Hejdå till MC-livet

Jag var 25 år gammal och plötsligt bestämde jag mig för att ta tungt MC-kort. Jag hade aldrig suttit på eller kört ett växlat motorfordon med 2 hjul förut. Men jag hade bestämt mig! Jag tog 5 körlektioner, skrev teoriprovet, gjorde uppkörningen och sedan hade jag körkortet i handen.

På paus

Motorcykellivet blev dock inte långvarigt. 1,5 år senare blev jag småbarnsmamma och 1 år senare var jag mamma till två små. Den sommaren bestämde jag mig för att sälja min Yamaha XJ6 diversion. Motorcykeln stod bara och samlade damm i garaget då den inte användes längre. Det var en sorg men samtidigt en befrielse att göra sig av med något som ändå inte användes.

I veckan sålde jag även mina motorcykelkläder då de under 7 år legat helt oanvända i en påse. Så skönt att få bort dem! Jag har insett att det är underbart att rensa och göra sig av med saker, grejer och prylar som bara står i förrådet, garaget, i hyllan eller i garderoben och bara tar upp en massa plats. Min filosofi  har blivit ”Mindre prylar innebär mindre rörligt och mindre tid som går åt till att fixa, städa, förvara och laga”.

Jag kunde ha varit mångmiljonär

Jag har många gånger reflekterat över att jag har kunnat vara mångmiljonär innan 30 om jag inte hade skaffat barn, köpt familjebilar och köpt hus. Det är en rätt abstrakt tanke. Det känns overkligt men detta är 100 % sant. Om jag ångrar mina beslut? Verkligen inte! Familjelivet med hus passar mig jättebra även om jag har egna intressen som jag många gånger fått och får prioritera bort för familjen och barnens skull.

Familjen betyder allt för mig och helt ärligt så ser jag mer fram emot att slå mig ner i en solstol och se barnen hoppa studsmatta i sommar framför en MC-tur. Jag ser fram emot att få se hur barnen växer när de spelar fotboll och känner sig stora och duktiga när de klarar av en övning.

Någon gång kanske det är på återseende med MC-livet. Men inte nu! Jag lägger tiden och pengarna på annat istället.

Ha det bäst!
/Sandra Karlsson
Framtidsgurun

Foto: Petra Älvstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.