Statsminister Fredrik Reinfeldt har svårt att locka väljare för tillfället.
1 av 2
Statsminister Fredrik Reinfeldt har svårt att locka väljare för tillfället. - Foto: Scanpix
Stefan Löfven och Socialdemokraterna har samma problem.
2 av 2
Stefan Löfven och Socialdemokraterna har samma problem. - Foto: TT

Moderaterna fortsätter backa – katastrofsiffror i ny mätning

Med bara månader kvar till riksdagsvalet fortsätter Moderaterna att tappa stöd i undersökningar.


Hela mätningen

Kristdemokraterna
4,9 procent
Moderaterna

19,7 procent
Folkpartiet

5,8 procent
Centerpartiet

3,5 procent

Miljöpartiet
11,2 procent
Socialdemokraterna

30,8 procent (+1,2)
Vänsterpartiet

9,0 procent (+1,6)

Sverigedemokraterna
11,3 procent

Feministiskt initiativ
2,1 procent

Både Moderaterna och Socialdemokraterna tappar enligt en ny väljarbarometer från Aftonbladet/United Minds – och allra värst är det för Fredrik Reinfeldts parti.

Enligt mätningen är man nu nere under 20 procent. Endast 19,7 procent skulle rösta på partiet om det vore val i dag, ett tapp på 1,9 procentenheter från den förra mätningen – och partiets sämsta resultat sedan mätningarna inleddes efter valet 2010.

– Den nedåtgående trenden för Moderaterna fortsätter. Det har varit på väg ner i många månader om inte år. Det är så klart motigt för både Moderaterna och Alliansen, som helhet, säger Felix Åberg på United Minds till Aftonbladet.

Tungt även för S

Samtidigt får Socialdemokraterna det sämsta stöd partiet haft sedan Stefan Löfven tillträdde som partiledare, i nuläget skulle 30,8 procent rösta på partiet. Ett tapp på hela 3,8 procentenheter – och en bra bit från partiets mål inför riksdagsvalet på 35 procent.

– För att nå dit måste vi föra tillbaka den politiska debatten till jobb, skola och välfärd. Det vill säga de frågor som svenskarna tycker är de viktigaste i inrikespolitiken, säger partisekreteraren Carin Jämtin till Aftonbladet.

Men trots att Socialdemokraterna alltså tappar har de rödgröna ett starkt grepp in mot sommaren. 51,6 procent skulle i dag lägga sin röst på något av de rödgröna partierna, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!