Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD hoppas på fler terrorattentat i Europa

Mehdi Moussavi skriver om Sverigedemokraterna och terror.
1 av 3

Mehdi Moussavi skriver om Sverigedemokraterna och terror.

Privat/Faksimil: Twitter/TT

2 av 3

Privat

3 av 3

TT

Debatt | 29/03/2016 12:11

Debattören: Jag tror inte ett dugg på att SD skulle bli glada om den europeiska säkerheten skulle bli bättre, för då skulle de ju förlora väljare.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Människoliv eller högre opinionssiffror? För Sverigedemokraterna är valet tydligt. När Jimmie Åkesson 23 mars fick frågan av Aftonbladets morgonreporter gällande hans tankar kring terrorattentatet i Bryssel så svarade han: ”Det här är någonting som vi kommer att få se mer utav framöver”.

Under hela den morgonsittningen med Aftonbladet som varade i 30 minuter så hade Jimmie Åkesson en enorm energi och glädje i sig.

Det är tragiskt när någon skall få framgång av ett så obeskrivligt vidrigt brott som ett terrorattentat. Jag tror inte ett dugg på att SD skulle bli glada om den europeiska säkerheten skulle bli bättre, för då skulle de ju förlora väljare. Det är väldigt sorgligt att konstatera att de gläds åt terrorattentat.

Sverigedemokraterna menar att dem redan för 10 år sedan förutspådde att dessa terrorattentat i Europa skulle inträffa och att andra partier inte förrän nu har förstått allvaret och börjat anpassa sin politik till SD:s frågor.

Men de här terrorhandlingarna är verkligen inte vad Sverigedemokraterna förutspådde. SD har aldrig påstått att det skulle uppstå en flyktingvåg av den här kvantiteten till Sverige och övriga världen.

Absolut ingen visste om att en terrororganisation skulle finansieras så starkt. Sverigedemokraterna hade sin ideologi redan på en tio gånger lägre flyktingvåg än den som finns i dag.

Det som de påstod då och än i dag påstår är att det svenska samhället riskerar att invandraliseras och att den svenska kulturen kommer att dö ut. Därför så vill de att invandrare skall anpassa sig efter deras definition av svenskhet. Detta är grunden och kärnan i deras politiska ideologi.

De övriga riksdagspartierna ändrar alltså inte sin politik på grund av att SD har satt någon press på dem, vilket Jimmie Åkesson påstår.

Det som har hänt är att de oväntade omvärldshändelserna har förändrat riksdagspartiernas syn på flykting- och säkerhetsfrågorna. Vilket visar en flexibilitet hos bland annat Socialdemokraterna och Moderaterna som är bra och viktig. Så luras inte av SD:s propaganda.

Mehdi Moussavi

Tror du SD hoppas på mer terror?