Linda Snecker, Vänsterpartiet
Linda Snecker, Vänsterpartiet - Foto: Kalle Larsson

"Gunilla Gomér, dina åsikter är rasistiskt hyckleri"

"Dina åsikter gynnar rasistiska partier och främlingsfientliga åsikter. Det är okunnigt, rasistiskt och hycklande", skriver Linda Snecker, från Vänsterpartiet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Gunilla Gomér vill att man ska kunna diskutera flyktingar och invandring utan att ägna sig åt personangrepp, så låt mig inleda så här:

Gunilla Gomér, dina åsikter är rasistiskt hyckleri.

Du är uppenbart okunnig i skillnaden mellan uppehållstillstånd och medborgarskap eftersom du i din artikel konsekvent blandar ihop begreppen. Du upprörs över att personer med svenskt medborgarskap är strandsatta i Somalia och undrar varför de åkt dit från första början. En fundering som utmynnar i varför man inte kan återkalla dessa personers uppehållstillstånd. Här krävs det en del klargöranden.

Ett svenskt medborgarskap kan aldrig återkallas. Som svensk medborgare har du rätt till hjälp av svenska ambassader om du stöter på problem i utlandet. Det är ingen skillnad om du som svensk vistas på semester i Thailand eller Somalia. Det utfärdas heller inte automatiskt uppehållstillstånd till asylsökande från Somalia utan en prövning om den sökande har giltiga asylskäl eller inte sker i varje enskilt ärende.

Du uttrycker klara rasistiska åsikter när du underförstått anklagar flyktingar för att ljuga och tycker att de som fått asyl i Sverige ska skickas hem så fort situationen i hemlandet så tillåter. Du tycker heller inte att flyktingar ens ska söka asyl i Sverige utan hellre ska söka sig till grannländerna. Detta är en karbonkopia av Sverigedemokraternas politik på samma område.

Du var tidigare i din roll som ordförande för Ja till livet starkt drivit betydelsen av människovärde för ofödda foster. Men du tycker inte att det är något som gäller barn som flytt krigets fasor och vill återförenas med sina föräldrar här i Sverige. Då Kristdemokraterna gärna ser sig som familjens röst blir denna ståndpunkt ännu mer av ett hyckleri.

Du säger dig vilja diskutera dessa frågor på ett balanserat sätt utan att få epitet framför ditt namn. Men att skriva rena felaktigheter, spekulationer och beskyllningar är inte att diskutera balanserat. Dina åsikter gynnar rasistiska partier och främlingsfientliga åsikter. Det är okunnigt, rasistiskt och hycklande, så du får nog vänja dig vid att få dessa epitet klistrade på dig.

Linda Snecker,
riksdagskandidat och ordförande för Vänsterpartiet Östergötland

--

LÄS MER: Gomér (KD): "Orimligt att flyktingar åker på semester i hemlandet" 

LÄS MER: Slutreplik, Gunilla Gomér (KD): "Rasism göds när etablissemanget mörkar det alla vet"

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.