Joakim Billtén skriver om Jimmie Åkessons uttalande i partiledardebatten.
1 av 3
Joakim Billtén skriver om Jimmie Åkessons uttalande i partiledardebatten. - Foto: Privat/TT
Jimmie Åkesson (SD)
2 av 3
Jimmie Åkesson (SD) - Foto: Maja Suslin/TT
Joakim Billtén
3 av 3
Joakim Billtén - Foto: Privat

Vi behöver inte oroa oss över Sveriges framtid – fråga Jimmie!

Joakim Billtén: "Det kanske är på tiden att SD har ett möte och går igenom exakt hur illa det egentligen ska sägas att det är med Sverige?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jimmie Åkesson frågar sig i partiledardebatten, den 14:e juni 2017, om det är så att alla de tusentals svenskar i alla län i Sverige, som han pratat med och som uttrycker sin oro över Sverige, har fel? 

Innan han frågar detta uttalar han sig om att den som påpekar att situationen i Sverige inte är så bra som regeringen säger anklagas för att sprida falska nyheter och svartmåla Sverige. 

Svaret på hans första fråga är ju kanske inte ett binärt ja, men nog är det så att en väldigt stor andel av de människor som oroar och ojar sig över läget i Sverige idag inte varit i närheten av de så kallade “no-go” zonerna som Sverigedemokraterna och deras nätsvans konstant tar upp som exempel på hur läget är i Sverige som helhet. 

Nog är det så att tidningar och medier såsom Fria Tider, Nyheter Idag och RT helt medvetet väljer att vinkla, och i vissa fall rakt ut ljuga, ihop nyheter som passar deras politiska agenda. 

Nog är det så att människor som antingen redan delar deras politiska agenda, eller som av olika skäl inte har blivit utrustade med de källkritiska verktyg som krävs för att se igenom sådana vinklingar, läser och sprider vidare artiklar från dessa så kallade tidskrifter. 

Så svaret på Jimmie Åkessons fråga besvarar han själv i det han säger innan han ställer själva frågan. Svaret är helt enkelt att i de allra flesta fall så har den som oroar sig över Sverige och målar upp det som ett land på undergångens rand fel. 

Det erkänner han till och med själv i sitt tal, att det går “förhållandevis bra” för Sverige. När man lyssnar på hans partikamrater eller läser de till SD tätt anslutna propagandaorganen som nämns ovan i texten får man inte den bilden. 

Det kanske är på tiden att Jimmie och hans politruker har ett möte och går igenom exakt hur illa det egentligen ska sägas att det är med Sverige?

Sverige har som alla länder saker som inte är perfekt och i vissa fall rentav dåligt. Men det bör kommas ihåg att Sverige i nästintill alla mätningar som görs hamnar högst upp, vare sig det gäller ekonomi, trygghet, rättssäkerhet, pressfrihet eller mänskliga rättigheter. 

Det är ett faktum som ingen kan vinkla. Och med det som bakgrund kan man fråga sig varför Åkesson och hans Rysslandsvurmande vänner vill ändra på det? 

Kanske är det så att det precis som i Frankrike, USA, och år 2018 även i Sverige, finns någon annan yttre faktor som påverkar honom? Kanske ser vår granne i Öst EU:s finansiella sanktioner som ett stort hot och därför sponsrar de anti-EU partier runtom i Europa? 

Kanske känner sig Ryssland på efterkälken när det kommer till alla de saker som Sverige och stora delar av Europa gör så bra. 

Kanske ligger det då i deras intresse att dra ner sina grannländer eftersom det är lättare än att bygga upp sitt eget land? Frågan är värd att ställa.

Joakim Billtén

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.