Torsdag 11 Aug
Stockholm

"Löfven tog inte det ansvar han lovade, och då rasar allt"

Elin Nilsson (M).
Elin Nilsson (M). Foto: Privat

"Alliansen tog ansvar genom att avgå och nu är det deras tur att lösa de problem som budgetomröstningen skapat. Det lär bli lite sömn nu framöver då Stefan Löfven yttrat orden "Jag bjuder in till nattliga förhandlingar."

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Elin Nilsson är moderat kommunpolitiker.

Följ henne på Twitter: @elin_sundsvall 

"Är man inte förberedd blir det nattliga förhandlingar" - Fredrik Reinfeldt

Vi gick till val som en enad allians. Vi lovade inte allt till alla men vi var säkra på att kunna hålla det vi lovade. En av de sakerna var att avgå om inte Alliansen blev större än S, V och MP tillsammans. Det gjorde vi redan på valnatten. Med det förlorade vi två politiker som byggt det ekonomiskt stabila, företagsamma och arbetande Sverige som vi har idag. 

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Två av de största. De förstod att en starkt Sverige inte bara handlar om siffror och kalkyler utan även om öppenhet och mångfald. Vi stack ut från övriga världen. 

Att fyra partier står så tydligt tillsammans är även det ovanligt. Alliansen var förberedda och Fredrik Reinfeldt förkunnade att "Är man inte förberedd blir det nattliga förhandlingar." 

På den andra sidan av valrörelsen fanns ett rödgrönt alternativ som vägrade att svara på om de faktiskt var ett reellt alternativ. De skulle komma med besked efter valet hette det. Trots att ingen av dem är tillräckligt stora för att kunna styra själva, där är verkligen S glansdagar över, så ville de inte gå till val tillsammans. 

De som inte går till val tillsammans kommer inte heller att ha speciellt stora förutsättningar att komma överens efter valet. Det har verkligen visat sig nu då Stefan Löfven har bildat den svagaste regeringen i Sveriges historia. 

Nu när S och MP:s budget kommer att falla vore det hål i huvudet att tro att Alliansen kommer att rösta på något annat än sitt eget alternativ. Har man gjort en budget som är byggd på den egna politiken så är det också givet att man röstar på just den. Annars kan lika gärna alla bilda regering med alla. Då försvinner liksom hela idén med olika partier. 

Det är regeringens ansvar att lösa detta då de lovat att ta det ansvaret. Alliansen tog ansvar genom att avgå och nu är det deras tur att lösa de problem som budgetomröstningen skapat. Det lär bli lite sömn nu framöver då Stefan Löfven yttrat orden "Jag bjuder in till nattliga förhandlingar." 

Så blir det om man inte är förberedd och personligen ser jag bara en lösning på kaoset - nyval. 

Elin Nilsson (M),
Kommunpolitiker i Sundsvall 

Vill du att det ska bli nyval?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.