Onsdag 20 Okt
Stockholm

Det är oroväckande att Lady Dahmers lögner når ut till så många

Nohan Zainudini​ tycker att Lady Dahmer sprider hat på nätet.
1 av 2
Nohan Zainudini​ tycker att Lady Dahmer sprider hat på nätet. Foto: Privat/Privat
Nohan Zainudini​
2 av 2
Nohan Zainudini​. Foto: Privat

Nohan Zainudini​: "Det bekymrar mig att en person med 90 000 följare på sociala medier sprider lögner, hat och ilska".

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

I en artikel på Nyheter 24 har Lady Dahmer försökt rättfärdiga en teori om att samhället integrerar våldtäkt i pojkar. 

För att stödja denna hypotes vänder hon sig till fallet där en man "kom undan" med att fotografera en kvinnas underliv. 

I själva verket blev han dömd 1,5 år senare, men Lady Dahmer insisterar fortfarande på att detta bevisar ett accepterande av våldtäkt i Sveriges traditioner. 

Om hon skulle ta sig en noggrann titt omkring skulle hon finna att motsatsen är sanningen; Sverige gör sällan något annat än att fördöma våldtäkter. 

I skolan får elever lära sig om den bristfälliga moralen kring sexbrott, varav media regelbundet smutskastar akten, och sedan får man inte glömma de enorma satsningarna regeringen lägger in just för att förebygga våldtäkter.

Därmed ter det sig otroligt irrationellt att Lady Dahmer visar på ovan nämnda åsikter. Ytterligare liknar hon säkerhetstips med att lägga skulden på våldtäktsoffer. Detta argument börjar bli tröttsamt nu. 

Att uppmuntra sina mödrar, systrar och väninnor till försiktighet när de går ut på natten är självfallet inte att lägga skulden på dem ifall något hemskt sker. 

Det är snarare en rationell observation av faktumet att det alltid kommer finnas vridna män som lurkar i buskar, hur mycket vi än gör för att förhindra just detta. 

På samma vis skuldbelägger vi inte barn ifall de blir kidnappade av en pedofil när vi förbjuder dem från att springa ensamma i stan, snarare så avser vi endast att skydda dem. 

Vidare, i ett fall av oöverträffad irrationalitet, menar Lady Dahmer att vi ser våldtäkt som något positivt, med beviset att ett offer för sexualbrott fick kritik när hon kallade män för djur. 

Jag förstår genuint inte hur hon gör denna kopplingen, när felet ligger i uttalandet av kvinnan då hon klandrar alla män för agerandet av ett fåtal individer. 

Jag utgår från att Lady Dahmer kan se det hemska i att anklaga alla muslimer för terrorattackerna i England, och med detta som utgångspunkt borde kritiken mot uttalandet "män är djur" inte framstå som så vridet i hennes ögon. 

I slutändan ser vi att Lady Dahmer är ologisk, och vidare lyckas hon även uppnå en ofantlig nivå av ironi i detta spridande av hat och ilska, när just hat är något hon regelbundet kritiserar

Det är bekymrande att en person med en sådan giftig retorik har upp till 90 000 följare på sociala medier, och man kan inte göra något annat än att hoppas på en förändring i dessa radikala attityder i framtiden.

Nohan Zainudini

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela