Onsdag 14 Apr
Stockholm

Fatima, 15: Kära Sverige – sluta misstolka islam med flit

Fatima Al-Nasiri vädjar till omvärlden att inte har fördomar mot islam.
1 av 3
Fatima Al-Nasiri vädjar till omvärlden att inte har fördomar mot islam. Foto: Privat/TT
Terrororganisationen ISIS.
2 av 3
Terrororganisationen ISIS. Foto: TT
Fatima Al-Nasiri.
3 av 3
Fatima Al-Nasiri. Foto: Privat

Fatima Al-Nasiri​​: "Ni får bara upp bilden 'attacker och blod'. Men snälla, vi blöder samma blod."

118 Kommentarer
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Fatima Al-Nasiri är 15 år gammal, bor i Växjö och läser det naturvetenskapliga programmet på Växjö Fria Gymnasium.

Alltid har man hört uttrycket "Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något". Därför har jag en fråga till er Sverige. Eller rättare sagt har jag en fråga till hela världen. 

Måste jag som individ påminna er alla om att vi människor inte har alla svaren? Om vi människor verkligen är människor, det vill säga mänskliga, då borde vi inte fortsätta döma andra länder och religioner som vi gör i nuläget. 

Muslimer är allt mer utsatta för hot, kränkningar och våld. Jag känner mig kränkt just nu. Bilder spelas upp i huvudet från när den där mannen kränkte mig för att ha burit slöja i en matbutik. 

"Flytta på dig, jävla slöjbärare. Dessa muslimer alltså!". Med dem orden sagda gick han före mig i kön och puttade mig hårt mot matbutikens korgar. Ingen i kön reagerade på denna händelse. Ingen. 

Det låter helt otroligt, och när jag berättar om denna händelse för andra människor kan de inte föreställa sig att någon i detta liberala och fria land kan göra något sådant. Jag blev tyst och sa inte emot dem. 

Därefter loggade jag in på mina sociala medier, där någon offentlig person lade upp några inlägg på Snapchat och Instagram där denne skrev att "Islam är ju den värsta religionen. De använder ju sina kvinnor som sexslavar, de är ju terrorister". Han upprepade dessa meningar återigen i en livestream på sitt Instagram-konto. 

Eld och lågor närmade sig mig, ilskan kokade inom mig när jag läste samt hörde vad som skrevs och sades. Det är åsikter han har, åsikter som inte är detsamma som ren fakta. Det behövs mer kunskap om islam, inte fler fördomar eller dumt trams. 

Jag antar att denna person syftade på ISIS, Islamiska staten. Men då kan jag glatt tala om för dig att ISIS inte har något med islam att göra! Dessa människor är inte mänskliga, de är terrorister som terroriserar och använder islams namn i alla deras gärningar. Islam betyder nämligen "fred" eller "fredens religion" om man översätter det rakt av. 

Samtidigt försöker media att få det som händer runtomkring världen att låta som ett krig. Ett krig som i deras ögon anses vara som det kommande tredje världskriget på grund av att så många länder blir inblandade snabbt. 

När en ISIS-medlem använder ordet "fred" i en halshuggning, våldtäkt eller någon annan av deras förfärliga gärningar använder de frasen "Gud är en!", som är förknippad med islam. Det är detta som får er svenskar och andra på vår jord att bli rädda eller rättare sagt hatiska mot oss muslimer. 

Ni hör något som är förknippat med islam och börjar direkt att rita upp bilder i huvudet och skapa fördomar. Det är felet ni gör. Felet ligger hos er, ni blir paranoida och tror att det är som ett slagfält. Att ni inte vet vad som kommer härnäst. Ni får bara upp bilden "attacker och blod". Men snälla, vi blöder samma blod.

Nu är det så att denna terrorgrupp har tagit sig in i mitt älskade land Irak, som består av rädda människor som dagligen blir utsatta för våld, hot och halshuggningar. Dessa omänskliga människor som utsätter andra för detta dödar den som inte går med på att bli en del av gruppen. 

Detta liknas vid grupptryck. Du måste tycka som andra säger åt dig. Om man inte går med på att dela ISIS ideologi kommer man bli torterad hårt eller direkt bli dödad, vilket brukar förknippas med halshuggning. 

Jag har en dröm. Att vi muslimer ska kunna hålla er som har fördomar mot islam i handen, att vi ska hålla hand och bevisa för alla andra att vi är mänskliga båda två. Vi är alla fredliga och älskar alla våra medmänniskor! Hat kan vinna över vissa slagfält men kärleken vinner sannerligen över allt. 

Fatima Al-Nasiri

Håller du med?
Tack för din röst!
118 Kommentarer
Kopiera länk
Dela