Svenskar gillar inte mångkultur – det är dags att politikerna inser det
Ungsvenskarna: Är det någon som egentligen, förutom insnöade socialister och socialliberaler, gillar mångkulturalismen?
Gillar du artikeln?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.
Kultur kan beskrivas som ett isberg. Den synliga toppen består av beteenden såsom språket, lagar, mat, högtider – helt enkelt sådant som är lätt att uppfatta.
Under ytan finns dock den större delen av den totala kulturen, som inte är lika lätt att se. Det kan röra sig om hur vi kommunicerar med varandra genom ansiktsuttryck, kroppsspråk, ögonkontakt, tonläge etc. Det kan röra sig om våra föreställningar kring seder, vänskap, ledarskap, familj eller samhällsklasser.
Det blir svårare att definiera kulturen desto djupare vi tar oss. Botten på isberget består av våra förväntningar, begär och de inlärda idéerna kring vad som är gott och ont samt rätt och fel. Dessa beståndsdelar som utgör grunden är även mer känslomässigt laddade än de som utgör toppen.
Att låna ord från andra språk är oftast problemfritt, men låna motsatta värderingar kring vad som är gott och ont är sällan det. De tusentals beståndsdelarna skapar ett komplext, färgglatt mönster som är unikt för varje kultur. Delar av mönstret eller färgerna återfinns på annat håll, men någon exakt kopia existerar inte.
Vi sverigedemokrater är naturligtvis medvetna om att kulturen är i ständig förändring. Kulturen formas av människorna som tillhör den svenska nationen och i takt med att den svenska nationen påverkas av utländska influenser eller nya idéer påverkas kulturen därefter. Inte minst ser vi hur den svenska kulturen till viss del amerikaniseras av samtidens populärkultur, men även på andra sätt har påverkats av nya eller utländska idéer.
Som socialkonservativa nationalister ser vi ett enat folk som en viktig del i samhällsbyggandet. Konfliktideologier som uppmanar till kamp mellan kön, samhällsklasser eller etniska grupper är någonting vi tar helt avstånd ifrån. Vår ideologi handlar om att ena folket och att alla samlas under samma fana och under samma gemensamma kultur.
Vi älskar vår nation, inte för att den nödvändigtvis är bättre än eller överlägsen andra, utan för att det är vår egen. Att vi älskar vår kultur innebär inte att vi tycker illa om alla andra kulturer, precis som att man inte tycker illa om alla andra familjer bara för att man älskar sin egen.
Det innebär inte att vi anser att alla kulturer är lika mycket värda. Hederskultur, kvinnlig könsstympning, månggiften, barnäktenskap, gruppövergrepp mot flickor och andra nya obehagliga utländska företeelser är direkt ovälkommet i det Sverige vi vill se.
Det är välkommet att fler partier än bara Sverigedemokraterna vågar ta bladet från munnen och prata om just svensk kultur och svenska värderingar. Ett tydliggörande av den svenska kulturen och tanken om att våra nya invånare ska anamma denna är ett avståndstagande från den misslyckade mångkulturalismen som blivit beprövad och misslyckad allt för många gånger.
Är det någon som egentligen, förutom insnöade socialister och socialliberaler, gillar mångkulturalismen? De mångkulturella områdenas flyttkedja brukar främst kännetecknas av att personer flyttar därifrån så fort de har möjligheten att göra detta.
Där mångkulturalismen dominerar är människor mer otrygga. Där mångkulturalismen dominerar kastas sten på utryckningspersonal. Där mångkulturalismen dominerar är bostadspriserna låga – just därför att människor inte vill vara, verka eller bo i mångkulturella områden.
Segregationen talar klarspråk. Svenskar gillar inte mångkulturalismen och därför bör fler partier också ta avstånd från tanken om ett mångkulturellt samhälle och istället lägga fokus på svenska värderingar och svensk kultur.
Pontus Andersson,
Andre vice ordförande & kulturpolitisk talesperson, Ungsvenskarna
Felix Byström, Ungsvenskarna