Måndag 27 Jun
Stockholm

Markus Mattila (S): "Som kristen skäms jag över Marcus Birro"

"Marcus Birro borde ta av sig offerkoftan och faktiskt bemöta de motargument som han får och det bör man vara medveten om att man får när man så öppet kritiserar en hel världsreligion och kollektivbestraffar alla praktiserande muslimer"

Kommentera (48)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Markus Mattila är S-märkt debattör, bloggare och twittrare. 

Följ honom på Twitter: @Markus_Mattila

Det finns mycket man kan säga omMarcus Birro men att få utstå mordhot är självklart totaltoacceptabelt. Med det ur vägen så hävdar jag att Birro på riktigtmåste vara beredd på att kunna ta kritik så han somoffentlig person har gått ut och skrivit så pass islamofobiskatweets som han gjorde, och dessutom senare ställde upp i en podcasttillsammans med islamofoben och rasisten Ingrid Carlqvist, på dengrovt främlingsfientliga och rasistiska sidan Exponerat. 

Mycketkan man säga om Marcus men som kristen så blir jag mest bedrövadöver hans människosyn. Han som praktiserande kristen borde ha enmer inbjudande och tolerant syn vad gäller attityden till andrareligioner. Det världen behöver är mer tolerans och respektreligioner emellan.

Det andra jag invänder mig emot ärtweeten han skrev där han påstod att den mesta terrorn har Islamsom gemensam nämnare. Detta kallade han för ”fakta”. Faktum äratt verkligheten är mer nyanserad än så. Enligt statistik frånEuropol från 2011 så utgjorde endast 0,34procent av terrordåden mellanåren 2006-2009 av islamistiska organisationer. Majoriteten av allaterrorattentat utfördes av olika separatistgrupper, men dessa fick inte samma mediala genomslagskraft.

Hur hade Birroreagerat om vi efter terrorattacken på Utöya hade beskyllt Breiviksgärningar på hela den kristna kyrkan? Vi måste lära oss attskilja mellan religiös terror och respektive religionen somhelhet. Ska över en miljard fredliga människor behöva fåkollektiv skuld för att en liten extrem grupp som helt har vantolkaten religion, utför vidriga terrorattentat? 

Marcus Birro borde varamedveten om att ingen av de abrahamistiska religionerna(kristendomen, judendomen och islam) förordar massmord ochterrorattentat, det faller liksom på sin egen orimlighet. Dettaanser jag borde vara common knowledge - även för Marcus Birro.

Han borde ta avsig offerkoftan och faktiskt bemöta de motargument som han får ochdet bör man vara medveten om att man får när man så öppetkritiserar en hel världsreligion och kollektivbestraffar allapraktiserande muslimer.

Jag som kristen och socialdemokratskäms över Marcus Birro.  

Markus Mattila,
(S)-märkt opinionsbildare och bloggare

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (48)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.