Stockholm

Jimmie Åkessons hemliga dröm: "Vill ha ett normalt jobb"

Jimmie Åkesson och kakel-verktyg
Jimmie Åkesson vill ha ett "vanligt jobb" i framtiden. Foto: TT

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har varit partiledare i 13 år. Men en vacker dag skulle han vilja jobba med något helt annat.


Läs mer

Alla har vi väl ett drömjobb? Någon kanske vill bli världsberömd skådespelare eller musiker, andra vill helst bli snickare, busschaufför eller barnmorska. 

Men vad drömmer egentligen en partiledare med massa makt och en månadslön på över 100 000 kronor om?

Det var i en intervju med Aftonbladet som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fick frågan vad han vill göra med livet den dagen hans partiledarkarriär är över. 

– Jag vill ha ett normalt jobb med en vettig lön där man ser ett konkret resultat direkt. Min pappa och två bröder på pappas sida är hantverkare. De bygger sitt badrum på ett par veckor, sedan fotograferar de det och är stolta, säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet. 

Lägga kakel kanske alltså skulle vara en grej för Jimmie Åkesson? Spännande!

Jimmie Åkesson har varit partiledare sedan 2005, och är den partiledare bland riksdagspartierna som suttit på sin post längst. Höstens val lär bli Sverigedemokraternas bästa val hittills, och Åkesson tror att man kommer få rejält inflytande.

– Jag räknar med att det blir väldigt svårt att regera landet utan att prata med oss. Det är viktigt att vi förbereder så att vi kan få ut så mycket som möjligt, säger Åkesson till Aftonbladet

Hur blir man plattsättare?

Att lära sig lägga kakel är en praktisk yrkesutbildning som man går antingen på komvux eller hos ett privat utbildningsföretag. 

Förutom det själva hantverket, alltså att lägga kakel, lär man sig även att fuktisolera. På Komvux är utbildningen mellan 40 och 60 veckor lång. Att ha jobbat med liknande yrken innan, till exempel mureri, är en fördel. 

Lycka till!

Mer om SD: Alternativ för Sveriges Gustav Kasselstrand: "Hyser inget agg mot Åkesson"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du vilja bli plattsättare?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.