Fredag 16 Apr
Stockholm

10 filmer som gör dig träningsmotiverad

1 av 22
1. Rocky IV. Självklart är alla Rocky-filmerna motiverande, men det är någonting särskilt när Rocky ska möta ryssen som dräpt hans sidekick Apollo Creed.
2 av 22
1. Rocky IV. Självklart är alla Rocky-filmerna motiverande, men det är någonting särskilt när Rocky ska möta ryssen som dräpt hans sidekick Apollo Creed. Foto:
Vid tillbakablickarna under låten "No Easy Way Out" börjar man på allvar att byta om till träningskläder.
3 av 22
Vid tillbakablickarna under låten "No Easy Way Out" börjar man på allvar att byta om till träningskläder. Foto:
2. Never Back Down. Jake Tyler är hunken som efter att ha åkt på stryk väljer att träna upp sig hos fightingveteranen Jean Roqua.
4 av 22
2. Never Back Down. Jake Tyler är hunken som efter att ha åkt på stryk väljer att träna upp sig hos fightingveteranen Jean Roqua. Foto:
1. Det är en fight på liv och död. 2. Det avgör även vem som vinner tjejen de båda är intresserad av 3. Avgör vem som tvingas bli potatismos inför hela skolan.
5 av 22
1. Det är en fight på liv och död. 2. Det avgör även vem som vinner tjejen de båda är intresserad av 3. Avgör vem som tvingas bli potatismos inför hela skolan. Foto:
3. G.I Jane. Löjtnant Jordan O'Neil (bara namnet i sig får oss att vilja gå till gymmet) får ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Som första kvinna ska hon genomgå den amerikanska marinens tuffaste träningsprogram för Navy SEALS där hela  sextio procent av rekryterna kuggas.
6 av 22
3. G.I Jane. Löjtnant Jordan O'Neil (bara namnet i sig får oss att vilja gå till gymmet) får ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Som första kvinna ska hon genomgå den amerikanska marinens tuffaste träningsprogram för Navy SEALS där hela sextio procent av rekryterna kuggas. Foto:
Den dolda haken är att hon ska misslyckas. Vilket hon vägrar att göra.
7 av 22
Den dolda haken är att hon ska misslyckas. Vilket hon vägrar att göra. Foto:
4. Rambo. "Rambo, jag som journalist har sänts ut hit till Burmas djupa djungel för att rapportera om situationen, den burmesiska militärjuntan, de blodtörstiga legosoldaterna samt antalet överlevande missionärer. Men låt oss cut the crap och i stället komma till det viktiga här: Hur många chins klarar du av att göra?"
8 av 22
4. Rambo. "Rambo, jag som journalist har sänts ut hit till Burmas djupa djungel för att rapportera om situationen, den burmesiska militärjuntan, de blodtörstiga legosoldaterna samt antalet överlevande missionärer. Men låt oss cut the crap och i stället komma till det viktiga här: Hur många chins klarar du av att göra?". Foto:
Överlevare, muskelpaket legosoldat. Jag vill gå och träna.
9 av 22
Överlevare, muskelpaket legosoldat. Jag vill gå och träna. Foto:
5. Magic Mike. Vad ska man säga. Nu kanske detta inte är stereotypt med hur den vanliga mannen ser ut. Men nog gör den oss lite träningssugna?
10 av 22
5. Magic Mike. Vad ska man säga. Nu kanske detta inte är stereotypt med hur den vanliga mannen ser ut. Men nog gör den oss lite träningssugna?. Foto:
Som sagt.
11 av 22
Som sagt. Foto:
6. Warrior. Bröderna Tommy och Brendon tampas med den knackliga relationen till deras far samt deras dunkla förflutna. Tillsist tvingas de båda in i fightingringen för att konfrontera varandra i en uppgörelse som slutar med att ingenting blir sig likt.
12 av 22
6. Warrior. Bröderna Tommy och Brendon tampas med den knackliga relationen till deras far samt deras dunkla förflutna. Tillsist tvingas de båda in i fightingringen för att konfrontera varandra i en uppgörelse som slutar med att ingenting blir sig likt. Foto:
Konfrontationen.
13 av 22
Konfrontationen. Foto:
7. Best of the Best. Amerikanska landslaget i Tae Kwon Do ska möta det koreanska landslaget i en turnering. Träningen inför denna turnering är minst sagt brutal och killarna i båda lagen pressas till sitt yttersta.
14 av 22
7. Best of the Best. Amerikanska landslaget i Tae Kwon Do ska möta det koreanska landslaget i en turnering. Träningen inför denna turnering är minst sagt brutal och killarna i båda lagen pressas till sitt yttersta. Foto:
Tommy från det amerikanska landslaget möter den mest fruktade motståndaren av dem alla. Motståndaren som året innan hade ihjäl hans bror.
15 av 22
Tommy från det amerikanska landslaget möter den mest fruktade motståndaren av dem alla. Motståndaren som året innan hade ihjäl hans bror. Foto:
8. Fast and the Furious 5. Vissa tänker på handlingen. Vi tänker på hur The Rocks bicepsprogram ser ut.
16 av 22
8. Fast and the Furious 5. Vissa tänker på handlingen. Vi tänker på hur The Rocks bicepsprogram ser ut. Foto:
Inte nog med att han hans kroppshydda får alla runtomkring honom att likna pygméer. Hans blick avslöjar att han vet om det.
17 av 22
Inte nog med att han hans kroppshydda får alla runtomkring honom att likna pygméer. Hans blick avslöjar att han vet om det. Foto:
9. För alla er som sett filmen Kickboxer med Van Damme: Scenen då han sparkar på en palm tills benet skiftar i lila – har ni också svårt att radera den från hornhinnan?
18 av 22
9. För alla er som sett filmen Kickboxer med Van Damme: Scenen då han sparkar på en palm tills benet skiftar i lila – har ni också svårt att radera den från hornhinnan?. Foto:
Men visst ja, det var ju inte allt. Sedan ska han ju få benen isärdragna med rep för att bli vigare. När det börjar knaka brukar jag hålla för öronen. Sedan gå och träna.
19 av 22
Men visst ja, det var ju inte allt. Sedan ska han ju få benen isärdragna med rep för att bli vigare. När det börjar knaka brukar jag hålla för öronen. Sedan gå och träna. Foto:
Hans undervattensspark förtjänar en tredje bild.
20 av 22
Hans undervattensspark förtjänar en tredje bild. Foto:
10. Batman Dark Knight Rises. Det kommer en tid i allas liv då man kommer till ett vägskäl och tvingas göra hoppet utan livlina. Enda sättet att lyckas är att inte ha ett skyddsnät.
21 av 22
10. Batman Dark Knight Rises. Det kommer en tid i allas liv då man kommer till ett vägskäl och tvingas göra hoppet utan livlina. Enda sättet att lyckas är att inte ha ett skyddsnät. Foto:
Känslan av att se Wayne klättra upp för väggen mot friheten, det är bland det mest inspirerande och fantastiska vi sett. Nu drar vi till gymmet.
22 av 22
Känslan av att se Wayne klättra upp för väggen mot friheten, det är bland det mest inspirerande och fantastiska vi sett. Nu drar vi till gymmet. Foto:

Vi har listat filmerna som får dig att vilja gå upp klockan fem på morgonen, dricka några ägg för att sedan gå ut och springa.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns filmer, och så finns det filmer. Inför vårens hetsträning behöver vi alla hjälp med motivationen. Men ibland är musik och peppande ord inte tillräckligt. 

Nyheter24 har listat filmerna du kan se innan du ska ge dig ut i löpspåret.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela