Lördag 8 Maj
Stockholm

SD vill betala invandrare för att lämna Sverige

Björn Söder är partisekreterare i Sverigedemokraterna.
Björn Söder är partisekreterare i Sverigedemokraterna. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

SD:s partisekreterare Björn Söder vill nu betala invandrare för att lämna Sverige. – Då får vi bättre förutsättningar att skapa ett samhälle med gemensam identitet, säger han.

Kommentera (111)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Samer, kurder och judar kan få leva i Sverige – men de är inte svenskar, enligt SD:s partisekreterare Björn Söder,  som ställt upp i en intervju med Dagens Nyheter. 

Björn Söder är Sverigedemokrat och Sveriges andre vice talman. Han har tidigare beskrivit Prideparaden med orden: ”dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala” samt kallat Islam "det största hotet mot västerlandet".

Nu förklarar han för DN att han anser att det inte går att vara svensk och jude på samma gång. Man måste nämligen skilja på medborgarskap och nationstillhörighet, menar han. 

– Jag tror inte att man kan det, att tillhöra två nationer på det sättet. 

Samma sak gäller kurder och samer, enligt Björn Söder. 

"För många samer ett problem"

– Det är ju så att Sverige i dag inrymmer andra nationer. Vi har ju till exempel den samiska nationen. De är svenska medborgare, men tillhör den samiska nationen. Vi har också tornedalsfinnar och så vidare. Vi accepterar dem. Men om det blir för många nationer i nationalstaten – då kan det bli problem, säger han till Dagens Nyheter

Samtidigt stöttar Björn Söder SD i Malmö som vill att invandrare som flyttar tillbaka till sina ursprungsländer ska få bidrag för flytten. 

– Ja, och det är bra. Vi måste underlätta för dem som överväger att flytta tillbaka till hemlandet. Då får vi bättre förutsättningar att skapa ett samhälle med gemensam identitet.


Kommentera (111)
Kopiera länk
Dela