Avhoppad högerextremist: "Ni skapar hatet"

"Vad jag ska göra nu, är att förklara för alla totalt oförstående människor varför SD fick 13 procent, varför SVP finns, och varför folk tycker illa om Fi", skriver Tobias Swahn.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den här texten publicerades ursprungligen som en facebookstatus.

Allt detta tjat om SD gör mig så jävla trött.

Jag har en sak att erkänna, och det är att jag har en bakgrund i högerextrema rörelsen här i Sverige. Detta är inget jag är nöjd över, det är ingenting jag står för i dag och jag har gjort alla mina avböner. Vissa känner till detta mycket väl, för andra så kommer det nog som en överraskning. Om det är någon som nu på grund av detta bestämmer sig för att tycka illa om, eller försöker få det till att jag försvarar högerextremism, så får ni helt enkelt gå och skita ner er.

Vad jag ska göra nu, är att förklara för alla totalt oförstående människor varför SD fick 13 procent , varför SVP finns, och varför folk tycker illa om Fi.

Den vita arbetarklassen känner sig sviken. Speciellt den vita manliga arbetarklassen. Vi får varje dag höra att vi är privilegierade, otacksamma och står för allt ont i världen. Man pratar gärna om utanförskap, men vit arbetarklass är ofta smutskastade ändå och blir aldrig inkluderade. Vi kallas korkade och outbildade (vilket är ett så sjukt klassförakt att det hade kallats fascism för 20 år sedan) av akademiker och liknande.

Vi är alla våldtäktsmän, eller åtminstone skyldiga till brottet för gruppen vi tillhör. Den vita arbetarklassen blir rädd när politiker som Mona Sahlin säger "Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska."

Där sitter många ur den vita arbetarklassen och känner att de aldrig gjort någon illa, men får höra att om du är vit och arbetslös så ska du inte få jobb. Du är ju så privilegierad. Det spelar ingen roll att du är fattig, eller att du har det dåligt. Folk som ser ut som dig får ju jobb, kanske oftare än de som inte ser ut som dig. Så du ska vara glad. När du blir diskriminerad emot ska du svälja det, du ska svälja det och vara medveten om att andra som ser ut som dig kanske har det bra. Var tacksam din dumma lågutbildade våldtäktsman som har det så bra. Sexismen och rasismen som riktas mot dig är av god natur. Du får inte må dåligt, för du har det ju så bra. Åtminstone folk som ser ut som dig.

Jag var liberal när jag började gymnasiet. Jag tyckte nationalstater var trams, var med i Ungdom mot Rasism och såg inte skillnad på folk. Rasism riktad mot mig för att jag var vit fick mig att bli högerextrem. Jag kände att "Nä förihelvete! Ingen står upp för mig, fastän jag har det tufft. Alla stoppar in mig i en grupp, och jag får ta skit för den gruppen".

Till slut glömde jag att jag var människa, jag glömde att jag var individ. Min ras var min religion, min vita hud min uniform. För att ni tvingade mig. Jag satte mig aldrig i gruppen "vit man". Jag blev satt där och när ingen annan stod upp för gruppen folk hade satt mig i och hatat mig för, så hittade jag några som stod upp för mig. Jag hittade folk som gav mig värde för gruppen jag hade blivit satt i i stället för hat och skuld. Jag kände för första gången att någon tog mitt parti när ingen annan verkade göra det.

Så föddes en högerextrem vit man. Så skapades han.

Den vita arbetarklassen är kanske idioter. Vi är kanske känsliga. Vi är kanske lågutbildat pack. Men med tanke på att vi finns, så försök inkludera oss. För vi som är så dumma och skyldiga till allting, kanske behöver känna det för att inte bli farliga? Vi kanske behöver att folk visar en annan väg? Vi kanske behöver lite kärlek bland allt hat, precis som alla andra? Det kanske är oss det är fel på, jag vet verkligen inte. Men vi har fortfarande rösträtt, och ju mer ni trycker bort oss, desto hårdare slår vi tillbaka. Filosofen Yeshua (mest känd från bibeln) sade en gång "Älska syndaren, men hata synden". Tror aldrig det har varit mer relevant än i dag.

Jag röstade på Socialdemokraterna i valet, förutom kommunalt där det blev farsan till piraterna. De är jävla hippies som tror att lösningen är öppna gränser och WIFI till oss alla. Jag vet inte om de har rätt, men jag vill att de ska få prova.

Så nästa gång du träffar en SD:are, ge lite kärlek och omtanke. Visa vänskap. Ge dom hat och tjata om deras förbannade privilegier när de har det svårt, så lovar jag dig att SD bara kommer bli större och större.

Den vita arbetarklassen känner sig sviken. Ta deras parti också, ge dom annat än socialt och politiskt utanförskap, så ska ni nog se att vi alla sitter och sjunger kumbaja vid lägerelden om ett tag.

P.S. Vill återigen trycka på att mycket av detta jag skrivit är ur ett synsätt som jag hade. Det är en förklaring på hur folk känner. Det behöver inte spegla verkligheten, eller hur jag känner. Och kommer det nu någon dum jävel som inte läst ordentligt och kallar mig SD:are eller rasist så far åt helvete.

Puss på er alla. Jag älskar er.

Tobias Swahn

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.