Ta del av Idas goda och nyttiga recept. Nyttigt, gott och superenkelt att göra.
1 av 6
Ta del av Idas goda och nyttiga recept. Nyttigt, gott och superenkelt att göra. - Foto: Privat
Nyttiga scones.
2 av 6
Nyttiga scones. - Foto: Privat
Näringsrika bars.
3 av 6
Näringsrika bars. - Foto: Privat
Ida gör även egna shakes.
4 av 6
Ida gör även egna shakes. - Foto: Privat
Rawfood-bollar.
5 av 6
Rawfood-bollar. - Foto: Privat
Ida Warg.
6 av 6
Ida Warg.

Ida Warg: Tips på nyttiga mellanmål

Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör Ida Warg delar med sin av sina bästa mellanmålstips.


Lär känna Ida

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör.

Idas blogg hittar du här.

Hennes Instagram här och Facebooksida här.

Varje vecka utmanar hon dig att komma igång med en ny övning.

Jag vill slå ett slag för mellanmålet

För mig är det här ett väldigt viktigt mål och jag tror att genom att införa mellanmål i sin kost så skulle det förbättra många människors hälsa. Det får blodsockret att hålla en jämn nivå och man förebygger att hamna i "svackor" vilket oftast leder till sötsug och intag av mindre bra livsmedel. 
Äter man 3 huvudmål med 2-3 mellanmål per dag med bra och sund mat så har man minskat chansen enormt för att falla dit för frestelser och man håller sig pigg och fokuserad. 
Men vad är då bra att äta till mellanmål och hur stora portioner ska man äta? Portionerna är väldigt individuellt och är man en aktiv person som tränar mycket eller har ett väldigt aktivt jobb så behöver man större portioner än en person som har ett stillasittande jobb och som inte tränar så mycket.
Jag rekommenderar alla människor att försöka äta så lite gluten som möjligt då gluten gör mer skada än nytta, därför är alla mina mellanmålstips glutenfria.

- Bananpannkaka. Byt ut de vanliga pannkakorna mot bananpannkaka. Det här är så lätt att göra, så gott och nyttigt. Dessutom håller man sig mätt länge eftersom de innehåller bra med proteiner som möttar. Recept hittar du här.

- Glutenfritt bröd. Att äta glutenfritt behöver inte alls betyda ett liv utan bröd. Finns massvis med goda recept på bra och nyttiga glutenfria bröd som man kan baka. Här kommer 2 av mina favoriter.

- Frukt med jordnötssmör. Efter LCHF trenden så har frukt blivit något som man anser är onyttigt. Det tycker jag är så fel. Frukt i lagom mängd är bra och tillför massa vitaminer och mineraler som vi behöver. Försök att välja ekologisk och helst svensk frukt för att undvika gifter. Jag brukar skiva min frukt och äta med en klick ekologiskt naturellt jordnötssmör (finns att hitta i din vanliga mataffär) och kanel.

- Rawfood bars/bollar. Det här är ett väldigt bra mellanmål att ta med sig i väskan och som håller länge. Byt ut kexchokladen eller måltidsersättningen med massa konstiga ämnen i och ersätt den med en naturlig rawfood bar. (Finns att köpa på hälsokosten och många matbutiker har också börjat ta in olika märken av rawfood bars). Man kan också baka egna bars/bollar hur lätt som helt hemma. Här kommer mitt favoritrecept på rawfoodbollar.

- Protein shake. Vill man ha en riktig protein boost så kan man snabbt fixa iordning en riktigt smoothie. 
Mixa 1 banan, 1 skopa naturellt proteinpulver + 1tsk kakao (eller 1 skopa chokladprotein) med ca 2 dl mandelmjölk.

Lycka till!

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!