Söndag 16 Maj
Stockholm

Lokalpolitiker vägrar kampanja – om inte M ändrar flyktingpolitiken

Kritiseras av lokalpolitiker.
Kritiseras av lokalpolitiker. Foto: JANERIK HENRIKSSON / JANERIK HENRIKSSON

Lokala partiföreträdare för Moderaterna går tvärtemot vad som förmedlas på riksnivå.

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OLOFSTRÖM. Den före detta statsministern och avgående partiledaren för Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, uppmanade väljarna att öppna sina hjärtan. Något som vissa av partiets medlemmar inte tycks hålla med om alls.

– Hans tal i Almedalen om att Sverige måste öppna sina hjärtan var spiken i kistan. Det var därför vi förlorade valet. Vi tycker att man bör normalisera kvoten och i det är vi inte överens med partilinjen, säger Gert Hoff (M), andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Olofström till Blekingenytt.

Vill begränsa invandringen

Enligt Blekingenytt går Moderaternas medlemmar i Olofström så långt att de "inte vill medverka i valkampanjen inför nyvalet om inte invandrar- och flyktingpolitiken förändras".

– Det räcker inte att säga att vi ska öppna gränserna för människor i alla världens hörn och tro att andra länder ska följa efter. Vi vill inte stoppa invandringen, men begränsa den. Förändras inte vår politik i den här frågan kommer inte vi att göra bättre ifrån oss än vid höstens val, säger gruppledaren Patrik Krupa till Blekingenytt.

"Öppenhet mot människor ska vi fortfarande ha"

Det hela ska även ha diskuterats på ett stormöte för Moderaterna i Blekinge under helgen, men det förnekas av förbundsordföranden Magnus Gärdebring.

– Öppenhet mot människor ska vi fortfarande ha. Det finns inte någon annan uppfattning vid mötet. Däremot diskuterades valanalyser och vilka slutsatser man kan dra av det, säger han till Blekingenytt.

Till SVT-programmet säger dock Gert Hoff att han egen förbundsordförande inte är ärlig i sitt förnekande.

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela