Wilma Hallgren menar att rasisterna inte har någon riktig makt i Sverige.
1 av 8
Wilma Hallgren menar att rasisterna inte har någon riktig makt i Sverige. - Foto: Privat / TT
Hon ifrågasätter om Jimmie Åkesson inte också hade flytt om han var tvungen.
2 av 8
Hon ifrågasätter om Jimmie Åkesson inte också hade flytt om han var tvungen. - Foto: BERTIL ERICSON / TT
Wilma Hallgren är 15 år gammal och student.
3 av 8
Wilma Hallgren är 15 år gammal och student. - Foto: Privat
4 av 8
- Foto: TT
5 av 8
- Foto: TT News Agency / Henrik Montgomery / TT
6 av 8
- Foto: © Rickard Nilsson / Rickard Nilsson/TT
7 av 8
- Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
8 av 8
- Foto: © Rickard Nilsson / Rickard Nilsson/TT

Wilma, 15: Hade du satt din son i en båt, Jimmie Åkesson?

Wilma Hallgren, 15: "Ge upp er rasistgrej, Sverigedemokraterna. Vi är många fler i Sverige som är mot rasism".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Wilma Hallgren är 15 år gammal och student.

Följ hennes blogg: nouw.com/wilmaahallgren

När ska folk lägga ner, helt ärligt? Jag kollar genom mitt Facebook-flöde och ser något Nyheter24 har lagt ut om flyktingarna från Syrien. Jag kollar lite kommentarer på det inlägget. Det kunde låta ungefär så här: "Flyktingarna förtjänar att bli bombade i sitt äckliga hemland", "Muslimsvinen borde dö", "Låt dem drunkna allihopa i Medelhavet", ska jag säga vad det värsta är? Att det är vuxna människor som skriver det.

Vuxna människor som ska vara förebilder för oss unga sitter helt seriöst och skriver dessa kommentarer, på ett ställe där flera tusen människor kan läsa dem. Det värsta av allt är att de skriver det om människor som riskerar sina liv för att komma till Europa, riskerar att bli stoppade, skjutna eller till och med drunkna i Medelhavet. Endast för att inte bli krossad av en bomb som kommer från ingenstans och ner på marken där de bor i Syrien.

En treårig pojke ligger på stranden, avliden. Hans pappa förlorade sin treårige son. Han lät honom resa över havet för att sedan kunna bygga en framtid tillsammans, men vi svenskar ska inte bry oss? Vi ska låta det fortsätta, för detta är ju okej tydligen? När ska vårt land, Sverige, börja fatta?

Låt mig då säga mina ord, det är rasisterna som skapar utanförskap. Det är ni rasister som skapar mobbning, utpressning och brott.

Ni låter inte alla färger komma in i vårt vackra land Sverige. De får bara inte komma in i gruppen med oss svenskar. De ska behöva vara tvungna att skapa egna grupper. De förtjänar tydligen att leva i utanförskap bland andra invandrare, vilket för det mesta leder till kriminalitet, droger och våld. Min fråga är: Vems fel är det så?Är det rasisternas fel? Eller är det invandrarnas?

Svar: Rasisternas.

Folk flyr från olika länder för att få en framtid här i Sverige. De söker utbildning, jobb, familj och bostad i ett land där vi stänger dörrarna framför deras ansikte. Vi ska vara ett generöst land, skitsnack.

Jimmie Åkesson, hur stor plats behöver du i Sverige? Eftersom du vill ha 447 435 kvadratkilometer för dig själv. Du är så stolt. Du är så stolt över dig själv. Du borde svälja din stolthet över det stolta Sverige du tror att du har makt över. Men sanningen är att det är bara några få procent du har makt över. Du har inte makt över oss människor som vill hjälpa. Vi med stort hjärta, över oss som vill bjuda in alla invandrare i vår folkgrupp svenskar.

Vi vill skapa en stor gemenskap bland massa människor. Vi vill ha vänner från alla olika kontinenter. Vi vill ge alla en chans. Utvisning ska uteslutas mot oskyldiga människor, de som förtjänar utvisning är de rasister som förstör vårt land. Vi vill inte ha ett rykte i resten av länderna på jorden att vi svenskar vill stänga ute flyktingar och invandrare från vårt land. Vi vill ha ett rykte där folk säger att vi ger kärlek till alla oavsett bakrund och rötter. För tro mig, då kommer mer kärlek spridas och mindre hat utfärdas.

Tänk dig in i deras situation en gång, vill du ha bomber flygandes över dig? Vill du bo ute bland bombattentat? Vill du svälta till döds? Riskera att drunkna på flykt för en bra framtid? Eller hade du velat ha hjälp på vägen, veta att du har en trygg plats i ett annat land där det finns plats för just dig, ett land som vill ge dig kärlek, jobb, bostad och mat i magen.

Vad hade du valt?

Jimmie Åkesson, sätt dig i en båt till Thailand utan flytväst så kan du simma iland om båten sjunker. Så får vi se hur bra det går. För det är så du vill ha det. Eller fly från krig till Sverige, skaffa dig en framtid, skaffa dig utbildning som ska leda till jobb, skaffa dig vänner, och en lägenhet som du själv betalar med det extrajobb du fått.

En dag får du brev från Migrationsverket att du ska bli utvisad. Jimmie, hur hade du känt? Att komma tillbaka till det du flydde ifrån, du flydde för att skaffa familj vänner och allt de där en människa ska ha. Sedan vill en grupp människor göra så du kommer tillbaks från det du flydde ifrån. Hade du varit glad? För det är det du säger.

Jag ska ge er ett tips Sverigedemokraterna: Ge upp er rasistgrej, för vi är många fler i Sverige som är mot rasism. Börja jobba mot våldtäkter, mord och misshandel. Utvisa dem. Inte oskyldiga människor som endast vill ha en bra framtid.

Jag har många vänner från många olika kontinenter, och det känns riktigt bra. Jimmie min fråga är, hur många vänner har du?

Wilma Hallgren, 15 år

/
/
/
/
/
/
/
Hot
/
hat
/
/
/
Relaterat
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.