Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ida Warg: Så får du i dig mer grönsaker

- 12/03/2014, 16:27 -
Frossa i goda sallader med olika tillbehör.
1 av 4

Frossa i goda sallader med olika tillbehör.

Ida Warg

Less på att tugga? Mixa ned lite grönkol i din fruktsmoothie.
2 av 4

Less på att tugga? Mixa ned lite grönkol i din fruktsmoothie.

Ida Warg

Vill du liva upp din sallad? Boosta den med en god dressing. Recept hittar du i artikeln.
3 av 4

Vill du liva upp din sallad? Boosta den med en god dressing. Recept hittar du i artikeln.

Ida Warg

Ida är Nyheter24 och Modettes hälsoexpert.
4 av 4

Ida är Nyheter24 och Modettes hälsoexpert.

Gabriella Bark

Nyheter24:s och Modettes hälsoexpert ger dig sina bästa tips på hur du får i dig grönsakerna du behöver.

Äter du dina grönsaker varje dag eller har du svårt att få i dig dem? 

Jag brukar säga att grönsaker är som en naturlig medicin och hjälper oss att hålla oss friska, ger oss starka ben, bättre syn, bättre mag- och tarmhälsa, matsmältning och kan vara positivt mot sjukdomar som tillexempel cancer, hjärta kärlsjukdomar, högt blodtryck med mera. 

Grönsaker är något som borde finnas med på allas tallrikar varje dag och här kommer mina bästa tips på enkla sätt att få i sig dem:

Addera spenat eller grönkål i din smoothie.
Det funkar fint att lägga ner det även i fruktsmoothien då det inte ger så mycket smak utan bara förhöjer näringen i smoothien. 

Boosta salladen med en god dressing.
Gör en stor sallad av dina favoritgrönsaker och gör en god dressing till. Att enbart äta sallad kan många tycka är tråkigt och smaklöst men en god dressing kan göra underverk med salladen. Min favoritdressing är Honung och senapsvinegrett: 

Recept: Tre matskedar olivolja, en tesked honung, en matsked senap och lite örtsalt.

Drick grönsaksjuice.
Har man svårt för sallad är grönsaksjuicer ett perfekt sätt att få i sig massa grönt snabbt och lätt. Fler och fler ställen säljer färskpressade grönsaksjuicer och har man inte tillgång till ett sådant ställe kan man köpa en egen juicepress att ha hemma. Min favoritkombo är gurka, selleri, spenat, grönkål, äpple, ingefära och citron. En riktig vitaminbob.

Gör din egen wook.

Det är så enkelt, så gott och så nyttigt. Köp antingen frysta grönsaker eller skär färska grönsaker och wooka tillsammans med lax eller kyckling och tillsätt kokosmjölk eller ät som det är med en klick turkisk yoghurt. En perfekt lunch eller middag.

Ångkoka.
För ett tag sedan köpte jag en ångkokade och det kan ha varit det bästa jag köpt. Bara att lägga in grönsakerna och laxen/kycklingen och sedan trycka på en knapp och vänta i 20 minuter så har man en grymt god och nyttig måltid.