Onsdag 17 Aug
Stockholm

"SD:s rasism är i högsta grad verklig, Åkesson"

Magnus Krantz
Magnus Krantz. Foto:

"Nej, Jimmie Åkesson. Det är vi som är ofantligt trötta på den infernaliska rasistiska politik som ni för och att ni konstant försöker maskera den som Sverigevänlig", skriver Magnus Krantz.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Magnus Krantz och är en kommunikatörsstudent på Södertörns Högskola med journalistdrömmar.

Följ honom på Twitter: @Magduz88 

"Utnyttja inte det lidande och förtryckmiljontals människor fått utstå på grund av verklig rasism." 

Så lät det i tisdags när Jimmie Åkesson i sittAlmedalstal kritiserade den antirasistiska rörelsen i Sverige för att ha satten ”falsk” rasistisk stämpel på Sverigedemokraterna.

Att vara en del av den svenska antirasistiskarörelsen är något jag är otroligt stolt över och att kalla vårt arbete för attutnyttja lidande och förtryckta människor är ytterst motbjudande uttryckt. 

När SD tar till orda i det politiska rummet så handlar det alltid om derasfavoritämnen, problemen med invandringen och de människor de inte anser vara”svenska”. Denna politik är precis lika obehagligt att lyssna på som det är viktigtatt gång på gång bemöta och motbevisa.

För visst är din och dina partikamraters rasism i allra högsta grad verkligJimmie. Här får du därför några exempel på verklig rasism från er som du gärna fårta del av:

Pirjo Nilsson (kommunfullmäktigeledamot i Vellinge för SD) anser att det är både humoristiskt ochlämpligt att publicera en bild på en gris som tillsynes våldför sig på enmuslimsk man, med texten ”Don efterperson… hehe”.

- När Richard Jomshof (riksdagsledamot för SD) så sent som tisdags i en intervju fick höraatt invandrare ofta startar egna företag bidrog han till debatten med några välvalda ord som ” Sverige behöver inte fler kebabställen”.

- Firar du som muslim dessutomramadan har du inget i Sverige att göra. Ramadan är enligt Jomshof inte ensvensk tradition och kan liknas till nazism eller kommunism.

Roland Gustafsson (kommunfullmäktigeHaninge) anser att etniskt uppdelade skolklasser med ”högpresterande svenska elever kontra invandrarelever med marginellakunskaper” är ett bra sätt att få fram bättre resultat i skolan.

Karl-OttoHultström (Sverigedemokraternas styrelseledamot i Botkyrka) skriver på socialamedier att "Nu visar araberna sittverkliga ansikte! Som råa, primitiva halvmänniskor med våld istället för hjärnager de sig besinningslöst på allt från väst"
och ”Riktiga kvinnor behöver inte feminism”.

- Jimmie Åkesson själv kallarasylmottagande från länder som Irak och Syrien för att "importerainstabilitet" i tisdagens tal.

Detta är endast en bråkdel av all den verkliga rasismen som frodas i SD ochsom verkligen skadar vårt samhälle.Rasism innefattar mer än kolonialisering, slavarbete och apartheid. Rasism ärallt från nazister i tunnelbanan som knivhugger oskyldiga människor tillavskyvärda namn på chokladbollar. Rasismen finns i alla former, stora som små.

Detbörjar bli tjatigt för oss antirasister att gång på gång påminna SD om dessförflutna och skillnaden mellan vad de sägeroch vad de faktiskt tycker mendet är aldrig något vi kommer sluta med. Vår kamp är verklig precis som derasrasism är verklig. 

De svenskar som gång på gång faller offer för SDs rasistiska politik ärverkliga. Och det skadar vårt samhälle ännu mer när ett politiskt parti iSverige kallar dem overkliga och tar ifrån dem sin rättighet att få känna sigkränkta.

Åkessonsa i sitt tal att han är ”så ofantligt tröttpå den sortens infernalisk dumhet” när han av Stefan Löfven blev kallad rasist.

Nej, Jimmie Åkesson. Det är vi som ärofantligt trötta på den infernaliska rasistiska politik som ni för och att nikonstant försöker maskera den som Sverigevänlig.

Den rasismen är, som du vet, i allra högstagrad verklig.

Magnus Krantz

Är SD ett rasistiskt parti?
Tack för din röst!
Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.