Stockholm

Ernst Kirchsteiger

Ernst Kristian Johann Kirchsteiger är född den 3 november 1957 i Kroppa församling som ligger i Värmland. Han är inredare och har varit programledare för flera stora program som exempelvis Jul med Ernst, Sommartorpet, Sommar med Ernst, nya rum och Ernst i Toscana. 


Han arbetade för SVT mellan 2000-2007 och gick sedan över till TV4 där han jobbar idag. År 2004 blev han utsedd till SVT:s julvärd, år 2005 blev han Filipstads ambassadör och 2006 släppte Björn Höglund och William Oudhuls boken Ernstologi som är en citatbok om Ernst. I november 2012 gjorde han en egen tidning som hette Hemma med Ernst, men den lades ned 2015. 


Hans mor är från Polen och hans far är från Österrike, de kom till Sverige år 1955 och arbetade på järnverket i Degerfors som ligger i Örebros län, där växte även Ernst upp. Han arbetade 16 år som kock och i början av hans tv-karriär arbetade han som inredningsarkitekt på Ikea. 


Ernst är gift med sin fru Ulla 59, de träffades i gymnasiet och har idag gift sig två gånger, de har två barn tillsammans Sebastian Kirchsteiger född 1984 och Ludvig Kirchsteiger född 1988. 

Källa: Wikipedia


Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger under programmet Sommar med Ernst. Bildkälla: Janerik Henriksson
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.