Tahsin (KD): "Vill SD förbjuda fattigdom?"

- 05/09/2015, 13:18 -

Privat

Muhammed Tahsin: "Vi måste värna om varandras liv och värdighet. Vi ska inte stänga våra dörrar för människor som knackar på för att kunna få hjälp"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverige har under alla tider varit ett demokratisk och medmänsklig land. Sverige har alltid kämpat för människors lika värde och öppnat sina armar för människor som har flytt från krig eller av olika personliga skäl.

Väldigt många barn har fått lära sig vårt underbara svenska språk, gått i skolan och etablerat sig i samhället. Väldigt många människor med olika bakgrund och nationalitet arbetar på olika myndigheter eller företag och några utav dem har startat eget företag. Alltså är invandringen en fördel för landets ekonomi och tillväxt.

Människor som har olika nationalitet har integrerat sig med etiska svenskar och lever hand i hand tillsammans med varandra där människor lär sig utav varandras olika kulturer och språk. Ett land, samhälle, med olika kulturer kämpar för landets bästa på olika sätt.

I dag diskrimineras människor på grund av deras religion, kön, etnicitet, hudfärg och inte minst på grund av deras nationalitet. Det har blivit lättare att kunna skylla allt negativt på invandringen. Men varför skrivs inte övriga positiva saker som invandringen bidrar med för landet?

Det blir enkelt för ett främlingsfientligt parti som SD att måla upp enbart negativt om invandringen. Jag kopierar ett citat ur deras partiprogram "Det är nog ingen som undgått att se de sociala problem som uppstått i massinvandringens spår. Den har också medfört oerhörda ekonomiska kostnader – så höga att vi i dag tvingas välja mellan invandring och välfärd".

Tråkigt att behöva se hur politiker från SD som jagar muslimer, Björn Söders hatiska och förnedrande kommentarer, Åkesson som ansåg muslimer som det största hotet sedan andra världskriget och så vidare.

SD i dag att tiggarna skapar oro, skapar hat och människor blir rädda. Vill SD förbjuda fattigdom eller människors rätt till att leva?

Vi Kristdemokrater tycker att människors olikheter är vår styrka. Vi är för ett samhälle och ett land där människor kan öppet tala som sin religion, nationalitet och sexuella läggning utan att behöva känna sig hotade. Människor borde kunna sprida kärlek, acceptans och öppenhet i stället för att skapa hat och utanförskap.

Vi måste värna om varandras liv och värdighet. Vi ska inte stänga våra dörrar för människor som knackar på för att kunna få hjälp, vi måste solidarisera oss med de svaga och förtryckta. Det är därför viktigt att sträva efter en öppet och kärleksfullt samhälle.

Vi skall tillsammans bekämpa rasismen och hatet som har spridits över vårt land och det är egentligen väldigt enkelt om vi gör det hand i hand, tillsammans för landets bästa trots hatet och utanförskapet som SD vill skapa.

Vi strävar efter gemenskap, inte utanförskap. Vi strävar efter acceptans, inte rasism.

Muhammed Tahsin,
Kristdemokraterna i Eskilstuna