7 saker "andra" skrivit från SD-politikers nätkonton

- 05/09/2014, 17:43
Nyheter24 listar undanflykter.
1 av 5

Nyheter24 listar undanflykter.

JANERIK HENRIKSSON / TT

1.
2 av 5

1.

Faksimil: Facebook / Inte rasist, men

4.
3 av 5

4.

Faksimil Expressen

5.
4 av 5

5.

Faksimil: Facebook / Inte rasist, men

6.
5 av 5

6.

Östra Göinge kommun

Ständigt verkar de bli hackade, SD-politikerna. Här är sju exempel på hur det kan låta.

1. "En ide vore ju att sparka Zlatan. Skjut och gräv ner han om han skulle vägra"

Från SD-kandidaten Henrik Kunnis sida. Till inte rasist, men sa han att det inte var skrivet av honom.

Bildkälla: Faksimil från Inte rasist, men

2. Länkade rasistiskt – tvärnekar

SD-politikern Bengt-Åke Orest länkade till ett öppet brev riktat till integrationsminister Erik Ullenhag som enligt helahalsingland.se innehöll påståenden om hur flyktingar och asylsökande som kommer till Sverige bemöts och vilka levnadsvillkor de får". Något som han inte kände igen att han skulle ha gjort.

– Det är ingenting jag känner till att jag gjort. Det är bara löjligt allting. Jag ska gå ur det där jävla Facebook, sa han till tidningen.

3. "Juden kan endast livnära sig som en parasit, deras förmåga att bilda en stat som dom själva måste kämpa för är för dom ett stort mysterium."

Inlägget är skrivet på ett vit makt-forum och kommer enligt Expo från SD-ledamoten Ibb Malmgren.

– Jag tror att någon har skrivit de här inläggen i mitt namn för att jag är Sverigedemokrat, sa Malmgren till Expo Idag.

4. "Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna."

Så avslöjade Expressen att SD-politikern Anders Dahlberg hade kommenterat på en rasistisk blogg. Själv hävdade dock Dahlberg att han inte hade skrivit om att beväpna sig utan hävdade att det kunde vara någon annan – till exempel hans 12-åriga dotter som använde samma dator.

– Hon har också tillgång till min dator, sa Dahlberg till Nyheter24 och fortsatte:

– Jag är ständigt inloggad.

Men du tror att hon kan ha skrivit de kommentarerna?

– Det är mycket möjligt, eller någon annan som varit här som har lånat min dator.

Men hon är tolv år gammal?

– Ja. Men kompisar har lånat min dator.

I slutändan uteslöts Dahlberg ur partiet.

Bildkälla: Faksimil Expressen

5. ”Sverige måste införa jaktsäsong på muslimer de är de största skadedjuret vi har”

– Jag kan säga såhär, jag har inte skrivit det där, sa SD-kandidaten Daniel Axelsson om inlägget på sin Facebooksida till Inte rasist, men.

Bildkälla: Faksimil från Inte rasist, men

6. "Mina två yngsta är Göingehönor och har inte en tanke att låta historien upprepas genom Islamisering och övergrepp från någon 'Achmed' och de kommer inte att ge sig frivilligt då de båda har viss militär träning ifall du och dina vänner får till det."

SD-politikern Peer Pedersen kommenterade på en blogg om att stoppa islamiseringen. Fast när han pratade med Nyheter24 nekade han.

– Det är så att jag hade ett ganska avancerat digitalt intrång och detta pågick under kanske ett helt år innan jag fattade att något inte stämde. Jag satt på ett öppet okrypterad trådlöst nät, helt idiotisk sett i eftertankens kranka skär.

Pedersen lämnade sedan politiken

Faksimil: ligator.wordpress.com

7. "Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta i vår historia, obs Mona Sahlin räknas också dit"

Den dåvarande SD-politikern Ronny Esbjörnsson hade svårt att bestämma sig. Först sa han till Nyheter24 att han skrivit hårda kommentarer riktade mot toppolitiker eftersom att han blev "så frustrerad när regeringen trycker ner vanliga svenskar, jag blir helt vansinnig. De tänker inte på de sjuka och på pensionärerna, politiken är bara till fördel för bidragsinvandrarna".

Men sen ångrade han sig och hävdade att han inte alls hade skrivit något liknande.

– Nej, det har jag inte. Det är nog någon från Expo som hackat sig in. Jag ska polisanmäla reportrarna, sa han till Kvällsposten.

Esbjörnsson kom sedermera att uteslutas ur partiet.