Elita Löfblad.
1 av 6
Elita Löfblad. - Foto: Faksimil/Nyheter24
Bilden till inlägget mot diethetsen.
2 av 6
Bilden till inlägget mot diethetsen. - Foto: Nyheter24/Webstagram
Elita har gått från glamormodell till träningstjej.
3 av 6
Elita har gått från glamormodell till träningstjej. - Foto: Nyheter24/Webstagram
Hon ger sina läsare träningstips och motivation.
4 av 6
Hon ger sina läsare träningstips och motivation. - Foto: Nyheter24/Webstagram
Hon berättar dock i sitt inlägg mot hetsen att hon dricker vin när hon känner för det.
5 av 6
Hon berättar dock i sitt inlägg mot hetsen att hon dricker vin när hon känner för det. - Foto: Nyheter24/Webstagram
Och att hon absolut inte utesluter kolhydrater.
6 av 6
Och att hon absolut inte utesluter kolhydrater. - Foto: Nyheter24/Webstagram

Fitnessprofilen Elita: Klart jag äter chips ibland

Elita Löfblad berättar om blogginlägget som skulle fungera som pepptalk men som slutade i ett missförstånd mellan henne och läsarna.


Vanlig matdag

Frukost: Jag brukar oftast träna det första jag gör på morgonen så jag brukar vara ganska hungrig. Så gröt, ägg eller någonting kraftigare. Sen gärna någon frukt på det. 

Lunch: Till lunch vill jag alltid ha hemlagad mat. Och då har jag kolhydrater och hela paketet. 

Middag: Till middag brukar jag skippa kolhydraterna, då känner jag att det räcker med sallad och kött.

Kvällsfika: Ofta någon slags proteindrink. Samt att jag emellan måltiderna äter trycker i mig frukt och grönt. 

Cravings: Surt och salt godis. Laktrits. Jag kan seriöst inte leva utan det. Jag äter det minst en gång i veckan. Sen blir det så klart lite Ben n Jerrys ibland och så. 

Följ Elita

Här kan du följa Elitas blogg

Här kan du följa Elitas Instagram

"Folk frågar mig hur jag äter. Jag äter chips när jag känner för det. Jag äter en rejäl stek när jag känner för det. Jag dricker vin när jag känner för det. Jag äter godis och jag skulle aldrig få för mig att fasta eller väga min mat. Men jag tränar stenhårt och jag prioriterar det före allt annat. Jag ger min kropp näring och hemlagad mat varje dag".

Så löd en bit av bloggerskan och träningsprofilen Elita Löfblads blogginlägg hon nyligen publicerade. I bilden till inlägget ser man Elita i underkläder som poserar med en chipspåse. Men reaktionerna blev inte så positiva som hon väntat sig. I kommentarer och mail visade läsarna istället sitt missnöje. 

Responsen från läsarna 

Inlägget skrevs av Elita i syfte att visa läsarna att hon minsann gottar sig i chips och andra onyttigheter lite då och då trots att hon tränar väldigt mycket.

 Men reaktionerna blev inte som hon tänkt sig. 

– Mitt i all träningshets trodde jag att reaktionerna enbart skulle bli positiva. Jag visar alltid upp bilder på mig själv när jag tränar, äter nyttigt och så vidare, nu ville jag visa bilden av mig själv när jag ligger en söndag och käkar chips i soffan. Men det blev lite bakslag, berättar Elita för Nyheter24

Elita ville skapa en balans till den träningshets som just nu råder. 

– I och med Instagram och andra sociala medier matas vi ju varje dag med träning och fitspo, men jag vill verkligen att mina läsare ska förstå att jag också äter chips och att man ibland måste få leva lite . Jag ville förmedla att det alltid är bäst att hitta en balans. 

Van att exponera kroppen

Elita blev upptäckt av flickfotografen Bingo Rimér på Stureplan redan som 19-åring. Därefter började hon arbeta som glamourmodell. I och med hennes arbete har hon blivit van att exponera kroppen. Men hur tacklar man egentligen de rådande idealen många har i samma branch?

"Jag brukar skämta om min sommarkagge"

– Jag har ju varit kurvigare än vad jag är nu. Förut stod jag mer för det kurvigare idealet än jag gör i dag. Sen har jag alltid haft ett självförtroende som inte bara sitter i utseendet. Har det varit sommar och jag har krökat en del och typ fått mig lite kagge och någon sedan påpekat det, då har jag skrattat, tagit tag i magen och sagt "ja här är jag och min lilla kagge", skrattar hon och fortsätter. 

– Jag önskar att det fanns fler förebilder. Jag gillar att en del tjejer har större rumpa eller mindre bröst och jag tror faktiskt att vi kommer att få se lite mer acceptens framöver när det gäller just kroppar. Man kommer att få se ut på mer olika sätt. 

"Man måste se det snygga i att vara olika"

Elita anser att många stirrar sig blinda på modeller medan de istället bör se de vackra i det de har. 

– Jag önskar att vi kunde bli mindre kroppsfixerade och sluta stirra oss blinda på Victorias Secret-modeller. Därför tycker jag att det är rent ut sagt taskigt när någon säger att de enbart anser ett visst ideal snyggt, då det faktiskt finns folk som aldrig kommer kunna se ut så. Alla kanske inte kan skaffa sig en Kim Kardashian-rumpa. En del är ju skitsnygga i sina långa smala ben, en del är jättesnygga i sina små bröst och kurvigare kroppsform, så jag tycker att de ska kunna se det snygga i att vara olika. 

Att må bra nu och då

Elita tror att det är viktigt att sträva efter att må bra och ha en kropp som ska må bra om 30 år också. 

– Det brukar sedan resultera i att kroppen även ser sund ut. Så satsa mer på det än att stirra er blinda på smådetaljer. Hitta det som är vackert på er själva, säger hon. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!