Kristina Winberg, Sverigedemokraterna
Kristina Winberg, Sverigedemokraterna

Kristina Winberg (SD): "Nej du Marit Paulsen – det håller inte"

Kristina Winberg, toppkandidat till EU-parlamentet för Sverigedemokraterna, bemöter den kritik Marit Paulsen (Fp) riktade mot henne under förra veckan, i en debattartikel hos Nyheter24.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Bakgrunden

För en dryg vecka sedan skrev Sverigedemokraternas två toppkandidater till EU-parlamentet en debattartikel, där de deklarerade att EU kostar Sverige mycket mer än det smakar. 

Denna artikel svarade sedan Marit Paulsen på.

Marit Paulsen försvarar sin närmast okritiska EU-vurm med ett argument som är lika ihåligt som det är tröttsamt – nämligen om hur viktigt ett överstatligt EU är för svensk export. Vi tittade närmare på Sverige export före och efter EU-inträdet och kan här presentera siffror från Riksdagens utredningstjänst: Sveriges varuexportandel till EU har minskat sedan vi gick med i EU! Från runt 62 procent innan inträdet 1995 till 57 procent år 2012. Detta eftersom exporten till länder utanför EU ökat snabbare än exporten inom EU. Det går på tvärs med den dagliga propaganda vi hör från EU-federalisterna som ju hävdar att vi inte klarar oss utan överstatligheten.

EU-vurmarna använder dessvärre Sveriges export som ett skrämselargument för att stanna i en union som tagit makten över vårt land. Men som siffrorna ovan visar beror Sveriges export inte på EU, utan helt enkelt på Sverige självt. Andra länder kommer vilja köpa svenska varor så länge vi producerar högkvalitativa sådana - fråga bara alla icke-EU-länder som handlar svenska varor. Vi behöver inte vara med i en överstatlig union som reglerar våra lagar i vårt eget land för att exportera varor som andra länder ändå vill ha. Sverige står exempelvis för 95 procent av produktionen av järnmalm i Europa. EU förblir förstås lika beroende av svensk järnmalm oavsett om Sverige är fullvärdig medlem i EU eller inte.

Paulsen pratar sedan om att inte ta russinen ur kakan. Varför inte? Vi kan ta frihandelsavtalet med USA som ett exempel. Det är SD positiva till – men innebär det att USA behöver eller kommer ge upp sitt självbestämmande till EU? Såklart inte. Men trots att det bevisligen går att ha frihandel utan överstatlighet propsar Paulsen och Folkpartiet ändå på att svenska folket ska ge makten över sitt eget land till EU. Helt ologiskt. Det går bevisligen att handla med varandra utan att ge bort svenska folkets makt över sin egen framtid. Innan Sverige gick med i EU handlade Sverige med världen och Europa, precis som icke-EU-länderna Norge, Schweiz, Island och Liechtenstein gör än i dag.

Sen försöker Paulsen få det att låta som att hon vill vara mer effektiv med EU:s pengar. Det blir det en aning komiskt med tanke på att Paulsen själv år 2011 röstade emot både en minskning av EU:s budget samt en frysning av EU:s budget, trots stora oegentligheter och trots att EU:s revisorer 19 år i rad nekat EU ansvarsfrihet. Detta blir ännu mer anmärkningsvärt med tanke på att Paulsen i svensk media påstått att hon vill minska EU:s budget. Varför röstade Marit Paulsen då inte för en minskning när hon hade chansen?

Nej du Paulsen. Det håller inte.

Frihandel, öppenhet och goda relationer – ja. Men att ge upp svenska folkets makt till en överstatlig koloss? Nej tack.

Kristina Winberg, Europaparlamentskandidat (SD)

/
/
/
EU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att EU kostar för mycket?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.