Kristina Winberg, Sverigedemokraterna
Kristina Winberg, Sverigedemokraterna

Kristina Winberg (SD): "Nej du Marit Paulsen – det håller inte"

Kristina Winberg, toppkandidat till EU-parlamentet för Sverigedemokraterna, bemöter den kritik Marit Paulsen (Fp) riktade mot henne under förra veckan, i en debattartikel hos Nyheter24.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Bakgrunden

För en dryg vecka sedan skrev Sverigedemokraternas två toppkandidater till EU-parlamentet en debattartikel, där de deklarerade att EU kostar Sverige mycket mer än det smakar. 

Denna artikel svarade sedan Marit Paulsen på.

Marit Paulsen försvarar sin närmast okritiska EU-vurm med ett argument som är lika ihåligt som det är tröttsamt – nämligen om hur viktigt ett överstatligt EU är för svensk export. Vi tittade närmare på Sverige export före och efter EU-inträdet och kan här presentera siffror från Riksdagens utredningstjänst: Sveriges varuexportandel till EU har minskat sedan vi gick med i EU! Från runt 62 procent innan inträdet 1995 till 57 procent år 2012. Detta eftersom exporten till länder utanför EU ökat snabbare än exporten inom EU. Det går på tvärs med den dagliga propaganda vi hör från EU-federalisterna som ju hävdar att vi inte klarar oss utan överstatligheten.

EU-vurmarna använder dessvärre Sveriges export som ett skrämselargument för att stanna i en union som tagit makten över vårt land. Men som siffrorna ovan visar beror Sveriges export inte på EU, utan helt enkelt på Sverige självt. Andra länder kommer vilja köpa svenska varor så länge vi producerar högkvalitativa sådana - fråga bara alla icke-EU-länder som handlar svenska varor. Vi behöver inte vara med i en överstatlig union som reglerar våra lagar i vårt eget land för att exportera varor som andra länder ändå vill ha. Sverige står exempelvis för 95 procent av produktionen av järnmalm i Europa. EU förblir förstås lika beroende av svensk järnmalm oavsett om Sverige är fullvärdig medlem i EU eller inte.

Paulsen pratar sedan om att inte ta russinen ur kakan. Varför inte? Vi kan ta frihandelsavtalet med USA som ett exempel. Det är SD positiva till – men innebär det att USA behöver eller kommer ge upp sitt självbestämmande till EU? Såklart inte. Men trots att det bevisligen går att ha frihandel utan överstatlighet propsar Paulsen och Folkpartiet ändå på att svenska folket ska ge makten över sitt eget land till EU. Helt ologiskt. Det går bevisligen att handla med varandra utan att ge bort svenska folkets makt över sin egen framtid. Innan Sverige gick med i EU handlade Sverige med världen och Europa, precis som icke-EU-länderna Norge, Schweiz, Island och Liechtenstein gör än i dag.

Sen försöker Paulsen få det att låta som att hon vill vara mer effektiv med EU:s pengar. Det blir det en aning komiskt med tanke på att Paulsen själv år 2011 röstade emot både en minskning av EU:s budget samt en frysning av EU:s budget, trots stora oegentligheter och trots att EU:s revisorer 19 år i rad nekat EU ansvarsfrihet. Detta blir ännu mer anmärkningsvärt med tanke på att Paulsen i svensk media påstått att hon vill minska EU:s budget. Varför röstade Marit Paulsen då inte för en minskning när hon hade chansen?

Nej du Paulsen. Det håller inte.

Frihandel, öppenhet och goda relationer – ja. Men att ge upp svenska folkets makt till en överstatlig koloss? Nej tack.

Kristina Winberg, Europaparlamentskandidat (SD)

/
/
/
EU
/
Tycker du att EU kostar för mycket?
Tack för din röst!
stats
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.