Söndag 18 Apr
Stockholm

SD hyllar regeringens plan: "Sossarna har vaknat"

Kent Ekeroth (SD) välkomnar regeringens plan utvisa flyktingar.
1 av 3
Kent Ekeroth (SD) välkomnar regeringens plan utvisa flyktingar. Foto: TT
Kent Ekeroth (SD).
2 av 3
Kent Ekeroth (SD). Foto: tt bild
"Med detta sagt välkomnar Sverigedemokraterna självfallet den rödgröna regeringens uppvaknande".
3 av 3
"Med detta sagt välkomnar Sverigedemokraterna självfallet den rödgröna regeringens uppvaknande". Foto: TT

Sverigedemokraterna: Som sagt är det inte bara politiker i de sju gamla partierna som har bidragit till att göra Sverige till en fristad för illegala invandrare. Media i samklang med en feg polisledning har gjort detsamma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Att Socialdemokraterna nu vaknat upp till de problem de själva skapat är välkommet. Det är hög tid att få ut de som befinner sig illegalt i landet.

Att det finns många som stannat i Sverige fast de inte ska vara här, och att avvisningar inte verkställts, är dock ett problem som i decennier ignorerats av politiker i övriga partier, av media och av våra myndigheter. Sverigedemokraterna har däremot länge arbetat med lösningar.

Vi har i våra budgetar avsatt pengar just för att hantera de som på grund av brott utvisats och de som på grund av bristande asylskäl fått avslag. Sverigedemokraterna har även lagt förslag till riksdagen för att undvika situationer där invandrare går under jorden efter av- eller utvisningsbesked.

Hållningen från övriga har varit att lita på att aktuella personer frivilligt infinner sig vid avvisningen. Detta har, som vanligt, visat sig vara en oerhört naiv tanke. Vi har i stället föreslagit att alla som får negativt besked i samband med det ska tas i förvar - på så sätt har de inte möjlighet att gå under jorden.

För några år sedan la jag en enskild motion till riksdagen där jag dessutom föreslog att alla asylsökande skulle, i brist på bättre ord, hållas i förvar tills deras ärende prövats. Sådana förslag ser vi nu från exempelvis Socialdemokraterna i Danmark.

Något som tydligt visar vart de sju gamla partierna har stått i denna fråga är den flyktingamnesti som de klubbade igenom i Sveriges riksdag så sent som 2005. De belönade alltså alla de illegala invandrare som struntat i våra lagar och regler.

Dessutom har de gemensamt för bara några år sedan, ivrigt stödda av media, beslutat att belöna illegala med i princip gratis sjukvård, vård som våra egna pensionärer får betala mycket mer för, samt skolgång.

Dessutom tyckte de att det var en bra idé att samtidigt ge illegala möjlighet att starta företag. Sverigedemokraterna protesterade givetvis, men utan gehör. Socialdemokraterna blir alltså inte speciellt trovärdiga när de påstår sig vilja avvisa illegala och samtidigt belönar dem.

Som sagt är det inte bara politiker i de sju gamla partierna som har bidragit till att göra Sverige till en fristad för illegala invandrare. Media i samklang med en feg polisledning har gjort detsamma.

REVA-debatten är ett utmärkt exempel på detta. Polisen gjorde en fullt legitim aktion när de kollade färdbevis i tunnelbanan. Sådana kontroller är effektiva för att hitta illegala invandrare. Media satte igång ett drev och polisledningen vek sig, till de enskilda polisernas stora förtret.

Ovanstående i samklang med en massiv och okontrollerad invandring och inga gränskontroller leder såklart till en kraftigt växande skara av illegala invandrare.

Med detta sagt välkomnar Sverigedemokraterna självfallet den rödgröna regeringens uppvaknande. Sent ska syndaren vakna, men det är bättre än att inte vakna alls.

Vi hoppas nu att regeringen ser till att det blir gjort, med ordentliga resurser utan att vika ner sig för mediadrev eller annat. Men för att det ska bli trovärdigt behöver dock regeringen samtidigt riva upp de beslut som gav illegala en massa rättigheter i vårt land. Vågar Socialdemokraterna det eller är det ett spel för galleriet?

Kent Ekeroth,
Rättspolitisk talesperson och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela