Fredag 22 Okt
Stockholm

Jimmie Åkesson: Regeringsfrågan är "helt öppen"

Jimmie Åkesson
Sverigedemokraterna har presenterat sin vårbudget. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Jimmie Åkesson vill inte lova bort sig till någon av sidorna inför valet. Det meddelade Sverigedemokraternas partiledare när SD presenterade sin ekonomiska politik idag.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna presenterade idag sin ekonomiska politik som partiet kommer gå till val på i höst. SD vill lägga stora satsningar på polisen – och höja polislönen med 6 000 kronor i månaden. Enligt SD kommer den nya satsningen kosta fem miljarder kronor de kommande två åren.  

– Det är ett sätt att göra yrket mer attraktivt, då är lönen en viktig del, även om det inte är allt, säger Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt till Nyheter24

För att spara pengar vill SD också kraftigt minska ersättningarna till kommunerna för flyktingmottagande – där hoppas Sverigedemokraterna kunna spara tio miljarder kronor om året. 

På migrationsområdet som helhet vill SD spara 40 miljarder kronor till 2020. Där ingår också att spara på boenden, etableringsersättningar och på Migrationsverkets budget. 

Kultur och sammanhållning

Men exakt hur mottagningen ska gå till och hur integrationen faktiskt ska fungera är inte helt klart från Sverigedemokraternas sida. 

– Integrationens syfte är inte att bättra på statistiken för utrikesfödda på arbetsmarknaden, utan att bättra på sammanhållningen i samhället. Istället för att fokusera på låtsasjobb som inte leder till anställningar vill vi fokusera på kultur, hårdare krav och sammanhållning, sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på en presskonferens idag. 

Regeringsfrågan "helt öppen"

Jimmie Åkesson passade också på att rikta en känga mot Annie Lööf och Alliansen. Han menar nu att regeringsfrågan är en "helt öppen fråga", och att man kommer ta ställning först när Alliansen och de rödgröna har lagt sina budgetförslag efter valet. 

– Moderaterna och Centerpartiet står väldigt långt ifrån varandra i migrationspolitiken. Det kanske funkar i en valrörelse man när man sätter sig ner och förhandlar så kommer det landa i något annat, sa Jimmie Åkesson på presskonferensen. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kan du tänka dig att rösta på Sverigedemokraterna?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela