Alexander Bengtsson​ skriver om invandring.
1 av 3
Alexander Bengtsson​ skriver om invandring. - Foto: Privat/TT
"Sverige är på väg åt fel håll, öppna gränsen, avskaffa passkontrollerna".
2 av 3
"Sverige är på väg åt fel håll, öppna gränsen, avskaffa passkontrollerna". - Foto: TT Bild
Alexander Bengtsson​.
3 av 3
Alexander Bengtsson​. - Foto: Privat

Öppna gränsen – avskaffa passkontrollerna

Debattören: Jag vill se ett mänskligt och humant Sverige igen, med en generös migrationspolitik.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Alexander Bengtsson är liberal debattör från Uppsala.

Världen och Europa befinner sig mitt i den värsta flyktingsituationen någonsin.

Miljoner människor tvingas fly från inbördeskrig och terrorism. Vi har ett medmänskligt ansvar att hjälpa våra bröder och systrar på flykt. Tänk om det i stället vore vi européer och svenskar som var på flykt från våra länder.

Och de länder vi flydde till gjorde allt i sin makt för att hindra oss från att komma fram, gränskontroller, stängda gränser och hot om deportering tillbaka till krigets Sverige. Det är precis vad vi gör emot alla dessa stackars människor på flykt.

Vi menar att Sverige är på väg åt fel håll, i lägen som dessa är det medmänsklighet som gäller och inte restriktiv invandringspolitik som både Sverigedemokraterna och regeringen förespråkar.

Regeringen Löfven har förvandlat Sverige från ett land med human migrationspolitik till ett kallt land med extremt restriktiv migrationspolitik. Man har stängt gränsen och infört gränskontroller och passkontroller. Polisen genomför ”nationalitetskontroller” på bussar, tåg och centralstationer runt om i vårt avlånga land.

Det här är inte rätt, Statsminister Löfven var är ditt hjärta, var är den solidaritet som du så gärna pratar om?

Om vi för en stund ägnar åt oss texten till Andrea Lundquists ”Vilka är ni?”:

”Såhär borde det va, i vårt avlånga land kallat Sverige.

Det finns inga dom, det finns inga vi

Inga gränser!

Spelar ingen roll hur du ser ut eller vad du heter i efternamn.

Att neka ett litet barn, rätten till sitt liv, eller en gammal man som gjort allt han kan för att hålla familjen vid liv. Men som var tvungen att fly, komma hit för att inte dö i krig.

Ja, vilka är vi som tar rätten att bestämma vem som får komma hit.

Ja, jag skäms över hur det är, att ni inte kommit längre än dit".

Jag tycker att Andrea Lundquist låt reflekterar vad som händer i Sverige idag, och det är en utveckling som jag inte vill se eller kan ställa mig bakom.

När vi bestämmer vilka som får komma hit, så bestämmer vi egentligen vem som har rätt att leva och inte.

Ministrarna är mer intresserade av lägenheter från kommunal och after work med regeringen i stället för agenda. Och icke att förglömma, tanka sin båt med grönfärgad diesel och måla den med förbjuden färg. Det här är intressen Regeringen Löfven sätter framför viljan att öppna sina armar och hjälpa människor på flykt.

Vad som är ännu värre är att vi i Sveriges Riksdag har ett rasistiskt och främlingsfientligt parti med grund i Nazismen, Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna står för en direkt omänsklig migrationspolitik, i deras parti finns ingen medmänsklighet. Sverigedemokraterna har tidigare gått till val under paroller som ”Bevara Sverige svenskt”.

Sverigedemokraterna är i mina ögon ett direkt rasistiskt parti fyllt av unkna åsikter. Sverigedemokraterna vill at vi ska se på flyktingar som ”vi och dom”. Det är inte rätt, vi är alla människor av samma värde, vad är skillnaden på oss och flyktingar?

Exakt, det finns ingen skillnad, vi är alla ”vi” och det finns inga ”dom”.

Sverigedemokraterna är ett hot mot ett mänskligt och humant Sverige. Gör som oss, i nästa val tänker vi rösta ut dessa rasister ur riksdagen. Rasister med nazistisk historia har inget att göra i politikens finrum.

Det finns många exempel där Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte, Järnrörsskandalen, diverse SD politikers facebook inlägg. SDs nära band till avpixlat genom Kent Ekeroth och avpixlats kopplingar till asylbränder.

Slutligen: Sverige är på väg åt fel håll, öppna gränsen, avskaffa passkontrollerna. Jag vill se ett mänskligt och humant Sverige igen, med en generös migrationspolitik.

Det är dags att vi enas och tar emot människor på flykt med öppna armar.

Ett Sverige för alla!

Alexander Bengtsson

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.