Måndag 20 Sep
Stockholm

Jonas Sjöstedts hårda attack mot Löfven: "Tävlar med SD"

Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt
Kritiken mot Stefan Löfven har varit stor. Foto: TT

Idag presenterade Stefan Löfven den migrationspolitik han vill ska gälla efter nästa val. Men nu får han hård kritik från flera håll.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag presenterade Stefan Löfven Socialdemokraternas planer för migrationspolitiken nästa mandatperiod.

Om Socialdemokraterna vinner valet vill man minska flyktingmottagandet med hälften, ha speciella mottagningscenter och begränsa rätten till eget boende. 

På fredagsförmiddagen var kritiken mot Stefan Löfven och Socialdemokraterna hård. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är en av dem som idag kritiserar S. Han menar att det är "helt orimligt" att Socialdemokraterna nu presenterar en politik som splittrar familjer.

– Det är är oerhört långtgående och dramatiskt. Nu tävlar de med Moderaterna och Sverigedemokraterna om att ha hårdast invandringspolitik, det är en strid som Socialdemokraterna inte kan vinna, säger Sjöstedt till Nyheter24

"Straffar barn"

Sen valet 2014 har Vänsterpartiet varit med och förhandlat om budgeten med Socialdemokraterna. 

När Jonas Sjöstedt får frågan om ett sådant samarbete kommer att vara aktuellt i framtiden om Socialdemokraterna håller fast vid en hårdare flyktingpolitik menar han att Vänsterpartiet kommer ställa krav på Socialdemokraterna. 

– Klart att detta kommer bli viktiga frågor efter valet, vi kommer att pressa på för att Sverige ska hjälpa människor på flykt. Något jag tycker är anmärkningsvärt är att Löfven sa att barn till gömda flyktingar inte ska gå i skolan. Det är att straffa barn och nekar dem rätten till utbildning, det är inte okej, säger Sjöstedt.

Också från Miljöpartiet har kritiken varit hård mot Löfven. Ungdomsförbundet Grön Ungdom skickar idag starka signaler till moderpartiet, och språkröret Axel Hallberg vill att Mp ska vara "tydliga i sin politik".

– Det här är helt fel väg att gå. Vi vill ta steg mot en öppen och human politik, inte ett mer restriktivt regelverk. Jag förväntar mig att Miljöpartiet är väldigt tydliga med vår vision och politik, både nu och efter valet, säger Grön Ungdoms språkrör Axel Hallberg till Nyheter24. 

Nyligen riktade Sjöstedt också kritik mot Jan Björklund – läs mer om det här!

Håller du med Sjöstedt?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela