Stockholm

Christer Pettersson

Christer Pettersson föddes den 23 april 1947 och avled den 29 september 2004. Pettersson är främst känd för att ha varit huvudmisstänkt i mordet på Olof Palme den 28 februari 1986. Han dömdes även för mordet på Olof Palme den 27 juli 1989 av en oenig Stockholms tingsrätt. 

Domen höll dock inte och blev senare frikänd av Svea Hovrätt. Pettersson krävde då ett skadestånd på 2 miljoner kronor men blev istället beviljad 300 000 kronor för sin tid i fängelset.

Christer Pettersson hade i december 1970 gjort sig skyldig till drop och dömdes då till sluten psykiatrisk vård. Pettersson hade stora drogproblem och utförde en lång rad olika brott under livet. 


Uppväxt 

Christer Pettersson föddes och växte upp i kommunen Solna strax utanför Stockholm. Hans familj var relativt välbärgade men hans pappa hade problem med alkoholen och var därför inlagd för alkoholism 1957. 

Pettersson började stjäla i unga år och redan som nioåring stal han sin första plånbok. Han var även väldigt duktig på teater och gick under en period på Calle flygare teaterskola i Stockholm. 

Christers drogproblem började under samma tid som han gick på skolan.


Död

Christer Pettersson dog den 29 september 2004. Två veckor tidigare, den 15 september, grep polisen Pettersson i Sollentuna centrum. Under gripandet skadade polisen hans arm och han togs in på sjukhus. Han stannade där under natten och när han skulle lämna så föll han och slog i huvudet. 

Detta ledde till att han fick en hjärnblödning och blev medvetslös, läkarna beslutade sig att de var tvungna att tömma hjärnan på vätskan, men trots operation så vaknade aldrig Pettersson igen. Han avled den 29 september 2004.

Källa: Wikipedia

Christer Pettersson under ett förhör.
Christer Pettersson under ett förhör med lögndetektor 5 maj 1994. Bildkälla: Strix Television/TT
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.