Stockholm

Lady Dahmer: Jag dricker sprit och ammar mitt barn

Lady Dahmer
1 av 3
Lady Dahmer. Foto: Privat
2 av 3
. Foto: Privat
3 av 3
. Foto: Privat

Debattören: Man kan vara drängfull och bröstmjölken är ändå helt alkoholfri.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Lady Dahmer är en bloggare som skriver om feminism och kroppsacceptans. Du hittar hennes blogg här

Jäklar vilket liv det blev på Anja Lannes instagram i helgen! Hon la upp en vanlig vardagsbild där hon ammar sin 2,5-åring samtidigt som hon smuttar på ett glas vin.

Och in rasslar moralpaniken. Jo, jag kallar det för moralpanik för jag har ALDRIG NÅGONSIN sett samma reaktioner på bilder där pappor sitter på lokal med en öl i ena handen och bebisen i andra. Aldrig någonsin.

Jag skiter i att typ alla ba ”jag hade minsann reagerat lika om det var en pappa…..” för det gör de inte. Det händer inte.

Det är bara mammor som får skit när de vågar andas mot ett glas alkohol samtidigt som de har ett barn i samma rum.

Här ska moralväktarna få nåt att böla över: Jag dricker inte vin. Jag dricker sprit! Och ammar lelle Tamlin!

Och innan det blir uppståndelse så kan jag glatt informera de som kanske inte är så bra på den där matematiken (typ jag) att bebisen inte får i sig någon som helst alkohol.

Jag kan supa mig redlös och det är totalt ofarligt att amma. Att det däremot är olämpligt av andra uppenbara skäl förstår ju vem som helst dock.

Bröstmjölken har samma promille som resten av kroppen. För någon som är salongsberusad så innebär detta drygt 0.5 till 1 hel promille och så vitt jag vet så skulle inte ens en guldhamster kunna bli full på den mängden alkohol.

Sen tycker inte jag att det finns nåt vettigt syfte alls med att normalisera alkohol ihop med barn och har cirka noll intresse att slåss för den frågan. Men jag är trött på att mammaskapet kräver perfektion och hundra procent självuppoffring, att pappor aldrig får denna typ av kritik och att det aldrig finns några nyanser.

Antingen är man alkis och barnet får men för livet av att mamma dricker eller så ska man vara absolutist och hålla barnet skyddat från vuxenvärlden tills hen fyller 30. Inga mellanting.

Lady Dahmer

Här kan du läsa mer om Lady Dahmer.

Får man dricka alkohol när man ammar?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.