Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristdemokraten Erik Ivarsson utesluts efter näthat

- 06/07/2018, 12:40 -

Erik Ivarsson trodde att han skulle bli kommunpolitiker för Kristdemokraterna. Men öppet hat mot invandrare och politiker satte stopp för drömmarna. Nu kommer Ivarsson att tvingas lämna partiet.

Erik Ivarsson, som ställt upp för Kristdemokraterna i kommunvalet i Sundbyberg, har hamnat i rejält blåsväder. Anledningen är en rad extremt grova tweets som Ivarsson skrivit om invandrare och politiker. 

Ivarsson har skrivit ut sitt hat helt öppet på Twitter nu under våren. 

Där har han bland annat skrivit att Centerpartiets partiledare Annie Lööf ”importerar afrikanska våldtäktsapor som knullar sönder och våldtar svenska kvinnor” och att Lööf är en ”landsförrädare och ett hot mot Sverige och svenska folket”. 

Enligt Expressen och Expo ska Ivarsson så sent som i april 2018 twittrat så här om en debattartikel som menar att flygskatten diskriminerar invandrare: 

”Era satans jävla kommunistiska kuksugare, landet ska förstöras till varje pris asså… In med fler våldtäktsapor och kriminella! FYLL PÅ BARA!”

Ivarsson har också skrivit att Centerpartiet ska ”dö och brinna i helvetet” och att man ska införa dödsstraff på muslimer. 

Ivarsson har också twittrar att han fått sin mobil stulen av ”negerjävlar” och ”jävla svartmuskiga horbarn”

När Expressen ringer upp Ivarsson berättar han att han är en känslig kille.

– Ja, hur ska man säga? Det är starka ord, skrivet i ett väldigt känsligt tillstånd.

Dessutom menar han att Annika Strandhäll, som han kallat ”jävla hora” inte är intelligent – och att det på något vis skulle göra att hans beteende är okej. 

– Ja, det är väl bara att kolla på samhällsutvecklingen de senaste fyra åren under den här mandatperioden, då de varit med och styrt. Man kan inte säga att det varit intelligent direkt. De har sålt ut landet, säger Ivarsson till Expressen. 

Men Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor verkar verkligen inte köpa Ivarssons argument. 

– Det är fullständigt oacceptabelt – han kommer att uteslutas, sa Kristdemokraternas partiledare till Sveriges Radio nu på fredagsmorgonen. 

Nyligen gick en annan kristdemokrat ut och beskyllde det hyllade svenska landslaget för sexism – läs mer om det här

Kan du tänka dig rösta på KD?