Margaux och Jacob startar en familjekanal på Youtube

Den person – i den influencervärld jag bevakar och skriver om – som visade absolut mest omsorg för barn och deras integritet på sociala medier under förra året var Jacob Liebermann, pappa till sin och Margaux Dietz gemensamma son, A. 
Efter att ha misslyckats med att få Margaux att sluta exponera sonen på sina sociala medier, så vände han sig till media för att få ut sitt budskap, för att sätta offentlig press på Margaux, som till slut gav med sig och gjorde följande uttalande.
Så här skrev Jacob på Instagram i samband med att Expressen publicerade en artikel om saken:

Min son har exponerats nära hundra miljoner (100 000 000) gånger på Youtube och har nära en halv miljon följare utan att själv ha valt detta. Föreställ er själva ett barn som inte kan lämnas på förskolan utan att det ständigt blir uppståndelse när andra vill hälsa och till och med fysisk beröra barnet. Föreställ er vidare hur folk tittar på barnet när det går tillsammans med sin förälder på stan och inte kan besöka exempelvis McDonald’s utan att få kommentarer om videor hen medverkat i. Jag blir lika förtvivlad varje gång. Barn måste få vara sina egna personer och skapa sina egna relationer utan att mätas och bedömas för det hen blivit en del av. (Det räcker nu!)

En annan dimension av det hela är att många influencerbarn inte får en krona betalt för de intäkter som de är en viktig del av att generera.

Innan Margaux slutade exponera sonen så medverkade Jacob även i podden ”Gott Snack” där han berättar att ha nu gör detta offentligt eftersom dialogerna, föräldrarna emellan – bland annat juridiska – inte utmynnat i någonting alls, men att han inte planerar att ansöka om ensam vårdnad:

Kommer du ansöka om ensam vårdnad?
– Nej, jag vill bara att han inte ska exponeras mer, att han ska plockas bort.
Han är det absolut viktigaste i mitt liv, och ingenting annat betyder någonting i närheten av lika mycket. Jag kommer aldrig sluta kämpa för honom, om jag inte står upp för honom så kommer ingen annan göra det. Jag kommer aldrig acceptera att han exponeras på det här sättet på ett stort kommersiellt konto som drar in mångmiljonbelopp.
Det finns olika vägar att gå, det här är ett av dem. Att vi pratar om det så här, att allmänheten får veta, alla hundratusentals människor som tittar, vi måste utbilda så att folk förstår.
Vad nästa steg blir vet jag inte, utan vi måste se hur långt lagstiftningen i det här fallet går, vad arbetsmiljöverket säger osv? // Jacob Liebermann

För ungefär ett år sedan sa alltså Jacob Liebermann så här:

Vad händer nu?
Jo, han och Margaux ska starta en familjekanal – ”Moderna familjen” där de ska fortsätta exponera sonen.
Se videon från 12.20 ungefär.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga…
Jag vet inte vad anledningen till Jacobs kovändning är, men kanske pengar?
Jag vet inte, jag bara gissar men vad annars skulle kunna få honom att ändra sig, när exponeringen var det han ville skydda sonen från allra mest?

Jag bad Jacob om en kommentar och fick det här svaret:

Det är inte ofta jag känner mig mållös men jag vet faktiskt inte vad jag ska säga här.
Med tanke på att Jacob till och med ville bjuda mig på en kaffe och säga tack för att jag skrivit om hans ”kamp” för Arnolds integritet så är det här det sista jag förväntade mig från honom.
Att Margaux gladeligen vill fortsätta exponera sonen förstår jag, eftersom hon inte ville sluta med det från första början, men att Jacob gör det här är för mig obegripligt.
Hur kan frågan fortfarande vara viktig för honom när det enda han tidigare velat är för sonen att sluta exponeras på sociala medier?

Så mycket för barns integritet alltså.

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad sorgligt att det bara handlade om pengar och inte att han brydde sig om sonen. Ska bli kul att höra hans ”förklaring”. Idiot.

   Verkligen. Så sorgligt!
   När Jacob själv får vara med och dela pengarna, då går det bra. Mycket otur när han tänkte, om han gjorde/gör det alls….

   Haha!
   Så om dom delar på alla pengar och han får vara med å bestämma över exponeringen då är det okej. Men annars ska han gråta ut å dra sin sons mamma i smutsen offentligt. Ursäkta men finns ingen förklaring som kan få mig att ändra min uppfattning om dom här två. Stackars barn.

   Jag tänker bara högt nu (trots att jag också först blev extremt förvånad och besviken), men kan det vara att han – som han snackade om i podden som han talade ut i – känner att detta blir ett mer kontrollerat sätt för sonens exponering där mor och far bättre kan styra det? Han verkade ju främst störa sig på att ALL M’s content byggde på sonen och att han även deltog i betalda kampanjer, hans ansikte hade bland annat täckt hela Apotea’s hemsida vid något tillfälle.

   Samt att han säkrar att alla pengar går till A och inte M?

   Nyfiken på vad han kommer att säga. ?

   Måtte det komma en lag att inte använda små barn för egen vinning/pengar!!! Nu föll han så mycket det gick. Sjukt!!

    Håller med. Men skulle vara kul att se vad swedish family skulle göra då. Den familjen tjänar verkligen på sina barn och exponerar sina barn mest av alla..

    Hur ska man då göra med barnskådisar och liknande där barn ”måste” exponeras?
    Ska de börja jobba helt gratis? Ska man skapa produktioner helt utan barn och skapa dataanimerade versioner?
    Bara spånar här..

     Nej dom får ju sina egna pengar in på ett sparkonto, är med i fackförbund och det finns många lagar på plats för hur och när de får arbeta. Influencerbarn har inga sådana lagar eller förmåner.

     Nej men barnskådisar spelar en roll, hela deras privatliv delas inte med omvärlden. Vi vet inte när varnskådisarn slutade med blöja, napp och hur många gånger de hade magsjuka när de var tre år.

      Det jag tänkte främst på är att egentligen samtliga barn som exponeras på alla sätt gör det på grund av att de har föräldrar som har egen vinning och får ersättning för det.
      Tills dessa barn är 18 år är det ju föräldrarna som bestämmer hur barnens ersättning ska förvaltas.

   Eller vet det ett sätt att trycka till ”exfrun” och hennes inkomstkälla?!

  Ja det är väl pengar

  Money talks.. varken mindre, varken mer

   and bullshit walks….

  Är dom tillsammans igen nu eller? Förstår ingenting..

   Det ska väl bara göras pengar. Så enkelt är det.

   Lyssna på senaste avsnittet av ”trettio plus trevar”, de hävdar att margaux och Jacob är mer än vänner.

    Kanske på samma sätt som när de ”gifte sig”…….

   Ja, det är dem.

    De*

  Va? Helt sjukt. Förstår ingenting. Känner mig en aning förvirrad ?

  Petras nya soffa för minst 150.000kr?
  Spons? Någon som vet om den är skön att sitta i eller bara trendig?

   Den är rätt vräkig, såg den irl häromdagen. En piercad soffa för över 100k? ”Nu blir det nudlar ett tag framöver!” Som Petra brukar skriva 😉

  Än så länge är det kanske tidigt att döma med tanke på att vi inte vet i vilken grad Arnold kommer vara en del av kanalen.

   Margaux säger i videon typ att ”jag vet att ni har saknat att se Arnold, och jag har saknat att filma Arnold så…” Jag tror nog Arnold kommer vara med en hel del…

    Jahopp.. Det var den integriteten.

  Så han går ut och protesterar om att hans son syns alldeles för mycket men nu när pengar är inblandat så spelar det ingen roll längre. Dumhuvud.

  Han va alltså bara bitter och hjärtekrossad egentligen

   Ja man får ju känslan att J insåg att A var en stor del av Ms karriär och att de skulle ta väldigt hårt just att kritisera exponeringen, både känslomässigt och ekonomiskt. Kanske var det bara ett slagträ när de fortfarande var osams.

  Fakemänniskor, allt för pengar och klick. Som nån skrev, allt kring det där lilla barnet är som någon slags cirkus… Margaux känns creepy, verkar helt avtrubbad.

   +100000

  Kanske de planerar att sonen bara ska synas bakifrån/att man hör när han pratar osv. Typ som Isabelle har gjort med sina barn.

   *Isabella

   Jag har avföljt och kommer bojkotta YouTube. Hon var rolig i början men känns trist att allt hon gör bara är content nu. Seriöst – hon förlovar sig eller har ett ”livs-event” en gång i månaden.

   Jag vill faktiskt ge cred till Isabella. Mycket gör hon tokigt men hon har alltid värnat om sina barns integritet och anonymitet.

    Ja, det håller jag med om, när det gäller barnen har hon skött det snyggt.

    Ja, det var smart gjort av henne!

    Fast värnar isabella om deras integritet? Hon skriver känslig information om barnen, vad de säger och bilder på barnen även om deras framifrån ansikte censureras. Hon har även använt dem i reklam. Tycker inte det.

     Precis, Isabella har berättat rätt känsliga saker om sina barn, grejer som hänt på skolan, med vänner och att en var kär i en klasskompis osv.

    Tacka hennes ex-man för det vetja. Han har säkert haft ett starkt inflytande på beslutet att barnen inte syns.

  ???

  Margaux gör verkligen aaaaallt för att få upp sina tittarsiffror. Det kändes ju lite tryggt innan att veta att Jacob iaf värnade om Arnolds integritet.. men nu är han lika illa som Margaux. Så obehagliga och otroligt korkade människor.
  Hoppas kanalen blir en flopp. Töntigt namn också.. så väldigt modernt med skilda föräldrar haha

   Haha verkligen. ”Skilda och unika”. Eller inte. Tur kanske ändå att A är lite äldre nu och inte lika lätt att drilla..

    Ja förlåt men så töntig idé. Känns som att ämnet är rätt uttjatat. Ok de är skilda och just nu är de bästa vänner och skojar och kramas vilket ju är kul för dem. Men alla har ju sin egen historia där man får hitta ett sätt att få det att funka för barnen och ibland är det ju tyvärr noll kontakt med ena föräldern. Har inget med modernt eller inte att göra.

     Undra hur det blir när någon skaffar ny….

      Ja tänkte detsamma, då kanske de inte kommer vara så goda vänner längre, troligtvis inte eftersom att det blev som det blev mellan dem tidigare. Skönt att de är vänner igen i alla fall och jag hoppas de blir ett par igen.

   Hon försökte locka med att Jakob skulle vara naken i videon om de når 100.000 prenumeranter. Som när de lockade poddlyssnare genom att hennes bror skulle dejta en kändis osv. Hon clickbaitar mycket och har ju tappat mycket på YT så är desperat om att få upp siffrorna antagligen. Hon har väl lyckats övertyga Jakob och han tror väl att de är på g igen (kanske de är också) så han har gett med sig.

    [Borttagen kommentar]

    Men herregud ge dig. Det var ju uppenbart ett löjligt skämt som hon själv skrattade åt medans hon sa det ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

  ”Money never made a man happy yet, nor will it. The more a man has, the more he wants. Instead of filling a vacuum, it makes one.”

  – Benjamin Franklin

  If U can’t beat them, join them
  (nä, orkar inte googla rätt stavning så kanske är fel)

  Kanske han resonerar….
  Här kommer han trots allt kunna vara med och kontroller och styra vad som visas av sonen.
  Tycker M verkar rätt världsfrånvänd, så går det inte att resonera logiskt med en människa kanske detta är rätt väg att gå
  Eller så inte, vad vet jag.

   Det vore väl en dålig ursäkt från honom.

    En dålig ursäkt?
    Har du någon gång kommit i kontakt med och försökt argumentera med en narcissist? Säger inte att M är det, men alla har vi drag åt olika håll i våra personligheter, och ibland finns inget att göra mer än att antingen ta 100% avstånd eller försöka lappa och laga (efter läge)

   Fast nu har han ju inte varit med på länge. Tänkte väl något var i görningen när han helst plötsligt dök upp i klipp på Instagram igen

  Skulle känna sån avsmak mot mina föräldrar om jag som ung vuxen insåg att i princip hela mitt liv som barn finns dokumenterat för hela världen att se. Har en dotter i samma ålder som Arnold och får så jävla ångest när jag tänker på hur Jakob berättade om att han inte ens kan få hämta på förskolan ifred. Mardröm. Allt för pengar är det ingen typ mormorn som säger nåt?

   Eller gråtvideon, där hon stänger dörren och går när han är ledsen och ropar i flera minuter. Stackars barn vars föräldrar filmat detta + lägger ut för hundratusetals att kolla på.
   Hon har inget vett, ödmjukhet öht…
   Mormorn verkar ju likadan.

    Vilken video är det? Vad heter den vloggen? Är det en ny eller gammal vlogg?

     Gammal vlogg 2019 tror jag. Hon gnällde om momshaming efteråt och att hennes mamma gjort likadant.

    Hur kan man stänga…

   Hon har ju inte gjort nånting för att ens försöka va lite privat. Man kan ju låta ditt barn va med på ett hörn men hennes kanal har ju handlat om sonen och avverkat varenda milstolpe i hans liv. Hon har filmat utanför förskolan och överallt där de rör sig vilket ju gör att det är superlätt att identifiera platserna samt var de bor å åka dit. Man kan väl åtminstone FÖRSÖKA ha ett privatliv.
   Och när alla fankonton kom å hon blev informerad om att folk la ut videos å bilder på hennes barn vad gjorde hon då? Hon sa att det va ”kul” ”gulligt” osv. Förlåt men jag finner inte ord

    Det är ju helt sjukt. Jag hade känt ett djupt obehag om någon annan la upp bilder och videor på mitt barn.

   Jag undrar också varför ingen säger något om Sandra Beijer som använder sin son som content samtidigt som hon uttrycker att hon inte kan vänta tills hon får lämna bort honom på förskola typ. Exakt samma avtrubbade exponering av litet barn som Margaux producerar.

    Var har hon uttryckt det?

     Inlägget där hon uttrycker en längtan till hösten och att vara tillbaka på jobbet. Mittemellan inläggen där sonen kläs upp fotas och får länkar.

      Öh du tror inte pappan till barnet kommer vara föräldraledig i höst? Barnet kommer ju inte ens vara ett år.

       Vad anser du om att hon använder barnet som content i en blogg?

        Tycker det är ok för det är en bebis och ändå harmlöst (lite outfits liksom). Tycker det är värre med större barn som i lex Arnold som tydligen inte ens kan gå på McDonalds i fred.

    Jag tycker det är skillnad på en bebis och ett barn. Tänker typ Maja N-L och deras barn, de lägger aldrig ut bilder på stora sonen utan bara lilla. Det tycker jag inte är orimligt. Sen när han är större så kommer han förmodligen inte synas heller.

     Så när Sandra Beijers lilla bebis ler mot sin mamma, som vi ser i bilderna, och vi vet att hon fångar det med baktanken att lägga ut med länkar där hon får på banken, så känns det bra för dig?

      Kändes ju lagom hyckligt när hon i senaste inlägget uttrycker en besvikelse över att hennes bästa beskyddare, tekniken, publicerat något privat emot hennes vilja.

      Det känns faktiskt inget särskilt för mig.

       För bebisar är inte en riktig person än, enligt dig? Och Sandra Beijer behöver ju lite extra på banken?

        Nä tycker faktiskt inte bebisar riktigt är personer ? jag förstår om detta är känsligt dock, jag hade inte lagt upp mina barn för beskådan för så många främlingar oavsett. Men tycker fallet med Arnold är milslångt värre än när man lägger upp bebisoutfitbilder.

    Ingen hugger på lilla Sandris.

     Så tröttsamt.

      Men opidou en del av av hejarklacken?

       Nä, menade att det var tröttsamt hur Lilla Sandris inte kritiseras.

        Oki 🙂 då är jag med i spelet

  Ni som faktiskt följer människors ”serier” på Youtube till den grad att de kan tjäna pengar på det… Vet ni om att det finns riktiga, BRA, välproducerade saker att titta på? Youtube-serier om random människors vardag, frukost, shopping – hur i hela kan det va intressant att följa? Det är något jag inte förstår. Dessutom är väl hälften fyllt av reklam?

   Håller helt med dig. Förstår inte hur man kan se dessa serier, och inte heller att följa dessa människor. Fullständigt hjärndött enligt mig.

   Jag följer bra, välproducerade saker OCH Carolina Gynnings youtube. För att hon gör roliga videos helt enkelt.

    Ja, Caroline Gynnings youtube är faktiskt underhållande. Hon avväpnade mig där samt att hennes kille är trevligare och charmigare än jag hade trott att han skulle vara. Erkänner detta lite motvilligt.

    Älskar Gynnings vlogg! ♥️♥️♥️

   Finns hur många bra som helst! Men inte jättemkt från Sverige. Finns välarbetade vettiga kanaler inom alla ”ämnen”. Beror ju på vad man gillar.
   Men att följa en människa, för många är det spännande och mer äkta med en riktig person. Ofta är det någon man inspireras av eller ser upp till. Och för många är det ett sällskap då vi ju 2022 är väldigt ensamma. Så det i sak tycker jag är fint och inget att förlöjliga. Men för just dig kanske inte vloggar är av intresse. Du kanske hellre följer en kanal om trädgård/smink/renovering/karriär/aktier vad som helst. Där du lär dig om något du är intresserad av.

   Eller så kan man titta på både och för att det är olika typer av underhållning. När jag jobbar hemma har jag alltid något enkelt på youtube i bakgrunden. Ofta sminktutorials eller liknande. Behöver inte alls vara bra, bara något som håller mig sällskap och som jag inte behöver titta på aktivt.

   På kvällen när jag ska titta ordentligt så tittar jag på annat med mer innehåll och bättre producerat.

   Rekommenderar Anjos dokumentär om psykisk ohälsa ? Mycket seriös och välproducerad, han har gjort ett fantastiskt jobb med den.

   Koreanska och japanska vloggar där de handlar, lagar mat, tränar, fritidsaktiviteter inte pratar, inte visar ansiktet – tycker jag är så bra!
   Det är avslappnade på något sätt. De ersätter inte en serie på Netflix utan är bara något annat att se.

    Kan du länka några?

     Youtube namn: Tokyo hare, ondo, deemd, sueddu, maji, nami’s life, miku, hyonyeo, plan d.

     De är alla väldigt matinriktade för att jag gillar det men finns ju andra som fokuserar mer på shopping etc.

      Tack för rekommendationerna! ?

   Just vloggar är väl inget jag gillar att se på. Sen blir det att man ser några ändå, om det r en person man tittar på ändå.
   Oftast är det personerna mer än innehållet mat fastnar för… jag vet tex väldigt mycket mer om reptiler sen jag fastnade för en kanal om just det 🙂

  Det tog emot att se honom prata i klippet efter allt som varit för att få bort sonen från mammans kanaler. Fick en riktig dålig vibe av honom!

  Det här provocerar mig orimligt mycket.

  Finns det några mer giriga människor än de som lever på barnen?

  OJ vad han kommer att kämpa för att ta sig ur det här. Det finns liksom ingen annan förklaring att nu blir det pengar till båda

   Haha skulle vara roligt om han faktiskt anger det som förklaring!

    Ja, och att en del av pengarna MINSANN ska gå till barnet, till A:s sparkonto….

  Jag är så nyfiken på vilka alla de här människorna är som tittar på skiten? Som följer henne?

  Såg att Elaine Eksvärd skrev ngt om henne i sin blogg, och bara det gjord att jag inte ens orkar läsa om saker från henne heller för min syn ändrades om henne bara genom att Elaine följer M..haha.

  Ja gud, tänk förr. Då hade alla blogg, nu ska alla bara se sexiga ut på insta.

   Ja Elaine haha hon är så genomskinlig, hur hon vänder helt i sina åsikter om personer och sajter och numera fjäskar hon för andra kändisar och influencers och försöker vara rolig… annat var det tidigare, men det är ju strategi för att bli större och tjäna mer pengar. Hon vänder kappan efter vinden, ständiga u-svängar efter hur det ska gynna henne bäst.

  Jag som såg upp till honom och tyckte att han verkade vara så vettig ang sin sons integritet. Vad fan hände? Antagligen var det Margaux som lyckades till slut övertala honom. Vad ska hon ha som content nu liksom om inte sonen? Cashen måste ju rulla in…Tragiskt

  Nu vet inte jag exakt hur gammal sonen är men min gissning är att deras argument för att ha med honom igen kommer vara något i stil med att han själv önskat det och att han Vill vara med, typ att han saknat att filma med mamma.

   Jag gissar också på det, att förklaringen kommer ha att göra med A’s ålder och att han typ har mer att säga till om.
   (Tror dock som alla andra att det bara handlar om pengar …)

   Problemet med det argumentet är ju att pojken har haft minst en kamera i ansiktet 24/7 sedan han föddes – bokstavligen! Han har drillats till att spexa framför kameran och känner inte till något annat. Ifjol när Margaux tvingades till att sluta exponera honom så j*vla mycket så erkände hon rakt ut att hon kommer att fortsätta att filma honom eftersom han ”tycker så mycket om det”.
   Ja det kan man ju tacka f*n för, eftersom han aldrig upplevt något annat.
   Arnold är Margauxs lilla cirkusapa och pengako, och det är väldigt sorgligt att Jacob svängt i frågan om hans integritet.

  Är det verkligen ett problem? Det finns barn till kändisar och det har det alltid gjort. Likaså finns det barn som är barnskådisar som blir igenkända. Ska man då förbjuda barnskådiskar också? Finns även barn som jagas av reportrar för att de är just barn till kändisar.

  Vill du ta dig an ett riktigt problem så kika på de barn som fostras in i religion mot sin vilja. Där har du ett verkligt problem att kriga mot.

  Detta är några få barn och jag tror de får va med om mycket kul. Däremot finns det extremt många barn i Sverige som redan på dagis tvingas ha slöja, de får lära sig att de inte har nån fri vilja för att de är flickor och de kommer antagligen bli kontrollerade resten av sitt liv. De kommer inte få gifta sig med vem de vill och de kommer inte få göra vad de vill. Där har du något bita i om du brinner för barns välmående och rättigheter

   Men det här är ju inga skådisar?? Det är barn i sina egna liv.

    Och skulle du tyckt det varit kul om dina föräldrar lagt ut massa privata videos på dig, för vem som helst att kolla och garva åt? En del tycker det är jobbigt med pinsamma bilder i ett privat fotoalbum, fatta då vad detta är.. passerat alla gränser för integritet.
    Ditt barn är inte din egodel, precis varför man också inte trycker en slöja på en unge.

   Det är inte fel att ett barn är med på youtube.

   Problemet är att hennes kanal handlat mer om barnet än om Margaux.
   Hon har visat extremt privata saker. Tryckt en kamera i ansiktet på din son när han är ledsen och arg. Hon har skojat om honom. Använt barnet som clickbait. Han har varit med i nästan alla thumbnails. Folk har skapat fankonton som hon har inte tyckt något av detta varit problematiskt. Hon har filmat överallt där de vistas, utanför hans förskola(kanske där inne med?) Hon har överexponerat sitt barn och det är det kritiken handlat om.

   Den exponering som sker av barn i sociala medier som Instagram och Youtube saknar motsvarigheter historiskt. Att barn i sin vardag blir fullkomligt förföljda av sina föräldrars mobiler/kameror för exponering till ibland tusentals är ett problem, inget snack. Speciellt i en tid där barnkonventionen m.m. är högaktuellt.

  Antar det skramlar i kassakistan hos båda två…

  Hoppas att lagstiftningen ändras så att det blir förbjudet att exponera minderåriga barn på det viset.

  Så ledsamt ?

  De vill väl bli nästa The swedish family..

   Ryser

   Åh fy fan

  Tråkigt för sonen, och otroligt pinsamt för Jakobs del. Det här går bara inte att försvara. Ja det skulle vara om han erkänner att han t.ex. såg sig förfördelad pga. att M drog hem storkovan och han inte tjänade någonting på exponeringen trots att det är hans son. Då kan man ju iaf tro på det, men ha förståelse? Absolut inte. Shit så pinsamt.

  Influencers gör det sannerligen svårt att gilla dem.

  Är dom tillsammans numera? Följer inte dom längre. För övrigt påminner inte Jacob lite om Joseph Fiennes när han spelar i the handmaids tale?

   Men guuuuuud jaaaaa!!!

  En kovändning i klass med Elaine, hennes u-svängar och helomvändningar alltså hehe hon är så genomskinlig med sin taktik. Jacob vill nog ha Margaux tillbaka och gör det som hon önskar skulle jag tro. Kul att de är vänner igen och kanske mer än så.

  Värst på att exponera sina barn är väl Helen Torsgården, hon använder dem i samarbeten och hon gör ju inga andra videos än vanliga vloggar där hon filmar sina ungar typ 60% av tiden……

   Och ändå kommer hon undan med det på ett heeeelt annat sätt än tex Margaux.

    Finns flera som helt kommer undan kritik. Har helt tappat respekten för den här bloggbevakningen. Det är bara trams och kappvänderi. 🙂

   Haha i Helens vloggar är upplägget ungefär: vaknar i sängen, frukost, matar getter, städar/viker tvätt, hämtar barn, bakar/gör kvällsmat, nattar barn, myset framför tv:n. Slut! ? dock mysigt att titta på ändå.. kravlöst.

   Däremot har ju Helen varit öppen med flera gånger att barnen får pengar insatta på sitt sparkonto från samarbeten där dom har varit med. Sen tycker jag inte hon gör särskilt många samarbeten där barnen är i fokus.

   Fast grejen är lite att Helen lever sitt vanliga liv utan att skapa content. Och däri ingår hennes barn.

   Till skillnad från Margaux som skapade content och försatte Arnold i detta. Många av hennes filmer var påhittade situationer för att bli roliga vloggar.

   Rätt stor skillnad för barnen anser jag.

    Fast Helen exponerar sina barn lika mycket oavsett.. sluta med dubbelmoralen

     The Truman show

  Stackars Arnold. Alla känner Arnold men Arnold känner ingen.

  Margax?

  Blir ju mer och mer tydligt att han stred så hårt för barnets integritet för att han var bitter och förkrossad över skilsmässan.

  Dessutom, jag satsar min högra fot på att de är ihop igen inom ett år.

   Jag håller med jag fick bilden att han var bitter över slilsmässsn detta är ett sätt att hålla margaux nära o ändå ha vunnit

  Hans förklaring blir väl att han nu kan vara med och påverka hur sonen framställs. Vi fattar ju dock att det har med pengar att göra. De tjänar storkovan på sonen och nu får J en del av den igen och då är publicering ok.

  Det är ju så tydligt! Margaux är INGENTING utan exponeringen av sin son.
  Patetiskt att hon och Jakob offrar sitt barn nu bara för att cashen måste in. Mormorn verkar lika mediakåt hon också. ”Härlig” familj! ?

   Sonen ska bekosta deras levnadsstandard. Föräldrarna är hallickar

  Den som exponerar sina barn mest är väl Elsa Brattström? Känns som hon kom undan när det debatterades förra gången pga litet konto men nu är det ändå 16000 som ser 20 stories per dag där hennes tvååring dansar i kalsongerna.

  Fyfan jag finner inga ord. Bojkotta skiten bara. För Arnolds skull.

  Jag hoppas att det kommer lagändringar gällande att exponera sina barn snart.

  Jag hoppas det kommer lagstiftning i Sverige snart som skyddar barn från sånt här. Men precis som all annan lag gällande nätet lär det komma 10-20 år för sent…….. Tycker så synd om Arnold. Inget är viktigare än pengar för hans föräldrar. Inte ens hans rätt till integritet och välmående. Jacob kommer omöjligt kunna snacka sig ur detta.

  Så otroligt ledsamt för barnets skull. Vem tar tillvara på hans rättigheter och skyddar honom? Jacob har ju iaf visat sitt ”riktiga” ansikte nu.

  När börsen går ner får man helt enkelt prostituera sig för att kunna behålla sin levnadsstandard. Är han hallick månntro?

  Den där tröjan ”boys will be boys”. Undrar vad det syftar på.

   Att pojkar inte är bra människor. Sjukt att man sätter en sådan på sin son.

    Men hur menar du nu? Det är ju just det texten på tröjan menar, att pojkar kan vara bra människor så länge vi väljer att se och behandla dem som sådana istället för att prata om att ”boys will be boys” när det kommer till toxiskt och dåligt beteende.

  Jag tycker det är värre med föräldrar som inte låter dom kända barnen vara ifred. Hur märkvärdigt är det med ett barn som är känt? Det är ju totalt i avsaknad av hyfs. Vuxna ska kunna låta kändisar vara ifred, och det ska även tonåringar och barn. Föräldrar suger i mångt och mycket. OCH NEJ, jag är inte perfekt och inte heller mina barn och är glad att vi inte är det.

  Han ville antagligen kriga med M och få folk att ogilla henne efter skilsmässan, han var väl kränkt…… omsorgen för sonens integritet var bara en perfekt ursäkt.

   Detta är vad jag trodde hela tiden o dem kommenterarena läts inte igenom då.. dessutom hade bloggbevqkninhen redan rapporterat att Jakob vart dryg mot margax i ett gammalt inlägg

  Varför gjorde han det från början? Straffa Margaux ekonomiskt? Göra hennes liv jobbigt? Få publicitet själv?

  Gynnar det inte honom ekonomiskt så får inte hon visa upp deras son. Han är så förutsägbar

  Men snälla, han blev väl bara glad över att du hjälpte honom att ge henne massa hat? Det ända han ville med allt det här var ju inte för att skydda sin son utan för att ge henne hat! Och det lyckades du ju med.

   Ja, precis. Att Aftonbladet och Expressen skrev om hans protest mot exponeringen, som även rapporterades om i mängder av annan media, är ovidkommande då all makt ligger hos Bloggbevakning.
   Fullt rimligt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.