retorik. Betyder ordet vinklat för dig att allt som inte överensstämmer med din definition av sanningen är vinklad?
     Slutligen, det händer då och då att när jag läser dina kommentarer tycker jag att du har rätt i sak. Det som tar bort trovärdigheten är att du använder samma retorik som en konspirationsteoretiker.

   Tvärtom, det är ju nu man vill läsa ännu mer om henne ?

   Tjatet slutade med ett mycket gott resultat, trots allt. Nämligen att SANNINGEN, ÄNTLIGEN kommer fram. Själv har jag sett detta manipulativa beteende under flertal år. Funderat hur länge kan detta pågå, innan luftslottet sprängs.

  Har förstått att du känt till detta, men inte uttalat det???

   😉

    Bra inlägg. Hoppas på att läsa hur detta landar i övriga media och eventuella kommentarer från Löwengripsfären mfl.

     Gärna att det skrivs om Bloggbevakning också; att här har en del bevis förts fram och måååånga kommentarer om IL har visat vad många numera tycker. Att lögner och annat inte är något nytt för bl a dig, men att det inte kommit fram mer publikt förrän nu.

     ”Fenomenal” granskning, du måste skoja! Jag hoppas det kommer mer ifrån Expressen. Att vittna om ett ”40 tal företag” när 5-6 stycken uttalar sig känns som typiskt skvaller av Expressen.

     Att Mapiful konstaterar att Bella inte är rätt för deras målgrupp säger inget när det kommer till marknadsföring.

     Att Lyko tycker det är dyrt säger inget. Lyko tog en chans och det betalade sig inte. Allt beror på att den här branschen är som alla internetbolag var i början av IT-bubblan, titta bara på Boo.com

     Uttalanden från okunniga/korkade marknadsförare är inte värt något. Och jag är säker på att det INTE finns några mätbara siffror eller mål i ett samarbete med en influencer.

     Men att hon varit fartblind och inte tänkt sig för är det inget snack om. Mycket kunde ha sköts bättre. Men titta på det är objektivt och utan Bella på förstasidan så är det ingenting.

      Anställda som representerar ett företagsnamn aktar sig för att skvallra offentligt. De har delat med sig av sina erfarenheter vilket är väldigt ovanligt.
      Det i sig är spektakulärt dock inte innehållet i artikeln i sig.
      Ditt rationaliserande ger intryck av en vilja att hålla fast vid din egen bild av IL.

      Precis, känns mest som att expresse precis som c bara vill smutskasta just Bella och att de skriver om detta med ord som Bl-ff och liknande och vinklat i vanlig ordning – för att dra läsare och för att smutskasta. Det är ju ingen skillnad mot andra influencers liksom, företag är väl inte nöjda med alla samarbeten de gjort med andra heller. Men det är IL:s namn som säljer tidningar och ger klick tydligen, eftersom att de då får exponering härinne.

      Håller med dig, det här var nog inte den typen av scoop en del tror eller vill få det till. Mer en vinklad kvallstidningsrubrik bakom betalvägg. Jag tror nog IL sover ganska lugnt inatt.

       Klart hon sover lungt!

      Men alltså det är inte särskilt konstigt om det inte lönar sig för företagen när hon visar upp falska siffror… Klart att dom förväntar och framförallt BETALAR mer(dyrt) när hon kommer med skyhög låtsas statistik. Tycker synd om företagen faktiskt.

       Sitter du i toppen på Lyko så SKA du ha bättre omdöme och kunskap. Och att sen hacka på resultatet talar sitt tydliga språk.

       Och sen citerar kvällspressen som fan läser Bibeln

       Fast hur vet du att hon kommer med skyhög låtsasstatistik? Hon HAR hög statistik det har visats upp här för övrigt och c skrev då att det var väldigt höga siffror. Alla samarbeten ger inte den utdelning företaget hoppas på och så är det med andra influencers också. Sluta vinkla det så, lägg ner det!

        Det blir så när man inte kan titta på saken objektivt. Det är ingen bransch som är mätbar. Och kan man släppa sitt hat till Bella så förstår man det.

        Är det sant det där med 940 000 följare i Umeå, menar du?

  ÄNTLIGEN!!

  Det var verkligen på tiden!! ?

  Verkar som om flera av kunderna var lite missnöjda med Isabella. Skön avslutning på artikeln ”påstått kidnappningsförsök”.
  Det ska bli intressant och se vad som händer nu, vilka företag kommer fortsätta köpa inlägg hos Isabella.

  Jag har fått känslan att hon inte har så många återkommande kunder eller?

   Hon skulle ju sluta med vanliga samarbeten och köra mer långsiktiga ambassadörskap. Gick väl sådär..

    Måste reta gallfeber på henne att se Bianca fronta Puma och Zara fronta Huawei, medan hon själv hyvlar benen med My Flawless.

     Eh va.. nja fast IL är väl ingen tv-stjärna eller internationell popstjärna så det hade hon nog inte förväntat sig, det retar henne nog inte nämnvärt. ”Påstått kidnapingsförsök” när har hon påstått det? Men alltså… inte okej av tidningar att ljuga och vinkla – hoppas att hon anmäler det, hade jag gjort och framförallt c. Jag tycker det är ganska korkat av IL att inte anmäla utan att låta folk sprida lögner och skit, hade jag inte funnit mig i – vem annan hade gjort det.

      Det är ju precis det hon utmålar sig som? Sveriges Oprah exempelvis. Being Bella som aldrig blev av? Påstår att de är så stora och kända internationellt, men inte ens hennes egna grafer som visas på hennes sida på Elite Media styrker att det finnsnågot behov för att publicera bloggen på mer än ett språk ? Att hon inbillar sig att hon ska kunna starta en PR byrå i USA och faktiskt försoka sälja när hela hennes egen profil och krishantering är nåt av en katatstrof är ju mer än skrattretande xD

     hahaha! fan va elak jag känner mig nu men det är fan rätt åt henne.

     Och syrrorna Graaf frontar Reebok.

      För att inte tala om Gina som började som tuber och nu leder Mellon, inte riktigt samma kategori kanske, men ett karroärskliv som heter duga.

  Köp ett lösnummer idag.
  Väl använda 25 kr. Jag köpte den i morse 🙂
  (Om ni inte har Premium på Expressen och kommer åt hela artikeln på nätet).
  Texten finns delvis redan på nätet men det kan vara kul att ha denna unika artikel i form av en tryckt tidning med bilder och allt.

   Fan vad sorgligt av dig.

    Inte alls sorgligt. Jag kommer också att köpa lösnumret idag.

    Sorgligt att betala 25kr för en tidning, hehe…

     Det är aldrig sorgligt att hänga med vad som händer!

      Exakt, tyckte bara att det var komiskt att kommentatorn ovan tyckte det var sorgligt att köpa en tidning.

       Det är inte sorgligt att köpa en tidning, men det är sorgligt att köpa en tidning BARA för att ha en artikel om Blondinbella hemma i pappersformat. Speciellt med tanke på att artikeln ändå alltid kommer finnas tillgänglig på nätet. Människorna i detta kommentarsfält alltså…

        Haha, vad gör du här då…?

         Vad har din fråga med saken att göra?

         Jag syftar ju så klart på de specifika människorna som resonerade på ett specifikt vis i detta kommentarsfält.

   Jag bidrar också gärna ekonomiskt till Expressen för att ha granskat dessa omständigheter. Får gå förbi någon kiosk och köpa Expressen 🙂

    De allra flesta vettiga människorna tycker det är bra att Isabella granskas men ni beter er som att ni personligen har påverkats av hennes handlingar. Att köpa tidningen bara för att ha just denna specifika artikel hemma i papper alltså helt ärligt, vad är det för liv ni människor har egentligen? Fattar ni inte hur sorgligt det är att resonera som ni gör?

     Det är en el ett fåtal besatta galningar här, kanske samma person som gör allt för att smutsaksta och sänka IL, som har en massa olika fejkkonton för att skriva skit om IL och svartmåla henne. Galet är det. Och det är samma person/er här som skriver många kommentarer i anonym och olika nicks så det ska se ut som att många ogillar IL och skriver illa om henne och som om många vill läsa om henne här.

      Men det finns bara en Stollis!

     Nja. Du missförstår. Jag är på inga sätt besatt av henne – Det handlar snarare om att jag gärna vill visa att jag uppskattar ordentliga, utförliga och efterlängtade granskningar. Tror du på riktigt att folk har tänkt sig att klistra upp en bild på en tidning med henne i sitt hem? Alltså, om vi nu är helt ärliga – tror du verkligen det, eller låtsas du bara att du tror så?

     Själv kommer jag att betala för tidningen (mitt sätt att visa min ”tacksamhet” för ett – i mitt tycke – noggrant arbete under flera månader med granskningen), läsa artikeln, läsa övriga artiklar och sedan slänga tidningen. 🙂 Jag är inte intresserad av ett löpande abonnemang online, därav stöttar jag papperstidningen istället.

      Vad konstig du är. Varför skulle jag tro att folk tänkt sig klistra upp en bild på en tidning med henne i sitt hem? Jag syftar så klart på själva grejen med att köpa hem tidningen för man på riktigt tycker det är ”kul” att ha denna artikeln om Blondinbella hemma i pappersformat. Det är inget annat än sorgligt att hennes agerande haft en sådan påverkan på er personligen att ni måste göra en markering och visa er ”tacksamhet” gentemot en tidning som granskar henne.

       S, exakt! Vissa är besatta av Bella. Som om de bara sitter här och väntar på nästa Bella-inlägg där de kan mala på om samma gamla elakheter om och om igen. Det verkar vara ljuspunkten i deras liv. Eller dennes liv. Många kommentarer är uppenbart skrivna av en och samma person som aldrig kan lära sig det där med punkt i slutet av en mening ?.

   tycker dock det hade varit bättre om artikeln inte varit bakom en betalvägg.. i alla fall första dagen.

  Fast that’s it? Jag förväntade mig mer avslöjanden. Gillar dock sista meningen…”påstådda kidnappningsförsök.” Mycket bra peak. ?

   Det brukar komma mera när kvällspressen väl har börjat med avslöjanden.
   Vi får se om det kommer en uppföljning.

    Kanske ändå ligger en del sanning i granskningen av henne samt bolag av Skatteverket? Har ju spekulerats fritt om det ett tag eftersom skatteverket medger att de håller på att syna influenser branschen.

     De skulle fördjupa granskningen av influencers som inte har enskild firma eller aktiebolag.
     Skatteverket tänker sig att dessa, ofta yngre, influencers bedriver skattepliktig verksamhet utan att vara särskilt insatta i skattereglerna. Många gör det mer som hobby men kommer ändå upp i skattepliktiga inkomster genom ersättning i form av gratis produkter, förmåner och tjänster.
     Däremot svarade Skatteverket att influencers som bedriver sin verksamhet i aktiebolagsform förväntas följa lagar och regler på samma sätt som andra bolag. Tveksamt resonemang dock eftersom influencers bedriver en mycket speciell verksamhet. Ett aktiebolag är ingen garanti för att att man skattar rätt som privatperson. Nu för tiden behöver man inte ens ha någon revisor i ett aktiebolag och bokföringen kan skötas av i princip vem som helst 🙁

      Varan som företaget skickar till influensern är ingen gåva. Värdet för varan skall, om bolaget hanterar det rätt, faktureras influencern.
      Influencern förväntas marknadsföra varan i sina kanaler och kan således fakturera företaget etc motsvarande summa.
      Dock är det såklart många som gör fel. Många företag ”inventerar bort” varan ur sitt lager….
      Influencern gör reklam (en tjänst som de egentligen då ska ta betalt för) men inte gör.

      Skatteverket blir av med moms den alla håll å kanter.
      Enda gången det handlat om ngn moms här är när företaget köpte in varan och DROG momsen….

      Så SKV måste granska denna bransch och kommer som sagt göra så.

       Produkter och tjänster som företag använder som betalning för reklam i sociala medier ska betraktas som lön om det rör sig om en privatperson utan enskild firma eller aktiebolag som är mottagare. Utgivaren ska alltså redovisa värdet av förmånen i månadens arbetsgivardeklaration som från 2019 avlämnas på individnivå. Preliminärskatt kan inte redovisas eftersom ingen kontant ersättning utbetalats. Om preliminärskatt ändå redovisas (vilket förekommer) utgör den också skattepliktig ersättning dvs lön.
       Endast om mottagaren är näringsidkare mot enskild firma eller bolag kan det bli fråga om barter alltså att man korsvis fakturerar förmånen mot värdet av reklamen. Då ska också moms redovisas.

   Det finns en risk för IL att detta bara är början.
   Kan förstå att man hade förväntat sig mer. Sett ur ett affärssammanhagn har hennes partners mer eller mindre kastat henne under bussen genom att säga att hon inte kan produkten, förväntade försäljningsmål nås inte och hennes siffror går inte att lita på.
   Detta öppnar upp för att leta efter andra influencers och/eller kanaler.

    Jag tror helt enkelt inte de har nåt särskilt på henne. Då hade det nog kommit ut.

     Förstår inte riktigt vad du menar. Låter som att du åsyftar att hon håller på med kriminella aktiviteter?
     Det är inte vad artikeln i expressen handlar om. Den handlar om trovärdighet, huruvida det ger företag förväntad avkastning att anlita IL.
     Det är förvånansvärt många som är tveksamma till att samarbeta med Löwengrip.
     Det skadar hennes varumärke. Hon har redan idag svårt att hitta seriösa samarbeten och om andra kunder går ut offentligt och berättar om sin erfarenhet kommer det inte att bli enklare att hitta kunder. Hur bra affärsidén än är vill kunden inte köpa dör idén. Det är grundläggande företagsekonomi.

  1) Hur man än vrider sig framåt-bakåt-till vänster-till höger
  2) Hur man än vänder, vrider och vinklar sina ord och sina siffror
  SÅ —->> kommer sanningen ändå fram till slut!

  Undrar vad i excel-arket som ska rädda upp detta? Blir spännande att följa

   En stalker kanske?

    Senaste inlägget på hennes blogg tog upp att hon hade svårt att sova, bland annat för att en stalker dragit igång igen.

    Hon skrev om en ny stalker igår, hon visste förmodligen att det skulle publiceras idag.

     Ny? Hon skrev väl ingenstans att det var en ny?

      Stalkern hon pratar om skulle mkt väl kunna vara Cc ?

   En man med pengar…

   [Borttagen kommentar]

    Ibland tycker jag synd om Camilla, hon gör seriösa inlägg, granskande och t o m ber alla hålla sig till ämnet och relevans, ändå försöker somliga förstöra Camillas inlägg med irrelevanta kommentarer. Heja Camilla!

   Apropå excelark kolla griploov Instagram idag. Bland kommentarerna finns även en länk till den upplåsta artikeln i Expressen.

  Lugna ner dig nu…

   Varför? Personen har en poäng ?

    [Borttagen kommentar]

    Tar tillbaka det jag skrev. Absolut inte ok att hoppa på någons utseende. Var lite trött när jag läste

  Du hade kunnat skippa mittersta stycket av din kommentar, inte ok.

  Äntligen!! Ska bli intressant att se vilken historia bellas team kokar ihop nu

   Till Anonym 10.58

   Jag tror detta blir svårt för Bellas team. Många är antagligen för unga, för oerfarna för att fixa till mer ”hitte-på”.
   Det jag undrar över när besked om att den nye VD:n Gustav (?) avgår kommer.

    Löwengrip & Co sitter säkert och funderar på damage control nu.
    Såg att Löwengrip Beauty erbjuder 200 kr rabatt på köp denna vecka plus några prover också.
    Hela imperiet förbereder sig att slå tillbaka 🙂

   Tror att Bella njuter och tänker ”detta var inte så farligt, jag kan ljuga ihop lite och jag får ju massor av klick! Fler annonser!”…

   Har hon ens ett team längre?

  Det här måste man ju ändå se som sista spiken i kistan! Hennes bluffande är nu allmänheten till känna. Rejält.
  Tack Expressen.

   Känner mig mest trött på Expressen som låtit detta fortgå i ett decennium… Men det skiter väl de i, BB har gett dem klick och alla har velat läsa om en Kvinna I Karriären, sånt ligger i tiden nu.

    Precis, Expressen är ju en stor del av detta, de har gett hennes lögner tyngd och trovärdighet. Ju fler artiklar de skrivit om henne ju fler besökare på bloggen och hon har kunnat ta hutlösa summor för rätt illa producerade reklamkampanjer.

  Äntligen! Rätt ska vara rätt och hennes uppenbara luftslott behövde granskas (och fortsätta granskas).

  Delete this comment plz.

  Har lyssnat på ”plånboken” i P1 på radio idag. De tog upp influensers reklam BK a bellas reklam av flawless legs.

   Jag skrev samtidigt så jag härmas inte 🙂

   Trodde på allvar att du menade att Erik Selin hade varit med i P1, en del refererar ju till honom som plånboken eller bankomaten här inne ?

  Mycket idag.
  Plånboken i P1 har idag ett inslag om MyFlawless Legs och den marknadsföring som bl a Bella, Kissie, Marie Serneholt och Alexandra Bring gjort för den värdelösa produkten.
  Bra analys ang influencer marketing av en forskare från Handels också.
  Lika värt att lyssna på som Expressen är värd att läsa idag.
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1361874?programid=2778

  Jag tror att det där är glömt om en vecka eller två

   Förmodligen hos hennes läsare, men inte av företagen.

    Nej, hon lär ju halka ner ganska rejält på listan över tilltänkta samarbetspartners…
    So fun.

    Ja, de verkar ju vara rätt bakom så…

    De som äger företagen är ju vanliga människor. Dessutom redan blivit lurade fast det redan fanns varningssignaler trots att det är ens jobb att ha koll på läget.
    Förmodligen samma personer som lämnar ut sina koder via telefon och för över pengar till blocketbedragare som anlitat bella.

   Det är så Bella brukar tänka.
   Hon lägger moteld med stalkers, insomningstabletter, pms, depression osv och hoppas att läsarna tycker synd om henne medan de glömmer att hon fuskar och bluffar.

    Läsarna kanske tycker synd om henne, men företagen slutar höra av sig. Då spelar det ingen roll hur mycket hon gråter ut på sin blogg.

    Tror inte företagsledarna läser hennes blogg eller IG.
    Och skulle de göra det ger det ingen substans till deras affärsmässiga beslut huruvida hon tar insomningstabletter, har filmkväll med barnen eller visar upp veckomeny under barnveckan.

  Så himla bra artikel! Skönt att de fått riktiga uttalanden från riktiga samarbetspartners också. Detta är ju så pinsamt för henne, men hon har enbart sig själv att skylla. Hon fick nog hybris med all den uppmärksamhet hon fick, att ”all PR är bra PR” och sitt kära excelark. Men hon tog det för långt och verkar istället ha dalat rejält med minskat intresse och förtroende från läsare samt gamla läsare som totalt bojkottar allt hon rör vid. Så den gamla skrönan att all PR är bra PR stämmer nog bara i viss mån och kräver finess för att manövrera. Att hon dessutom distanserar sig själv från sina läsare genom att leka lyxkvinna och lever på ett sätt som ses helt otidsenligt gör inte saken bättre. Ska bli spännande att följa den damage-control som sätts i verket nu. En snyfthistoria ute, men kommer fler? Ska de iscensätta en faktiskt kidnappning? Eller ska de försöka på en ny taktik och vara transparenta? Eller bara ignorera och vänta med svetten rinnandes i pannan på det där visumet till USA?

   Det är nu hon kommer lägga upp bild på henne och ES, om hur kära de är. Och sedan hinta om graviditet (vilket hon redan gjort) osv. Hänger iofs på ES, om han är med på en sås. mediakarusell, annars har jag svårt att se hur hon ska göra haha. Hon har iofs inte utnyttjat sina barns ansikten än. Cynisk är jag allt när det gäller henne

    Jepp, tror på att barnen kommer visas upp, hintar om ev graviditet, eller någon svår sjukdom hon kan få sympatier för.

    Tror inte ES går med på nåt sånt. Var nog lättare få hajen dansa.

     Han är förälskad så han går nog med på det mesta.

    Isåfall är han ju ett rikspucko

    Var och när har hon hintat om att hon skulle vara gravid?

     Hon släpper igenom kommentarer om det på sin blogg.

    Med på en sås.. hahaha. en vit sås? (Förlåt)

  Jag ska fan köpa en bunt Expressen och tejpa upp förstasidan i hissen på Birger Jarlsgatan 18 varje morgon i ett par veckors tid.

   Hahaha!

   Om du kan ta dig förbi säkerheten, vilket jag gissar att är rejäl eftersom hon inte kunde flytta kontor pga bristande säkerhet.

    Kontorshotellet No. 18 är känt för två saker: 1) vrålsnygga allmänna utrymmen, 2) ingen där kan stava till säkerhet. I princip fritt fram att knalla in och förse sig med det man vill ha.

  Är det pga av den här artikeln (som hon antagligen väntat på ska komma) sa i sommarpratet att hon skulle sluta prata med svenska journalister?!

   Skulle tro det, ja.

   Hon har sett sig som osårbar. Slut med det nu.

   Korrekt.

    Men sluta löjliga människa! Hur skulle hon kunna veta att denna artikel skulle komma när hon för många månder sedan spelade in sommarpratet? – Nej det visste hon såklart inte men det hade ju då skrivits andra artiklar som ni också hyllade om att hon inte gav sina anställda tillräckligt hög lön osv osv med siffror och skriverier som inte stämde.. och ja hon blev såklart trött och besviken på allt skit som skrevs vilket man kan förstå. Hade hon vetat så hade hon väl dessutom velat få yttra sig och uttala sig om saken.

     Man kontaktar ofta folk och ger de möjligheter att uttala sig när man skriver liknande artiklar.

     När har Isabella Löwengrip någonsin framfört verifierbara fakta?

     Du borde skaffa en vän att ventilera dina uppblåsta känslor med. Löjliga människa!

     Det står ju i artikeln att hon valt att inte kommentera, så klart hon vet om det ???

   Kämpa visumet kämpa ?

    Haha, tråkigt att ha sagt hejdå till sverige i Juni och så rullar oktober in och hon är fortfarande kvar xD

    Det blir nog inget visum, det lyckades nog ”den där” förstöra också, kanske är du E? Isabella har verkligen otur som har en galning som hatar henne och gör allt för att smutskasta henne och förstöra allt för henne. Skrämmande, obehagligt… Tycker synd om henne men hon är kanske ovetande själv om det.

     Ska ni inte börja förbereda middag på gruppboendet snart?

     Man ser att alla dessa kommentarer är skrivna av en och samma person. Varför känner du att du behöver skriva tiotals kommentarer för att försvara Isabella Löwengrip? Känner du henne personligen? Är du till och med henne själv, eller är du en anställd? Jag är uppriktigt nyfiken, då jag inte förstår.

      Jag är också så sjuuukt nyfiken på vem denna mänska är ?

      Tror inte att Isabella Löwengrip når upp till den låga språkliga nivå som Stollis håller.

  Rent juridisk, har företagen rätt att kompenseras för lögnerna? Är det inte kontraktsbrott att ljuga om sina siffror? Vad kan de göra, stämma henne?

   Jo, men jag tror inte att de tycker att det är värt mödan tyvärr. De lägger mycket pengar på marknadsföring och slutsatsen när den inte nått målet är nog snarare att göra annorlunda än att kräva ansvar. Speciellt när det inte är 100% vad som gäller då detta inte prövats i domstol än. Lär bli dyrt att vara den första… Men, det som kan hända är att seriösa influencers börjar organisera sig och hitta någon slags gemensam praxis för hur man redovisar siffrar, och kanske vara lite mer transparenta med sånt för att återfå sin trovärdighet så att inte också de drabbas av det här.

   Det beror på vad de avtalat om och hur avtalet är formulerat. Sedan kan kunden alltid stämma sin avtalspart för bedrägeri om de kan bevisa att de lidit ekonomisk skada och att Löwengrip ljugit om sina siffror. Tror inte det är så sannolikt. Tror istället att företag som haft dåliga erfarenheter varnar sina brandchkollegor. Vilket nästan är en svårare sitts för om du inte vet vad dina kunder säger om dig kan du inte möta påståendena med moteld som funkar. Hennes privatliv funkar inte på denna grupp.

    Exakt! Det vore illa för henne om det går rykten om henne i branschen för då vet hon ju inte vad som sägs och inte. Hon riskerar att outa sig själv om hon inte har koll på lögnerna.

    Jag skulle inte påstå att jag är skadeglad men jag tycker att skitbeteende ska ha skitkonsekvenser. Varken mer eller mindre.

     Antagligen det som redan har hänt med tanke på den stadigt sjunkande kvaliten på samarbetspartners. myFlawless var ju ett riktigt bottennapp, men det är ju antagligen inte så många andra som hör av sig längre, och var RIKTIGT längesen hon hade nån jätte som AmEx

   Antagligen så har Bella redan gått emot exklusivitetsdelar i kontrakten men ingen har orkat ta fighten. Men då är de safe med att uttala sig.

   Och tror inte att nån liten influencer ever skulle våga gå i nån kamp mot en jätte som Axfood faktiskt. De ger ju inga siffror heller, de säger bara att det inte var värt det.

  Tja, det är ju det alla med en hjärna insett länge. De enda som inte begripit är väl möjligen Blondinbellas följare (om de över huvud taget finns?). Det finns inte en ärlig atom i denna kvinna.

  Jag har ju sagt och skrivit det så otroligt många gånger här – hon och Erik Selin är av samma skrot och korn och passar utmärkt ihop. Av någon mystisk anledning verkar folk gå omkring och tro att den där mannen är ”trevlig” och ”ödmjuk” och allt möjligt märkligt. Man ”förstår inte” vad han gör med Blondinbella och så vidare. Själv förstår jag inte varför man inte förstår. Googlar man honom förbi pseudonyheterna om att han vandrar omkring med Blondinbella hittar man hur mycket skit som helst.

  Och nu finns alltså samma dokumentation om henne. Vem är förvånad? Lika barn leka bäst.

  Vad säger plånboken i Göteborg om det här? Kan inte vara särskilt roligt att bli förknippad med Isabella Löwengrip längre.

  Det jag är mest fascinerad av är egentligen hur korkade Axfood, Ellos m fl är – hur kan de gå på såna enkla dragningar? Jo, det beror på att de som handlar upp influencers är för gamla för att veta hur det funkar med influencermarketing och vågar inte fråga eller säga att kejsaren är naken – för det är den. Använd konsulter i lämplig ålder så kanske IL aldrig fått något annat än tandblekningen och wishflawless. Typ. Är gammal själv men jäkligt på så verkligen förundrad över mina jämnåriga dumskallar i marknadsföringsbranschen.

   Skulle någon av Isabella Löwengrips följare säga att det inte är bra att sprätta iväg pengar i hennes riktning? Knappast. Hela branschen är ett luftslott. Möjligen att mikrobloggare är mer effektivt, men de stora har haft sina 15 minuter.

   Får uppfattningen om Ellos att de inte bryr sig. Samarbetar med allt och alla och oftast dåliga inlägg med bilder från deras sida och typ ”Den här är snygg”..

    Exakt, typ Monas Universums inlägg med länkar till Ellos… så sjukt dåliga och fula inlägg!

    Visst är det så därför är det total köpstopp från Ellos, trots det bombarderar dom min mejlkorg med än det andra erbjudandet.

  Här kan ni läsa artikeln: https://imgur.com/a/B2iBjBA

   Men klicka ändå på Expressens artikel så att de ser att denna artikel var välbehövd:

   https://www.expressen.se/premium/nyheter/isabella-lowengrips-bluff-kritik-for-uppblasta-siffror

   (Nej, jag jobbar inte på Expressen. Jag vill bara att de ska veta att det här behöver spridas)

    Exakt, om alla klickar åker den upp på förstasidan, gäller alla nyheter

   TAKK! Jeg forsøkte å kjøpe tilgang hos Expressen, men de godtok tydeligvis ikke mine skitne, norske oljepenger ?

  Jag följer inte Isabella så mycket mer än läser om henne här. Men var har Pingis tagit vägen? Jobbar de fortfarande ihop?

   Hon är ute och tränar just nu.

   Pingis är väl höggravid

    Pingis trodde att hon skulle föda igår eller var det idag?

    Fortfarande! ?

    Måste vara världens längsta graviditet..

   Hon är upptagen med att posta erbjudanden i deras aktiegrupp:

   ”Köp 3 produkter för priset av 2!”.

   Folk gick loss på henne, men hon verkar inte vilja bemöta deras kommentarer om att det i gruppen inte är tillåtet med marknadsföring och att ingen önskar att få så dåligt köptips av någon som påstår sig att vara ”expert och föreläsare inom privatekonomi och sparande”.

   Pingis gjorde reklam med mgn rabatt för skönhetsprodukterna i ekonomigruppen på Facebook i helgen de flesta nonchalerar det. Hermine Hold verkar vara desperata får erbjudande på erbjudande på mail och FB, halva priset, 2 för 1 osv

  Saknas bara att hon kommer med ett uttalande sen:
  Alla lurade mig, jag har anställt folk för att hålla koll på detta och självklart litar jag på dem. Det var uppenbarligen felaktigt och det är synd om mig nu. Här får ni en bild på mina barns ansikten. Glöm förresten inte att köpa en svindyr hårklämma.

   Lite svårt att påstå att alla lurade henne eftersom att hon själv kan se sina siffror på Google Analytics

    Hon har säkert anställt någon för att titta åt henne.

     Allt är möjligt!

    Hon visade snabbt upp siffrorna på stories när Hajendramat var som värst. Hon var mycket glad!

   Tidigare i år gick hon ut med att Löwengrip Invest för att år sedan var nära konkurs. Det var då hon och Simon låste in sig i ett rum och skapade den nya strategin.

    Juste ja. Deras strategi verkade inte helt hålla, för Simon slutade ju kort efter. 🙂 Hoppas att han mår bra i sin nya roll!

     Observera Simons svävande svar i artikeln. Säger en del tycker jag

      Tror ni hon kommer kasta Simon under bussen nu och skylla pa honom att uppgifterna varit fel?

  Jamen jag haaaaaaaaaaaar ju 940 000 följare i Umeå. Det är min sanning.

   Åh herreguuud lägg av nu!!!! HON HAR ALDRIG SAGT DET!!! Tramset och påhitten härinne alltså… något som kanske tidningar borde granska, de borde skriva om detta fenomen, om drev och nätmobbning osv osv…

    Jo.

    Igen – varför skriver du +10 kommentarer på ett och samma inlägg? Det måste ryka ordentligt i ditt tangentbord. 🙂

    16 gapiga kommentarer från dig, bara på det här inlägget… Känns det sunt verkligen?

    Seriöst vem är den här personen? ☝??

     Bellas mamma?

      Marisol? ?

     Är betydligt mer nyfiken på personen som ogillar Bella, och som skriver betydligt fler kommentarer än ”stollis”, (men alltså med motsatta åsikter).

     Som även hon skriver semantiskt väldigt utmärkande kommentarer, med ett ofta väldigt elakt budskap. Varför tilldelas inte hon ett nedsättande smeknamn kan man undra ?. C.c själv som är i farten ???

    Hahha det har hon ju! xD kanske var få Jon bestämde sig för att sluta publicera statistik ???

     *då och *hon
     Damn you autocorrect ?

  Fram med excelarket Marisolen!!

   Läser här ofta men har missat det här Excelsrket alla skriver om…vad är det för Excelark hon har!?

  Inte värt att betala

  Undrar hur länge Marisol pallar att stanna kvar? Måste verkligen vara ett rent helvete att ha hennes jobb då hon måste stå upp och försvara Bellas oärliga och manipulerande business samtidigt som hon är anställd även som ständig dokumenterare/fotograf/väskbärare. Förstår verkligen att Simon lämnade det sjunkande skeppet.

   För att inte tala om hur jäkla förnedrande det ser ut utåt, som tex på Stories när Isabella springer mot bilen för att få dörren öppnad men Marisol snällt får gå runt och öppna själv.

   Oroa dig inte för Marisol (PR-ansvarig). Att döma av instastory så stormtrivs hon på jobbet. Hon vet exakt vem hon har att göra med.

   Själv skulle jag skämts av att jobba för Löwengrip. The time to jump the ship is now!

   En vettig människa hade ju aldrig tagit jobbet. Marisol och Mikander är ju hennes nya Simon, springer omkring och ler och svassar och tror att det ska bli något stort av IL.

   Kolla ILs senaste story. Gapflabbet…

  Synkad med artikeln så dyker stalker fram igen ?

   Tänkte exakt samma sak!!!

  Påstådda kidnappningsförsöket? Vad är det? Måste missat något känner jag

   Vad gjorde du förra hösten?

   Du får läsa in dig på de senaste årens Bella-historik.
   Svårt att kliva på X2000 i farten.
   Här krävs förkunskaper för att tillgodogöra sig kursen 🙂

   Något med att hon påstod att hennes expojkvän hade rymt landet för att han var skyldig ”farliga” människor mycket pengar, som han hade investerat åt dem i aktier som inte hade gått så bra som han hade hoppats. Dessa ”farliga” människor hade sedan dykt upp vid hennes hemdörr och frågat vart han var. När de hade googlat bilen som de ”farliga” människorna kom i, påstod hon att de kunde se att dessa människor hade domar på sig angående kiddnapningsförsök och misshandel, så helt plötsligt ansågs de för att vara mycket farliga och Bella samt hennes barn ansågs för att vara i en mycket hotfull situation (igen – enligt henne). Så de fick rymma landet.

   SPOILER: Visade sig att ovanstende inte alls stämde. Männen var inte alls farliga utan undrade enbart om hennes pojkvän bodde hos henne. Vakten som hon hade på dåvarande tidspunkt blev sparkad och expojkvännen gick ut med att han inte alls hade rymt landet samt att han arbetar med att återbetala dessa pengar till de som drabbades.

    Ville de inte ha pengar som fanns i huset. Egentligen. Alltså investerade i huset

    Har alltid tyckt att det varit så lustigt att hon antydde att folk som är dömda för människorov knackar på hennes dörr och att de kört dit i sin egen bil reggad på sitt riktiga namn xD känns lite som tjuvskolan 101, använd en annan bil.

     Det var väl bara vanliga människor som gett H pengar att investera. Å sen ville ha tillbaka dem

  Hur en person kom att förstöra en hel bransch.

  Haha varför pratar alla om nått exelark?

   Hon nämnde att hon strategiskt planerar varje inlägg i ett Excel-ark. Är något stort påväg att hända så kan hon skriva om en viss grej, t.ex. ett snyftinlägg när en lansering är påväg. Allt är planerat helt enkelt enligt henne själv.

  Måste kännas lite jobbigt för head of hållbarhet/kommumikationschef/generalsekreterare Marisol Was då hennes fd arbetsgivare Axfood uttalar sig kritiskt på 2 ställen i artikeln (och är missnöjda med Bellas flitiga promotande av privatjet/flyg)

  OK. Nu vill jag läsa om:

  1) hur Isabella Löwengrips anställda får jobba på timme mot faktura, ingen anställd får vara kvar längre än sex månader, hur ingångna anställningsavtal negligeras som ”nä, du får inte jobbet trots att du har sagt upp dig från ditt gamla jobb för att jobba här och vi har sagt OK” (Dubai).

  2) Hur Isabella Löwengrip struntade i frilansarna som arbetade med EgoBoost (och att annonsörerna vägra vara med om hon var med på tidningsomslaget en gång till), hur hon blåste Nordic Tech House (”nämen jag fick ingen privathiss till kontoret så jag tänker inte vara med längre”) och alla andra affärsrelationer hon skjutit i sank.

  3) Alla dessa förbannade lögner om satsningen i New York, stiftelsen, ”inbjuden till baler” där hon betalat för en helt vanlig (väldigt dyr) biljett, sin fejkade hotlappar, hot om att grovt kriminella stod med sina bilar utanför huset, sitta i en bilfirmas Bentley och raka benen, flyga privatjet (där bilderna tydligt visar att planet var parkerat på marken, dörren till cockpit var öppen och ingen pilot på plats) och annat ljug.

   Amen!

   Finns en mailadress till Frida Sundqvist ”Tipsa reportern”, bara för henne att gräva vidare.

   Önskar att någon kunde wallraffa!

  Jag tycker verkligen Camillas granskning av Isabella är grymt bra! En stor eloge till dig!

  Vissa av inläggen har jag dock tyckt varit på gränsen till mobbing vilket skapat lite otrevlig stämning där man lätt dragits med som följare, men just den kritiska granskningen är bland det bästa du gjort och det gäller såklart all granskning gällande samarbeten.

  Det är ofattbart att Isabella har kunnat lura företag och sko sig ekonomiskt på falska siffror i så många år. Sedan är hon såklart inte den enda. Fler influensers borde granskas.

  För har man inget att dölja är det inte svårt att visa fram korrekt besöksstatistik på RESPEKTIVE plattform eller visa skattemyndigheten att man gjort rätt för sig gällande samarbeten.

  Sedan en undran. Varför så
  många tidigare helt okritiska artiklar från Expressen?
  Aftonbladet skriver väldigt sällan om Isabella medan Expressen nästan varje vecka lägger ut artiklar om vad hon gör?

   Kan ha varit en strategi från Expressens sida med de tidigare positiva artiklarna. Lättare att granska någon ”i hemlighet” som inte anar vad som komma skall, annars finns risken att hon sopat undan spår/skrivit tystnadskontrakt med anställda osv osv.

   Kan det ha att göra med ägandet? Expressen och Tailsweep (bloggplattformen som Blondinbella använder) har samma ägare – Bonnier News. Sedan har olika journalister har olika kall och arbetssätt. Den ena väljer att skriva granskande – den andra vill (eller får i uppdrag att) haussa upp en bloggare som tillhör den egna mediesfären. Jag vet dock inte om det är olika eller samma journalist som skrivit artiklarna. Minns inte vem som skrev det blåögda ”hemma-hos-reportaget” för några månader sedan.

   Expressen skriver själva i sin artikel att de ägs av samma företag (tailswep) som tillhandahåller Isabellas blogg, kanske därför? Bonnier brukar vara bra på att använda sina egna verksamheter till att lyfta varandra.

   Men så här jobbar ju media. Först dra klick med att få nån slags hjältestatus på personen, okritiskt hyllande kan hålla på i dagar, veckor, månader och år. Sen när stjärnan börjar dala lite så kommer då granskningarna, som såklart borde gjort för längesen, men det finns så klart en strategi, dra klick. Sen är det oftast det omvända också, särskilt när det gäller politiker. Först skriva en massa saker som bygger på halmgubbar, allt för att dra den politikern i smutsen, sen vänta, och efter ett tag kan den politikern få ge sin bild av saken och sen dör frågan då det inte alls var som media ville ge sken av. Repeat i absurdum.

  Högmod går före fall

  ”Den som gapar efter mycket…”

   ”…gapar alltid för länge.”
   ”…gapar sist.”
   ”…gapar störst.”

   🙁

    …mister ofta hela stycket…

  Så bra, det kanske kan bli ett annats synsätt på influencer och marknadsföringen. Att allt är fejk. Vet de ens vilken målgrupp de frontar när de går via influencers. Jag tror det är många köpsvaga som ”går” på detta. Sen kör de reklam för Anyfin i nästa andetag. Så dåligt.

  Antingen begriper Löwengrip & Co inte skillnaden mellan unika besökare, besök och sidvisningar och presenterar i god tro det som låter mest. Eller så vet man mycket väl skillnaden mellan dessa nyckeltal och presenterar felaktiga siffror till kunder som förväntas tro på det de hör.
  Detta har hållit på alldeles för länge. Moderna hästhandlare kan man säga. Dags att kunderna börjar kräva alla kort på bordet.

   Bella har bloggat professionellt i 15 år. Hon vet skillnaden!

    Borde hon inte kunna polisanmälas av företagen för bedrägeri om det går att bevisa hon ljugit om besöksstatistiken?

  Om man drar Isabellas instakonto via en räknare för hur mycket ett konto är värt, säger den att varje sponsrad post borde kosta 15-20 000 kr. Inte det tiodubbla. Det baseras bl a på en låg engagemangsnivå hos följarna (1,51 %). Hon får betyget 65 av 100.

  Jag driver ett konto på IG som har betyget 96 av 100 och engagemangsnivå på 13,5 %. Men så har jag byggt upp kontot organiskt och inte via massa galna utspel… Min strategi går ut på att bygga en relation med följarna, inte exploatera min familj för att få rubriker. MEN MEN jag är inte nästa Oprah så vad fan vet jag.

   Intressant. Undrar några saker om du vill svara givetvis.
   1) är detta något du gör på heltid eller en bisyssla eller hobby?
   2) skriver du om dig själv, dvs livsstil eller något du är kunnig inom eller intresserad av?
   3) hur lång tid har det tagit dig att komma dit du är idag från att du medvetet började satsa på att bygga upp ditt IG konto?

   JS?

  men dessa motgångar verkar inte ta på henne. som nu ska löwengrip säljer på sephora, det är stort.

  Denna artikel är som gjord att använda på Starta eget kurs som kursmaterial. Särskilt inom avsnitten sociala media och marknadsföring. Undrar vad hennes än så långe hemliga samarbetspartners för hennes kurser/affärsskola säger om detta.

  Så glad över att Expressen valde bilden på Bella med DEN klänningen!
  ”Mästerverket” från Styelin, med billig polyester, illasittande passform som klämde till bysten, sömmar som var trasiga osv. Tycker den klänningen är synonym med hela Bellas värld!
  När man tittar närmare är det inte guld som glimmar utan kattskit.

  Äntligen!

  Bella = Bedragare!

  Ska bli spännande att se hur hon hanterar denna artikel.

   Pja… Det verkar vara väldigt välmodererat i hennes kommentarsfält idag.

  Jag vet inte, tyckte granskningen kändes tunn. Visst bekräftar den det som sagts ett bra tag men jag förväntade mig änd lite mer skärpa.

   Samma här.

    Håller med, tycker inte att den säger något alls egentligen. De säger ju själva att det är en ny bransch och att man inte kan veta vad man betalar för. Nej det var verkligen en typisk kvällstidningsgranskning. Jag tänker att om det inte går att få fram något värre under flera månader kan IL nog andas ut.

  Var är Bellas alla försvarare???

   Dom går i skolan,kommer snart att skriva när de kommer hem.

    Hahahaha!!!!!!!!!!!! Det var fan det bästa jag läst på länge!

    I somras var de i farten här när det var lov.
    Då kommenterades det på skolgårdsnivå.

   Man kan väl försvara Bella och tycka att hon gör fel samtodigt?
   Jag har försvarat henne när det skrivits nedvärderande och hånfullt. Dock försvarar jag aldrig hennes lögner.
   Jag försvarar alltså människan men inte beteendet.

  Hennes senaste instapost … Hela mag/tuttpartiet ser extremt onaturligt/annorlunda ut (än annars). Undrar om detta är nästa avledning? Folk har ju redan spekulerat om hon ska hinta om en ev graviditet.

   Disclaimer, när jag kollar instastories så är det nog vinkeln och klänningen som gör det. My bad!

    Du behöver inte be om ursäkt och de flesta av oss blir inte förvånade av någonting längre när det gäller denna kvinna. Varför inte, typ? Hon slår ju rekord i vulgaritet och billighet i alla andra avseenden, varför skulle hon inte kunna bli gravid med en gift man? Och varför skulle mannen i fråga inte kunna bete sig lika illa?

    Strunta i hennes sociala kanaler och gräv fram mer skit om henne i stället. Och om honom.

   Ja alltså, wouldn’t be surprised om det är ett kärleksbarn med Eric. Helskotta vad det skulle uppmärksammas i media! = Klirr i kassan 😉

    Hoppas verkligen att det inte är så, för de två barn hon redan har och som nog borde få mer av sin mammas tid. Ett ”kärleksbarn” skulle kännas oerhört kalkylerande, inte som något romantiskt som tillkommit av kärlek och en genuin önskan om ett till barn.

    Jag tror inte att hon ”får” använda det av ES för att distrahera folk från granskningen av hennes bluffstatistik. ES har en egen familj att tänka på och har inte heller skilt sig än (bara skickat in en ansökan till det). Självklart vill han väl inte stressa sina egna barn för att skydda en bloggerska som han dejtar (hoppas jag iaf).

  ?? du var ändå först

   YAAY! Kan vi inte alla klicka på dessa länkar där man skriver om Bella? Kan inte du, Camilla, dela den här artikel i ovan inlägg också, så att man kan se en artikel utan betalvägg?

   BTW – Jag gillar att det är just Expressen och Breakit, då båda dessa byråer tidigare har dansat tango med henne men numera verkar avslöja hennes lögner.

  Jag tror verkligen inte att Isabella mår särskilt bra. Hoppas hon hittar ett lugn i sig själv och fokuserar på det som är betydelsefullt i livet.

   Jag tror inte heller hon mår bra. Varför vill hon bli världens mäktigaste kvinna? Är det ett tomrum hon försöker fylla? Vad gör henne lycklig (tror tyvärr inte att hennes barn gör henne lycklig)?

    Ja hon flyr från ångest och dåligt mående genom att jobba 24/7. Nu när hon försöker jobba lite mindre så kommer de jobbiga tankarna och känslorna fram när hon inte kan gömma sig bakom något annat. Hon har nog en hel del att bearbeta.

     Det vet ju dock inte du ? du har ingen aning om hur hon mår/känner, det är rena gissningar

      Det har framgått tydligt i hennes blogginlägg, men såklart kan jag inte veta säkert.

  Över till en annan influencer… någon som följer Ulrika Forsberg på IG? Hon och hennes man är ju ”separerade” men bor ihop pga barnen. Men senare tid har hon lagt upp bilder och texter i vilket framgår ganska tydligt att de återupptagit sin relation. Hon har dock gått ut med att hon inte tänker kommentera deras relation mer. Och ja, det angår ingen annan vilken slags relation de har MEN varför väljer man då att göra så som hon gjort under sin frågestund? Publicerar frågor som rör relationen med att ifrågasätta varför folk frågar osv. Om hon verkligen inte ville att det skulle diskuteras, varför undviker hon inte att svara på de än mindre publicera? Sedan sitter hon och publicerat print screens där folk försöker förklara för henne varför det blir ett intresse av frågan och är otroligt hånful? Hur svårt är det att inte bara ge sig in i diskussionen? Det är som när IL och Odd går ut med att de inte kommer kommentera skilsmässan mer och IL slänger små hints för att fortsätta skapa en buzz…

   Men bry dig inte så mycket om det, det är såna som du som gör det till en stor grej ? vilket hon verkar vilja, vem hon/du nu är. Aldrig hört talas om henne.

    Grejen är att jag inte brydde mig innan hon började håna sina följare ? antog bara att det var en strategi för att fortfarande vara intressant

    Då kanske du inte ska uttala dig ?

   Ain’t nobody got time for this idag ?

  Omnämnanden där hon kallas ”bloggdrottning” eller ”superentreprenör” ska förstås betraktas som ironi.

  Otrevligt av både Expressen och ”Griplööv” att indirekt kalla henne för gris.

   Expressen kallar henne inte ”gris” ?
   ”Köpa grisen i säcken” är ett uttryck som betyder att man betalar för något utan att veta vad man får.

    ”Griplööv” skriver om en påhittad influencer som kallas ”Belladonna”, men vi vet alla vem som avses. Bilderna på denna ”Belladonna” är bilder av Miss Piggy. I ”Griplöövs” fall är det förstås meningen att anspela på Bellas utseende snarare än beteende.

    Jag vet vad köpa grisen i säcken betyder. Man kan använda neutrala uttryck som betyder samma sak. Expressen citerade någon som samarbetat med Bella och valde sedan att återge citatet ordagrant. God journalistisk sed, men kanske inte så trevligt mot den som omtalas.

     God journalistisk sed är framförallt att inte felcitera folk. Har han sagt ”köpa grisen I säcken” så ska det stå det. Det är nog oerhört få som drar den kopplingen till Isabella utseende i det avseendet, väldigt konstigt att se det som en förolämpning av utseende mer än vad det faktiskt sägs, dunköper når du inte ser

   Hahahaha nej ?????

  Hon gjorde verkligen ett misstag när hon avslöjade sina taktiker i Schulman show. Det började verkligen ”gå utför” för henne efter det.

  Camilla, kan inte du luska i huruvida riskkapitalisterna i USA dragit sig ur hennes bolag där borta?

   Ja något knasigt är det. Eller är det så att hon inte får något visum pga Hajen incidenten?

    Ja, visst verkar det vara något skumt med hela USA grejen?? Det är nåt som inte stämmer…

     Tycker det hela är väldigt mystiskt. Har jobbat specifikt med bolagsbildning i USA och bolaget borde vara aktivt, även fast visumet inte gått igenom än. Det känns inte helt rumsrent …

     Haha, inget nytt under solen alltså!

  Bra artikel men väldigt inställsamt skrivet med tanke på Blondinbellas hela historik. Inte ett ord om all bedräglighet sedan början, varför är det så tyst? Det är ju mer regel än undantag, ursäkta mig.

  En utomordentligt dålig förebild, knappast en feminist. Så hur kan hon få dessa rubriker om de inte till stora delar beror på att de är köpta? Jag förstår det inte alls.

  Äntligen!!!!!

  Dagens snackis på Stockholms alla lunchställen…

   Åtminstone runt Stureplan 🙂

    Japp:-)

     Vad säger folk?

   Hur vet du det?

  Jag jobbar på reklambyrå och skulle aldrig i hela mitt liv rekommendera Isabella Löwengrip som influencer till mina kunder. Utan jag AVRÅDER kunder till att använda henne.
  Dels för att jag tror det skadar varumärket mer än gynnar varumärket med tanke på att folk är så delade kring henne som person.

  Men också för att det är så tydligt att hennes siffror är så uppblåsta, för mig är det tydligt att hon samarbetar med företag som kanske inte har så mycket koll men som gärna vill spendera pengar, kanske har företagen inga tydliga KPI:er satta från början med kampanjen vilket gör de svårt för dem att mäta och uppnå de resultat som man bör få om man spenderar så mycket pengar som de gör baserat på hennes siffror.

  Gällande Axfood etc, de är ett stort företag som har pengar. Jag tror det är viktigt att förstå att för de är det inga förlorade pengar på att spendera på IL, utan de ser bara henne som en vanlig annonsyta som tex TV och oftast har de en pott pengar att spendera varje år som de måste bli av med för att kunna få samma pott eller mer pengar till nästa år.
  Snarare mer synd om de mindre bolagen och en skam av IL att lura de som hon gör.

  Hon är inte värd 120 000kr för ett inlägg, hon har INGET som är unikt i hur hon bygger upp inlägg utan använder samma content koncept till fler kunder.

   Bra skrivet !
   Tänker ofta på hur varumärken/ kunder känner när IL hyr ett hotellrum och filmar olika produkter i exakt samma miljö men från olika vinklar. Har aldrig känts seriöst och jag förstår att de är besvikna.

    Håller med men undrar samtidigt om företagen är så förblindade av konceptet influencermarknadsföring att de inte gör sin hemläxa? De bör ju titta på hur en person de vill anlita brukar jobba, kvaliteten på de inlägg hen gör, att personens värderingar överensstämmer med företagets, läsa igenom lite kommentarer på insta/bloggen för att se vad följarna säger etc. etc. Känns som basic grejer att kolla upp när man ska göra ett samarbete med en person. IL har ju verkligen en standardmall för alla samarbeten, hon sitter i en hotellmiljö och rabblar upp varför hon ”alltid” använder just den här produkten. Undantaget var ju när någon kom på den fantastiska idén att raka benen i en bil……….

     Tror att många av de som har befogenhet att bestämma i såpass stora företag oftast är mycket äldre och har helt enkelt inte samma koll på influencers som vi unga har.

     … och inte vilken bil som helst.
     IL har på senare tid haft samarbeten med mindre bolag och start-ups som inte prioriterar marketing. Läs har knappa resurser och dålig kunskap generellt hur det funkar. De har hört surret om influencer marketing och jämfört med att låta en byrå sköta kampanjen är det säkert frestande att lägga ut allt på en influencer som gör content till en billigare peng. Jag tror det är en fråga om pris och okunskap när det gäller kvaliten på själva kampanjen och vilken effekt som kan förväntas. Dessutom började influencer marketing väldigt småskaligt. Bloggare pratade om sina favoritprodukter som de sedan fick betalt i form av gratisprodukter. Det som har hänt är att den affärsmodell som influencer marketing bygger på dvs närhet och småskalighet vuxit ur kostymen när den kommersialiserats. Prislappen har ökat från gratisprodukter till 150k SEK allt annat oförändrat. Kommersiella influencers har blivit ett slags amatörbyråer som varken kan göra målgruppsanalyser eller kampanjer utan grundar sin kunskap på vad deras följare reagerar positivt på och sätter ihop en kampanj därefter.

  Bedrövligt när folk inte har rent mjöl i påsen, det kommer alltid fram förr el senare ?

  Jag undrar när hon släpper BOMBEN! (Det är läge nu.) Ni vet, sånt som vi inte ska skriva om. Det snackas en hel del om det och att vissa har sett det.

   Hon kan släppa 292 ”bomber” utan att någon bryr sig längre. Försök fatta – hon är yesterday’s new för alla utom de få idioter som fortfarande följer henne.

    BOMBEN fixar nog det mesta.

     tror tyvärr också det är det som räddar henne.. inte själva bomben utan vem det är som varit med och skapat bomben och personens konto..

      Ja precis, är det selins så kan hon ju bara skratta åt skiten då hennes kille är miljardär och han antagligen inte kommer låta mamman ha en dålig levnadsstandard.

   Det roliga är att de nämner Selin som pojkvän så det kan hon inte släppa som nyhet ?

   Har hon inte… ”åtgärdat” det, så att det inte längre finns nån bomb?

   Vad syftar du på?

   Vad är bomben???

    Jag trodde hon hade ”bomber” ?

    Något som växer i magen.

     Du blandar ihop ”bomb” med ”bulle” ?

   Det syns klart och tydligt. Det gick snabbt.

    Ja, det tror nog jag också, faktiskt. Alltså hon är verkligen det mest vulgära jag upplevt! Bli gravid men gift man – fräscht. När var det han tog ut skilsmässa, var inte det i slutet på maj? Det skulle kunna stämma tidsmässigt. Hon skyr verkligen inga medel! ”Kärleksbarn”, kan tänka. Hahahahaha!!!!

  Så jävla bra! Glöm inte att lajka deras inlägg på Facebook så att det sprids där med 🙂

  Bellas blogg 28 maj i år.
  Och redan verkar en hel del inaktuellt och överspelat.
  ”Hur som helst. Min byrå kommer ha sitt säte i NYC från och med i augusti. Idag är vi 13 personer och har redan en set up likt vilket mediahus och produktionsteam som helst, denna organisation håller redan nu på att skalas upp. På måndag vi befinner vi oss i LA och träffar en av våra större filmkunder – Fantastiskt roligt.”
  https://www.isabellalowengrip.se/2019/05/28/allt-jag-har-lart-mig-under-halva-mitt-liv-i-en-byra/

  Hoppas att denna artikel är den första i en serie. *poppar mera popcorn*

   Just Precis så…. !

  ”Bolagets presschef Claes Salomonsson medger att de inte vet hur många läsare Isabella Löwengrip har.
  “Det går inte att kontrollera, vilket vi önskar att det gick. Hela fenomenet är så nytt”, säger han till Expressen. ”

  När jag säljer annonser brukar jag ange att jag har 3,9 miljarder följare och att varje inlägg kostar fem miljon kronor. De flesta företag brukar bara skratta åt mig, men de som går på det brukar tycka att jag tar alldeles för lite betalt. Det räcker ju med att ett företag per år går på mina hittepå-siffror. So fun!

  Gabriella

  Äntligen Camilla !!! ???
  Älskar din blogg du är bara bäst!!
  Men vad säger/tycker farbror Erik
  nu!!!!

  Oh jag njuter ……

   Fast har du läst artikeln? Det var ju bara spekulationer från expressens sida. Tror du firar lite för tidigt.

    Ja, om inte Expressen följer upp detta så är det väldigt tunt.