Kent Ekeroth (SD)
Kent Ekeroth (SD) - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX/TT

Kent Ekeroth (SD): "V motverkar arbetet mot människosmuggling"

Kent Ekeroth (SD):s slutreplik till Linda Snecker (V): "Nu kanske Vänsterpartiet vill legalisera illegal invandring, men de har varken svenska folket eller Sveriges Riksdag med sig på den båten, som tur är".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Kent Ekeroth (SD) är ledamot i justitieutskottet.

Följ honom på Twitter: @kentekeroth

Linda Snecker, företrädare för ett parti som vill släppa fångarna loss mer eller mindre, verkar i sin debattartikel inte alls förstå vad polisens uppgifter är i det här landet. Jag ska försöka göra det enkelt:

Att upprätthålla Sveriges lagar, förebygga och förhindra brott, samt utreda och lagföra de som har begått brott.

Ett lagbrott, enligt våra lagar, är människosmuggling. Nu kanske Vänsterpartiet vill legalisera illegal invandring, det skulle väl inte förvåna, men de har varken svenska folket eller Sveriges Riksdag med sig på den båten, som tur är. När vi då står inför fullbordat faktum att det är kriminellt att befatta sig med människosmuggling återstår en fråga: ska vi ge de verktyg som behövs för att den polis svenska skattebetalare betalar för ska kunna göra sitt jobb, eller ska vi likt Snecker och hennes partikollegor fortsätta att undergräva polisens arbete?

Det handlar inte om att media inte ska granska. Det är en viktig funktion i samhället, även om dagens media förvisso inte heller där gör sin plikt, men det är en annan diskussion. Men frågan är om vi verkligen ska tillåta polischefer som inte vågar göra sitt jobb på grund av att svensk media råkar vurma för illegal invandring?

Självklart inte. Vi Sverigedemokrater ger polisen den verktygslåda de behöver samtidigt som vi skulle tillsätta chefer som vågar göra sitt jobb. Vänsterpartiet å andra sidan, skulle gärna fortsätta motverka polisens arbete mot människosmuggling, en lag de själva förespråkar kan tilläggas. Den inställningen går givetvis inte ihop men det gör å andra sidan inte Vänsterpartiets politik heller.

Kent Ekeroth (SD), 
Ledamot i justitieutskottet

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Kent Ekeroth?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.