Måndag 27 Jun
Stockholm

Ulf Kristersson vill ha mindre invandring "flera år framåt"

Moderaterna
Moderaternas Ulf Kristersson. Foto: TT

Obligatorisk språkskola för nyanländas barn och breda uppgörelser över blockgränserna. Det är något Moderaternas Ulf Kristersson vill se om han vinner höstens val.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om Ulf Kristersson blir statsminister efter höstens val vill han att Sverige ska ha en stram migrationspolitik. Det meddelade Moderaternas partiledare på ett partimöte i Göteborg idag. 

När Ulf Kristersson höll tal från scenen pratade han om polisen, utanförskapet och om regeringen. Och Kristersson har en mörk syn på de senaste fyra åren. 

– Det är en befrielse att den här mandatperioden snart är över. Den har varit riktigt dålig, inte en till sån här mandatperiod, sa Kristersson i sitt tal. 

Invandringen är en viktig fråga för Moderaterna, och man vill minska invandringen de kommande åren. 

– Vi är allt fler som delar uppfattningen att svensk migrationspolitik måste vara stram i flera år framöver, sa Kristersson, och menar att Moderaterna nu måste söka en migrationsuppgörelse över blockgränsen. 

Kristersson vill också införa obligatorisk språkskola för nyanländas barn. 

Men det kommer inte bli lätt för Kristersson även om Moderaterna skulle bli framgångsrika i höstens val. Efter Anna Kinberg Batras avgång kunde man se en tydlig uppgång för M i opinionsmätningarna, men nu har partiet parkerat på drygt 21 procent. 

Samtidigt är Alliansen inte överens i migrationspolitiken, och det har bara gått några veckor sen Ulf Kristersson gick till stenhård attack mot Centerpartiets Annie Lööf

Men Kristersson känner fortfarande att Alliansen är ett bra projekt. 

– Vi är oense om delar av migrationspolitiken, men enigheten om integrationen är större, sa Kristersson under sitt tal. 

Nyligen tackade Ulf Kristersson nej till en inbjudan från Jimmie Åkesson – läs mer om det här.

Kommer du rösta på Moderaterna?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.