- Foto: Privat

IRM: "I morgon vill SD vinna sympatier igen – låt dig inte luras"

Henrik Johansson: "Sverigedemokraterna tänker också, om vi skickar vår mest vulgära och rabiata politiker så kan vi räkna med bråk".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Henrik Johansson är facklig aktivist och en av grundarna till IRM.

Kolla in facebookeventet här.

I morgon, lördagen den 3 oktober, kommer Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth än en gång försöka avleda allt fokus från deras interna stridigheter och skandaler som partiet dras med just nu. Är det någon gång vi antirasister måste vara smarta så är det just nu. Så min uppmaning till er som vill bekämpa rasisterna är att skita i Ekeroth och hjälp en flykting i stället!

2012 led Sverigedemokraterna av stora skandaler och interna stridigheter – något som fortsatt sedan dess i oförändrat tempo – och partiet var tvunget att göra något ordentligt för att få stå i centrum av den offentliga debatten. I en tvåstegsraket, som Alex Bengtsson på den antirasistiska stiftelsen Expo väljer att kalla det, så lanserar SD Kvinnor en film om hedersvåld där all problematik skylldes på den muslimska mannen.

Två dagar efter filmen anordnades en demonstration i Malmö där man i sin vana trogen fortsatte skylla alla världens problem på muslimerna. 400-500 motdemonstranter samlades och även om polisen beskrev händelsen som högljudd men lugn så fick Sverigedemokraterna precis som de ville. Deras tal uppmärksammades mer än vad alla andra partier kan drömma om när de anordnar torgmöten.

Situationen för Sverigedemokraterna har inte förändrats sedan 2012, de slits av interna skandaler nu som då. Jimmie Åkessons svärmor har just hoppat av partiet (om en bara kunde få vara en fluga på väggen när de har familjemiddagar framöver), SD-toppen Martin Kinnunen åtalas för grovt skattebrott, det har avslöjats nya omständigheter angående SD:s övervakning av sina egna politiker och hela SDU har kastats ut ur partiet. En helt vanlig dag inom Sverigedemokraterna med andra ord.

Och vad gör Sverigedemokraterna då, förutom att komma med en radda dåliga ursäkter? Jo, de planerar ett möte i Malmö. Varför? Jo, för Sverigedemokraterna vet att där är chansen att de möter på mest motstånd, i Malmö finns det nämligen massor av människor som avskyr rasism och som är beredda att högljutt uttrycka det. Sverigedemokraterna tänker också, om vi skickar vår mest vulgära och rabiata politiker så kan vi räkna med bråk.

Det är i detta läge vi antirasister måste vara smarta, vi måste tänka till. Vill vi verkligen låta Sverigedemokraterna distrahera oss under vad som beskrivs som den största flyktingkrisen sedan andra världskriget, är det verkligen nu vi ska skrika åt Ekeroth att han är ett ”rassesvin”, eller är det nu vi ska samla kraft och lägga in en högre växel för att hjälpa våra medmänniskor?

Den som först luftade denna tanke var tidigare nämnda Bengtsson och därför vill jag avsluta med ett citat från honom:

”Oavsett hur provokativt Sverigedemokraterna och dess politik må vara så finns det ju betydligt viktigare saker att göra. Den bästa motdemonstration mot Sverigedemokraterna hösten 2015 är att fortsätta hjälpa flyktingar som anländer Sverige. Att på lördag, när Sverigedemokraterna vill sprida sitt hat och sin splittringspolitik, i stället ansluta sig till de manifestationer och hjälpinsatser som nu sveper som en våg över Sverige skulle jag se som ett smartare men framförallt viktigare val”.

För att tala klarspråk, skit i Ekeroth och hjälp en flykting!

Henrik Johansson

/
/
/
/
/
/
/
SDU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.