Onsdag 26 Jan
Stockholm

Ida Warg: Så undviker du förkylning i år

Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör Ida Warg guidar till hur du undviker att bli förkyld under rådande förkylningstider.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lär känna Ida

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör.

Idas blogg hittar du här.

Hennes Instagram här och Facebooksida här.

Varje vecka utmanar hon dig att komma igång med en ny övning.

Idas "håll dig frisk drink"

Blanda 1dl kokosvatten, 1/2 pressad citron och riven färsk ingefära i en mugg.Fyll sedan resten av muggen med varmt vatten.
Denna drink fylld med mineraler och vitaminer brukar jag börja min dag med och ger immunförsvaret en boost.

Nu är den härliga vintern här och för många betyder det förkylningstider. Här kommer mina bästa tips för att förebygga att åka på en förkylning.

1. Håll en god maghälsa. Största delen av immunförsvaret sitter i magen så därför är det så viktigt att den mår bra. Blir du ofta sjuk eller dras alltid med envisa förkylningar skulle jag rekommendera att kolla upp om allt verkligen står rätt till med magen? Kanske har du någon allergi eller överkänslighet mot något livsmedel som du inte vet om som stör din maghälsa? 

2. Håll händerna rena. Att tvätta händerna noga är en av de viktigaste punkterna för att hålla sig borta från sjukdomar. Använd tvål och vatten och tvätta dem ganska länge och se till att komma åt alla veck. Se också till att inte peta med händerna i mun, näsa och ögon. Att använda handsprit innan man ska äta kan också vara en bra ide.

3. Stressa mindre. Försök undvika stress i en längre period då det sliter på immunförsvaret. När vi är stressade är vi extra känslig mot virus. Lyssna på din kropp, varva ner och sov ordentligt för under sömnen så repareras och återhämtas kroppen.

4. Var försiktig direkt efter träning. När man tränar så bryter man ner kroppen och direkt efter träning och några timmar fram har man sänkt immunförsvar vilket betyder att man är extra mottaglig för virus och bakterier. Tvätta händerna extra noga och om det går så undvik åka kommunalt hem från träningen. 

5. Boosta din kropp med nyttigheter. Intag av bla. grönsaker, frukt, ingefära, vitlök, te, bär mm. ger dig massa vitaminer och mineraler och optimerar ditt immunförsvar. 

6. D-vitamin. Under vinterhalvåret i Sverige ser vi tyvärr inte solen särskilt ofta vilket betyder att vi inte får vår dagliga dos av D-vitamin där från. Därför kan det vara bra att ta tillskott av just denna vitamin under vinterhalvåret.

7. Undvik förkylda människor. Det är lättare sagt än gjort då man oftast dagligen träffar personer som är förkylda. Det man kan tänka på är att undvika närkontakt. Vet man att sin kompis är förkyld så kanske man ska skippa den där kramen när man ses. 

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela