Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sara Karlsson (S) lämnar riksdagen efter Löfvens utspel

- 04/05/2018, 14:36 -

Socialdemokraternas riksdagsledamot Sara Karlsson lämnar riksdagen. Anledningen är Stefan Löfvens nya utspel om migrationspolitiken.

På fredagsmorgonen presenterade statsminister Stefan Löfven den migrationspolitik som kommer att gälla i Sverige de närmaste åren om Socialdemokraterna vinner valet. 

Utspelet har fått stor kritik. Bland annat har Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt gått till hårt angrepp mot Löfven, och nu kommer ett rejält bakslag för statsministern. 

Sara Karlsson, som suttit i riksdagen för Socialdemokraterna sedan 2010, meddelar nu att hon lämnar sitt riksdagsuppdrag. Hon sitter just nu i skatteutskottet.

Med dagens utspel tar vi stora kliv mot det jag ser som en avgrund”, skriver Karlsson på Facebook. 

Hon fortsätter: 

"För mig har detta nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för. Och jag känner mig väldigt osäker på hur långt man är beredd att gå – finns det ens en gräns? Vi brukar prata om att förändra inifrån. Men nu är det valår och förväntningarna är att man bara ska hålla käften, bita ihop och knacka dörr. Det kan jag inte."

Till slut slår hon fast att hon inte längre kommer att sitta i riksdagen för Socialdemokraterna. 

"Därför gör jag nu både mig och partiet en tjänst och lämnar mitt uppdrag som riksdagsledamot", skriver Sara Karlsson på Facebook.

Läs mer om Löfvens utspel här

Skulle du gjort samma sak?