Avslöjar – såhär får du tiden att räcka till

Någon gång kanske du har tänkt hur han hinner träna så mycket eller hur hon hinner jobba så mycket övertid? Du har säkert även funderat på hur det är möjligt för kollegan att se så många serier eller undrat hur grannen alltid lyckas ha så välskött tomt?

I dagens inlägg avslöjar jag vad hemligheten är.

Prioritering

Detta är en no-brainer för mig men kanske inte riktigt självklart för alla. Alla har exakt lika många timmar att disponera på dygnet men allt handlar om hur du väljer att prioritera. Vissa har kanske gått ner i deltid och andra är pensionärer. Det finns människor som behöver pendla till jobbet medan andra har sitt arbete 10 min bort från sin bostad. Vissa kanske är barnlösa, andra är ensamstående och den sista har en drös med ungar som alla kräver sin uppmärksamhet.

Det finns inte en människa på jorden som klarar av att göra alla saker samtidigt. Vi är inga robotor. Vi alla behöver återhämtning och sömn.

Vad är viktigt

Mitt tips är att fundera på vad som är viktigt för dig och vad du vill prioritera. Prioriterar du för många samtidigt blir det till slut pannkaka av alltihopa. Då blir dina åtaganden inte helhjärtade och resultatet och ditt välmående blir därefter. Ta dig därför tid någon kväll och reflektera över vad du hade kunnat tänka dig att prioritera bort och som är mindre viktigt. Samtidigt ägnar du några minuter till att fundera på vad för något som skapar mervärde i ditt liv och som du vill lägga tid på. Planen behöver inte vara konstant och gälla under flera år. Det kan räcka med att under några månader väljer du att ligga fokus på några få saker. Prova.

Något som är viktigt för mig är att umgås med familj och vänner samt samla sig roliga minnen och upplevelser. När jag sedan blickar tillbaka på det ögonblicket eller kollar på fotografierna som är tagna från det tillfället blir jag genuint glad. Minnesbanken är otroligt viktig för mig.

Organisering

Förutom att prioritera är organisering och planering den andra hemligheten för att få tiden att gå ihop. Sätt dig ner 1 gång i veckan och se över vilka åtaganden och måsten som du har. Det blir litegrann som ett schema i skolan.

Foto: Janerik Henriksson / TT 

Vissa saker går inte att trolla bort men du skapar dig en överblick över ditt liv och när du har utrymme att göra vissa saker. Jag vill slå ett slag för att när du väl ställer dig och lagar mat så gör du storkok. Storkok betyder inte långkok så här har du många timmar/veckan du kan spara in. Ett annat exempel är träning. Jag själv har valt en träningsform som gör att jag slipper lägga tid på transporten tid. Jag har även valt en träningsform (gymmet) som kan innebära korta men intensivare träningspass när tiden inte räcker till.


Foto: Christine Olsson / TT

Mitt tips till alla där ute är att inte inte hårdare – jobba smartare.

Ha en fantastisk söndag allihopa
/Sandra ”Framtidsgurun” Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.